شهید آوینی


امروز یکشنبه چهارم شهریور سال1386 هجری شمسی ، مصادف با دوازدهم شعبان سال 1428هجری قمری و برابراست با بیست و ششم آگوست سال2007 میلادی .

روز کارمند :
کارمندان به عنوان  قشر تاثیر گذار جامعه و بدنه دولت جمهوری اسلامی ایران ، شمار کثیری  ازافراد  جامعه را تشکیل می دهند . تقدیر از این قشر پر توان جامعه  و استماع  مشکلات و نارسایی های سیستم اداری از زبان اشخاص مجری آن  در هفته دولت ، موجب تعیین روزی بنام روز کارمند در هفته دولت شده است . بنابر بر خی آمار ها  بیش از یک میلیون کارمند در دولت جمهوری اسلامی ایران مشغول فعالیت اند .

تظاهرات عظیم مردم در تهران و شهرستانها علیه رژیم طاغوت :
با اوج گرفتن خشم ونفرت مردم از رژیم شاهنشاهی و بانزدیک شدن به روزهای پایانی رژیم پهلوی ، مردم شهر های مختلف کشور درچنین روزی در سال 1357 ه ش  با راه اندازی راهپیمایی های  گسترده ای که نظیر آن پیشتر  کمتر در تاریخ ایران دیده شده بود  ، خشم و انزجار خود را نسبت به عملکرد رژیم پهلوی به نمایش گذاردند . این تظاهرات که خود مقدمه ای بود بر تظاهرات گسترده مردم در هفدهم شهریور و فاجعه جمعه سیاه ،  نقطه عطفی در تاریخ معاصر به شمار می رود . 

شهادت حاج مهدی عراقی :
در چنین روزی در سال 1358 ه ش حاج مهدی عراقی به دست گروهک منحرف فرقان به درجه شهادت نایل آمد . او در پیروزی انقلاب اسلامی نقش ویژه ای ایفا کرد و دراین مسیر نیز زندان های طولانی رژیم منحوس پهلوی را تحمل کرد .

در گذشت مهدی اخوان ثالث :

درچنین روزی در سال 1369 ه ش مهدی اخوان ثالث شاعر برجسته ایرانی دیده ازجهان فروبست . اوکه "م امید " تخلص می کرد درسال 1307 در مشهد دیده به جهان گشود .  وی پس از مدتی تحصیل وکارگری درسال 1326 به عنوان معلم مشغول  به کار شد . اخوان درسال 1330 ودربیست وچند سالگی نخستین مجموعه ازاشعارش را منتشر ساخت . اودرآثارخود سبک استعلایی خاصی را پیروی می کند که در نوع خود منحصر به فرد است . زبان اخوان  در شعر از استحکام بالایی بر خوردار است و این خود نشانگر مطالعه عمیق وی در حوزه ادبیات کهن فارسی است .  از مجموعه آثار امید می توان به زمستان ، آخر شاهنامه ، از این اوستا ، منظومه شاهکار ، پاییز در زندان  ،  تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم ، مجموعه مقالات و ... اشاره کرد  . بخشی از مجموعه زمستان او  را که در تقبیح خفقان موجود در دوران ستمشاهی رژیم منحوس پهلوی سروده شده است  ، با هم می خوانیم :

سلامت را نمى خواهند پاسخ گفت 
سرها درگریبان است 
کسى سر بر نیارد کرد پاسخ گفتن و دیدار یاران را 
نگه جز  پیش پا را دید ، نتواند 
که ره تاریک و لغزان است 
وگر دست محبت سوى کس یازى 
به اکراه آورد دست از بغل بیرون 
که سرما سخت سوزان است
نفس ، کز گرمگاه سینه  مىآید برون ، ابرى شود تاریک 
چو دیوار ایستد در پیش چشمانت
نفس کاینست ، پس دیگر چه دارى چشم
زچشم دوستان دور یا نزدیک ؟

مسیحاى جوانمرد من ! اى ترساى پیر پیرهن چرکین؟
... هوا بس ناجوانمردانه سردست ... آى 
دمت گرم و سرت خوش باد 
سلامم را تو پاسخ گوى ، در بگشاى 
منم من ، میهمان هر شبت ، لولى وش مغموم 
منم من سنگ تیپا خورده ى رنجور
منم ، دشنام پست  آفرینش ،  نغمه ى ناجور
نه از رومم ، نه از زنگم ، همان بیرنگ بیرنگم 
بیا بگشاى در ، بگشاى ،  دلتنگم

حریفا ! میزبانا ! میهمان سال و ماهت  پشت در چون موج می لرزد.  

تگرگى نیست ، مرگى نیست 
صدایى گر شنیدى ، صحبت سرما و دندان ست

من امشب آمدستم وام بگزارم 
حسابت را کنار جام بگذارم
چه مى گویى که بیگه شد ، سحر شد ، بامداد آمد ؟ 
فریبت مى دهد ، بر آسمان این سرخى  بعداز سحرگه نیست
حریفا ! گوش سرما برده است ، این یادگار سیلى سرد 
زمستان ست ...


آغازجنگ های صلیبی :
درچنین روزی درسال 1095 میلادی جنگ های صلیبی میان مسلمانان ومسیحیان آغاز شد. جنگ های صلیبی به جنگ هایی گفته می شود که در آن مسیحیان برای رهایی بیت المقدس از دست مسلمانان در قرون یازده و دوازده میلادی بدان دست می یازیدند . نخستین کسی که لوای جنگ را برافراشت راهبی بنام پطرس از اهالی فرانسه بود . جنگ های صلیبی هشت جنگ است که در جنگ اول و چهارم هیچیک از پادشاهان اروپایی دخالت نداشتند و فقط نجبا و اصیل زادگان بودند که بر صلیبی  ها فرمانروایی می کردند . غیر از جنگ اول در باقی  جنگ ها مسیحیان از مسلمانان شکست خوردند .

 استقلال بلاروس :
بیلو روسی  یا روسیه سفید کشوری است در شرق اروپا در شمال اوکراین و مشرق  لهستان . مساحت آن حدودا یک هشتم کشور ایران است . قسمت غربی این کشور در سال 1922  تحت کنترل لهستان بود و بالاخره در بیست و پنجم  اوت  سال  1991 میلادی اعلام  استقلال کرد . هشتاد درصد مردم آن  از نژاد بیلو روسی و سیزده در صدر مردم آن روس هستند . زبان رسمی این کشور بیلوروسی  ونوع حکومت آن جمهوری است . پایتخت این کشور مینسک نام دارد . 

استقلال اروگوئه :
این کشور در آمریکای جنوبی و در منطقه معتدل جنوبی ، در ساحل اقیانوس اطلس  قرار دارد . نژاد مردم این کشور سرخ و سفید است و اکثر آنان به زبان اسپانیولی تکلم می کنند. غالب مردم این کشور پیرو دین مسیحیت و بویژه مذهب کاتولیک اند . حکومت این کشور نیز جمهوری است . اروگوئه در چنین روزی در سال 1830 از اسپانیا مستقل شد و در هجدهم دسامبر سال 1945 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . پایتخت این کشور مونته ویدئو نام دارد . 

تولد ایوان پنجم :
ایوان پنجم نخستین تزار روسیه در چنین روزی در سال 1530 میلادی به دنیا آمد . او در میان سالهای 1533 تا 1584 براین کشور حکومت کرد .

تولد جرج استابزر :
استابزر نقاش توانای انگلیسی در چنین روزی  در سال 1724 میلادی به دنیا آمد . او بیشتر به نقاشی  حیوانات می پرداخت  . "خانه ترسیده از شیر" عنوان مهمترین اثر بصری اوست .
تولد تئودور کوچر :
این پزشک و جراح حاذق سویسی در چنین روزی در سال 1841 میلادی به دنیا آمد . وی متخصص تیروئید بود . او در سال 1909 میلادی نوبل پزشکی را از آن خود کرد .

تولد لودویک دوم :
لودویک دوم پادشاه باوارایا در چنین روزی در سال 1845 میلادی  دیده به جهان گشود. وی بین سالهای 1864 تا 1886 بر این کشور حکومت کرد .

تولد استفان ولپ :
ولپ ، آهنگساز بر جسته آلمانی در چنین روزی در سال 1902 میلادی به دنیا آمد . "زئوس و الیدکو" عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

تولد اریک هانکر:
هانکر رهبر سیاسی آلمان شرقی در چنین روزی  در سال 1912 میلادی به دنیا آمد .

تولد آلکس هایف :
هایف آهنگساز بر جسته سیبریایی در چنین روزی در سال 1914 میلادی به دنیا آمد . "شاهزاده زندیلا" عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

تولد لئونارد برنشتین :
برنشتین  آهنگساز بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1918 میلادی به دنیا آمد . او علاوه بر آهنگسازی پیانو را به زیبایی می نواخت . آثار او در دوره خود محبوب جوانهای آمریکایی بود .

تولد برایان مور :
مور ، نویسنده ایرلندی در چنین روزی  در سال 1921 میلادی به دنیا آمد . "کاتولیک ها" و "همسر دکتر" از عناوین مهمترین آثار داستانی اویند .

تولد شون کانری :
شون کانری بازیگر بر جسته آمریکایی در چنین روزی  در سال 1930 به دنیا آمد . او در فیلمهای بزرگی چون "جیمز باند" و "مردی که می خواست پادشاه باشد" بازی کرد .

در گذشت فردریش نیچه :
فردریش ویلهلم نیچه   در پانزدهم اکتبر سال 1844 میلادی به دنیا آمد . وی در اصل از اعقاب یک خانواده لهستانی بود . پدرش مردی روحانی بود . او در هفت سالگی پدر خود را از دست داد و خود  یک عمر با ضعف روحی و جسمی در جهان باقی ماند . فلسفه او ناشی از جسمی ناتوان مغزی نامتعادل است . فلسفه نیچه هم انسان  را مسحور می کند و هم او را می ترساند . سیر جنون آمیز نیچه در عالم فلسفه تاحدی ناشی از شکست او در عشق بود . روح بسیار حساس وی  وقتی بیشتر متزلزل شد که از  زن مورد علاقه خود جواب منفی شنید . او تاهجده سالگی تحت نفوذ مادر در محیطی سخت گیرانه  آموزش های دینی را فراگرفت اما وضعیت تعصب آمیز آموزش ها او را به سوی بی دینی سوق داد . نیچه علاوه بر ماکیاولی ، شوپنهاور را نیز مقتدای فلسفی خویش می دانست . کتاب "چنین گفت زرتشت " مهمترین اثر اوست . در زمستان 1988 جنون نیچه  سخت بالا گرفت . ناچا راو را به بیمارستان بردند . سرانجام در چنین روزی  در سال 1900 میلادی بدرود حیات گفت . می گویند بسیاری از دیکتاتور های معاصر جهان نشخوارگر اندیشه های نامقدس نیچه بوده اند .

در گذشت ویلیام هرشل :
هرشل کاشف سیاره اورانوس در چنین روزی  در سال 1822 میلادی در گذشت . وی به هنگام مرگ 85 سال داشت .

در گذشت ترومان کاپت :
کاپت ، نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1984 میلادی در گذشت ." در خون سرد " عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .

 

 

58/06/03

تشكیل ناوگان پنجم آمریكا برای پر كردن خلاء شاه در منطقه خلیج فارس.

اعلام وزیر دفاع آمریكا مبنی بر دخالت نظامی آمریكا در صورت بروز بحران كمبود نفت.
59/06/03
حزب دمكراتیك كرد (عراق) از لغو قراردادهای 1975 الجزایر كه میان ایران و عراق منعقد شده بود حمایت كرد.
60/06/03
خنثی شدن سوءقصد به جان دادستان كل، فرماندار تهران و یك نماینده مجلس.

آزاد شدن هفت ارتفاع مهم اورامانات.

63/06/03

انفجار بمب در میدان راه آهن تهران

65/06/03

هواپیماهای دشمن مناطق فاو، هور، آبادان و خارك را شناسایی و بمباران كردند. گزارش یگانهای مأمور به عملیات در منطقه حاجعمران درباره اقدامات انجامشده، مشكلات و كمبودها، افزایش ترددهای خودی در این منطقه، هوشیاری نسبی و اقدامات احتیاطی دشمن. اقدامات لشكر امامحسین برای كاستن از حساسیت دشمن در محور عملیاتی العمیه. مشكلات حفاظتی عملیات آتی در محور دربندیخان؛ مطلع شدن مردم بومی از عملیات. در درگیری بین كومهله و نیروهای خودی در محور كامیاران و سنندج 12 تن از نیروهای خودی اسیر و تعدادی شهید شدند. روشهای جدید سازمان مجاهدین خلق برای كسب اطلاعات از وقایع و حوادث كشور. برگزاری دومین روز سمینار ستادهای پشتیبانی جنگ با عنوان "لبیك یا امام"؛ آیتالله خامنهای: «دشمن خسته شدهاست، باید بدون سستی كار جنگ را تعقیب كنیم. ابتكارعمل در دست ماست؛ روحیه جنگی مردم كلید اصلی در جنگ است.» نخستوزیر: اگر جنگ با پیروزی به پایان برسد، وضعیت سیاسی جهان همان نخواهد بود كه اكنون هست. در اوایل جنگ بیشتر تحلیلهای جهانی اشاره به فروپاشی نظام ما داشت ولی درحال حاضر تزلزل و ضعف نیروهای عراقی مطرح میباشد. مجموعه سیستم اجرایی درخدمت جنگ است. دكتر ولایتی در پایان اولین دور نشست مشترك وزیران خارجه ایران سوریه و لیبی با یادآوری سخنان امام خمینی مبنیبر ادامه جنگ، بر تصمیم خللناپذیر ایران تأكید كرد. در پی سیاست تبلیغات ضدایرانی كویت، دولت این كشور از اظهارات مشاور نخستوزیر سودان مبنیبر موافقت ایران با میانجیگری سودان برای پایان جنگ، اظهار رضایت كرد. مركز مطالعات استراتژیك لندن، عملیات كربلای1 را پدیدة جدیدی درجنگ ایران و عراق ذكر كرد: این پدیدة جدید به اسارت درآمدن تعداد بسیاری از افسران عالی رتبه ارتش عراق است؛ به غنیمت درآمدن دهها تانك و خودرو سبك وسنگین به دست نیروهای ایرانی، توانایی آنها را در نفوذ به اعماق جبههها نمایان میسازد. تفسیر تایمز لندن درباره بیانات اخیر امام خمینی مبنیبر خودكشی یا فرار صدام. روزنامه جمهوریت تركیه: پایان جنگ همراه با خطرات احتمالی آن نزدیك است. گزارش میدلایست از بهبود نسبی صادرات نفت ایران؛ ترمیم آسیبهای وارده بر خارك، چشمانداز رسیدن به میزان قبل از حمله یعنی 6/1 میلیون بشكه در روز. افزایش اندك قیمت نفت (به بشكهای 30/12 دلار) پس از كاهش صدور نفت شوروی. بمباران مناطق كردنشین عراق در حمله هواپیماهای تركیه و كشته شدن بسیاری از مردم؛ اعتراض وزارتخارجه ایران و درخواست خاتمه عملیات از تركیه؛ تهدید تركیه به ادامه عملیات مشابه. در ادامه اعتراض به بازداشت حجاج ایرانی در عربستان، نخستوزیر اعلام كرد: ادامه بازداشت حجاج ایرانی برای ما قابل تحمل نیست. اگر انتظار این است كه حجاج دست از برائت از مشركین بردارند، انتظار بیهودهای است.

سفر آقای ولایتی جهت شركت در پنجمین اجلاس سه جانبه وزرای خارجه ایران، لیبی و سوریه به دمشق
 66/06/03
تصمیم انگلیس مبنی بر برافراشته شدن پرچم انگلیس بر روی نفتكشهای كویتی (در جهت اهداف بازرگانی)

حضور 6 كشتی شوروی در خلیج فارس

در اختیار گذاردن پایگاههای زمینی كویت به امریكا.

رد قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با جنگ ایران و عراق از طرف ایران.

كاهش بی‌سابقه قیمت نفت

تشكیل اجلاس وزرای خارجه عرب و تمایلش به موضع‌گیری قاطعانه‌ای در برابر سیاست ایران نسبت به عراق، كویت و پادشاهی سعودی

آتش‌بس در جنگ نفتكشها – ایران با قبول عدم حمله به نفتكشها از سوی عراق حمله به نفتكشهای عراقی را قطع كرده است.

بمباران شیمیایی روستاهای كردنشین توسط عراق طی 4 ماه گذشته

اعتراض ژاپن به عراق در مورد بمباران تأسیسات پتروشیمی بندر امام خمینی .

درگیری دو حزب دمكرات و كومه‌له در شمال عراق ؛ میانجی‌گری گروه رزگاری میان این دو حزب و تهدید رژیم عراق به اخراج آنها .

تخریب روستاهای شمال عراق به دستور حكومت بغداد . درگیری ارتش عراق با نیروهای مبارز كرد . گزارش خبرگزاری رویتر از شمال عراق در مورد روستاهای تخریب‌شده .

اعزام كاروان “ حماسه‌سازان عاشورا “ از شیراز و تداوم كمك‌های مردمی به جبهه‌های جنگ .

مصاحبه مطبوعاتی مهندس موسوی با خبرنگاران داخلی و خارجی در مورد امكانات اقتصادی برای تداوم جنگ ، شرایط ایران برای پایان دادن به جنگ ، بی‌تأثیر بودن تحریم تسلیحاتی ، اوضاع خلیج‌فارس ، موضع شوروی و كشتار حجاج ‌بیت‌الله‌‌الحرام .

دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه چین با دكتر ولایتی در تهران و گزارش رادیو بی . بی . سی . از روابط ایران و چین .

دیدار معاون سیاسی نخست‌وزیر از تركیه و تسلیم پیام مهندس موسوی به تورگوت اوزال . دیدار سخن‌گوی وزارت امورخارجه از یونان و تشریح مواضع ایران در قبال پایان جنگ و بحران خلیج‌فارس از سوی آنها .

بازرسی نیروی دریایی ایران از سه فروند كشتی خارجی در تنگه هرمز .

برافراشته شدن پرچم انگلستان بر فراز یك فروند نفت‌كش كویتی و مخالفت برخی محافل انگلیسی با آن . عراقی بودن این نفت‌كش‌ها و توجیه جفری ‌هاو . استقبال امریكا از این اقدام انگلستان .

تكذیب قول عراق به امریكا در مورد توقف حملات هوایی به كشتی‌ها از زبان نزار حمدون .

عبور كشتی‌های مین‌یاب فرانسه و انگلستان از كانال سوئز .

انتقاد وزیر دفاع ایتالیا از سیاست ناهم‌آهنگ كشورهای اروپایی در اعزام كشتی‌های مین‌روب به خلیج‌فارس .

دومین دیدار دكتر محمدجواد لاریجانی با دبیركل سازمان ملل متحد و تأكید سخن‌گوی سازمان ملل بر تداوم این دیدارها . گزارش آسوشیتدپرس از دیدار لاریجانی با برخی از اعضای شورای امنیت .

گفت‌وگوی دكتر لاریجانی با سفیران كشورهای عدم‌تعهد . مصاحبه رجایی‌ خراسانی با واحد مركزی خبر و سخنان وی در تكذیب شایعه حذف سقوط صدام از شرایط پایان جنگ و تصادفی خواندن هم‌زمانی دیدار معاون وزیر خارجه شوروی از نیویورك هم‌زمان با حضور هیئت ایرانی در آن‌جا .

تحلیل واشنگتن‌پست از آثار ، اقدامات و موانع موجود در روابط ایران و شوروی .

تحلیل روزنامه كریستین ساینس مانیتور از حملات قایق‌های توپ‌دار به كشتی‌ها در خلیج‌فارس .

ابراز تردید روزنامه كویتی القبس در مورد تداوم حضور نظامی امریكا در خلیج‌فارس . درخواست این روزنامه از اعراب برای دست‌یابی به تفاهم با ایران .

پایان اجلاس فوق‌العاده وزیران خارجه عضو اتحادیه عرب و بیانیه پایانی این اجلاس كه در آن ضمن هشدار به ایران در خصوص گسترش جنگ ، تجدید نظر در روابط با ایران را به كنفرانس سران موكول كرده است . سخنان شاذلی قلیبی ، تفسیر رادیو بی . بی . سی . و روزنامه جمهوری اسلامی .

مصاحبه وزیر كشور عربستان سعودی در مورد حادثه كشتار حجاج‌ بیت‌الله‌الحرام . تفسیر رادیو بی . بی . سی . از روایت‌های ایران و عربستان از ماجرای مكه . سفیر یمن‌ شمالی در لبنان فاجعه مكه را عملی وحشیانه خواند .
Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo