بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

سیاسی/شبهه84

توهم توطئه یعنی چه و آیا [آن طور که می‌گویند] ما دچار «توهم توطئه» هستیم؟ چه ضرورتی دارد؟

 

توهم به خطورات ذهنی می‌گویند. خواه در بیرون واقعیت عینی داشته باشد و خواه نداشته باشد. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «بسیاری از مردم عبدالاوهام هستند»، یعنی اوهام خود را بندگی و تبعیت می‌کنند.
معنای «توطئه» نیز مقدمه چینی، آماده کردن، زمینه سازی و مساعد نمودن شرایط برای انجام یک کار است که البته بیشتر به کاری که «علیه» باشد اطلاق می‌گردد.
پس، منظور از «توهم توطئه» در اصطلاح سیاسی این است که در واقعیت و عینیت خارجی، هیچ دشمن و توطئه‌ای علیه اهداف و منافع در کار نباشد، اما عده‌ای در ذهن خود خیال، تصور و توهم کنند که دشمن و توطئه در کار است.

الف – ضرورت اجتناب ناپذیر دشمن شناسی (تهدید):

هر چیزی ضدی دارد که اصطلاحاً به آن «دشمن» اطلاق می‌گردد. به عنوان مثال: جهل دشمن علم، بیماری دشمن سلامتی، فقر دشمن غنا، تزلزل دشمن ثبات، کفر دشمن ایمان، نفاق دشمن صداقت، ریا دشمن اخلاص و ... می‌باشد. پس، هر کمالی نیز از سوی دشمنش مورد «تهدید» قرار می‌گیرد. لذا وجود «دشمن» در هر امری نه خیال است، نه تصور و نه توهم بی‌جا. از این رو «دشمن شناسی – تهدید شناسی» برای حصول موفقیت، ثبات و دوام در آن، ضرورتی اجتناب ناپذیر است و اهمال در این امر موجب صدمه و شکست خواهد شد. به عنوان مثال: امریکا، اسلام – مسلمین و جمهوری اسلامی ایران را دشمن می‌شناسد و متقابلاً اسلام و مسلمین و به ویژه جمهوری اسلامی ایران نیز امریکا را دشمن می‌شناسند. و این یک واقعیت است و نه توهم.

خداوند متعال که خالق و هادی بندگانش می‌باشد، ابلیس و شیاطین انس و جن را به عنوان «دشمن» به انسان معرفی نموده و توجه به مکر و توطئه‌ی آنها را متذکر شده و آدمی را از بندگی، اطاعت و تبعیت آنها منع نموده است.

«إِنَّ الشَّيْطَانَ لَكُمْ عَدُوٌّ فَاتَّخِذُوهُ عَدُوًّا إِنَّمَا يَدْعُو حِزْبَهُ لِيَكُونُوا مِنْ أَصْحَابِ السَّعِيرِ» (فاطر،6)

ترجمه: در حقيقت‏شيطان دشمن شماست، ‏شما [نيز] او را دشمن گيريد، [او] فقط دار و دسته خود را مى‏خواند تا آنها از ياران آتش باشند.

«أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ * وَأَنْ اعْبُدُونِي هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِيمٌ» (یس، 60 و 61)

ترجمه: اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكردم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست * و اين كه مرا بپرستيد اين است راه راست.

ب – معرفی تهدیدهای دروغین یا «توهم توطئه»:

شیطان نیز دائم دشمنان یا تهدیدهای دروغین معرفی می‌کند. به عنوان مثال: انسان را از فقر ظاهری می‌ترساند – از بی اعتباری ظاهری می‌ترساند ... و او را به خلاف وامیدارد. در عینیت خارجی و جهان سیاست نیز شاهدیم که امریکا دائماً یک یا چند «تهدید دروغین» را به مردم خود و اذهان عمومی جهانیان القا می‌کند که دلیل و توجیهی برای جنایاتش باشد. به عنوان مثال: اسلام را تهدید و مسلمین را تروریست معرفی می‌کند و اسلام هراسی را ترویج می‌نماید – 11 سپتامبر را راه می اندازد و مردم امریکا را می ترساند که یک گروه تروریستی کوچک به نام القاعده (که دست ساز خودش است) می خواهد کل امریکا را نابود کند و برای مقابله با این «دشمن - تهدید» به افغانستان لشکر‌کشی می‌کند – مدعی می‌شود که صدام از سلاح‌های کشتار جمعی برخوردار است و می‌خواهد جان بشریت و امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها را هدف بگیرد و به این بهانه به عراق لشکر‌کشی می‌کند – می گوید: ممکن است جمهوری اسلامی ایران با دستیابی به فن آوری هسته‌ای، بمب اتم بسازد و به ما حمله کند – به اعراب و کل جهان ایران را یک تهدید معرفی می‌کند و ... . اینها همه «توهم توطئه» و القای آن به اذهان عمومی است.

واقعاً توسل به این دروغ‌ها و ترویج «توهم توطئه» در اذهان عمومی امریکا و اروپا، جهان عرب و ...، برای ابرقدرتی چون امریکا چه ضرورتی دارد؟ ضرورتش این است که انسان فطرتاً کمال‌جو و بالتبع دشمن ستیز است. پس معرفی «کمال کاذب» و «دشمن کاذب»، تنها راه اغفال و بردگی کشاندن اوست، چنان چه شناختن دوست و دشمن حقیقی، همراهی دوست و اجتناب از دشمن و توطئه‌هایش، تنها راه سعادت اوست.

ج – انقلاب و جمهوری اسلامی ایران و «توهم توطئه»:

ملتی برای استقلال خود قیام کردند و حکومت و قوانینی را نیز برای خود بهتر دانسته و قبول کرده‌اند. آیا گمان آن که نظام سلطه و صهیونیسم بین‌الملل با تأسی به اصولی که خود تحت عنوان «دموکراسی» - «حقوق بشر» و «لیبرالیسم» تبلیغ می‌کنند، به راحتی قبول کرده و از منافع از دست رفته خود چشم می‌پوشند و هیچ «توطئه‌ای» برای براندازی و بازگشت تدارک نمی‌بینند، خودش یک توهم بی‌جا نیست؟ آیا دوست شناختن دشمن، خودش یک توهم بی‌جا و ناشی از توطئه‌ی واقعی نیست؟

د - کدام یک از موارد ذیل با حمایت خارجی واقع نشده و «توهم توطئه» بوده است؟

*- حمایت از رژیم منحوس پهلوی در کشتار بی رحمانه و سرکوب انقلاب و انقلابیون؟

*- راه انداز جنگ داخلی در کردستان و توطئه برای راه اندازی جنگ‌های مشابه در استان‌های مرزی جهت تجزیه کشور؟

*- تحمیل جنگ خارجی 8 ساله که تمامی کشورهای اروپایی و اغلب کشورهای عربی در آن شرکت داشتند؟ هم چنین بمباران شیمیایی شهرها و کشتار مردم غیر نظامی؟

*- فعال کردن گروهک‌های تروریستی در ایران – انفجار حزب جمهوری و به شهادت رساندن 72 نفر از خدمتگزاران انقلابی و صدیق و در رأس آنها سید مظلوم، شیهد آیت‌الله بهشتی - ترور رئیس جمهور و نخست وزیر ایران – ترور آیات عظام و شهدای محراب - ترور سایر مسئولین و حتی مردم بی‌گناه؟

*- هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری و کشتار صدها مسافر بی‌دفاع و اهدال مدال به فرمانده جانی؟

*- ترور دانشمندان دینی چون شهید مطهری و نخبگان علمی چون دانشمندان علوم هسته‌ای و سردارانی چون شهید صیاد شیرازی در غیر زمان جنگ؟

*- انجام عملیات جاسوسی چون طبس و صدها نمونه‌ی دیگر؟

*- تحریم اقتصادی حتی (به اذعان خودشان) علیه مردم؟

*- ایجاد فتنه ها و توطئه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در داخل کشور؟

*- ...

آیا این واقعیت‌ها همه «توهم توطئه» است؟ یا آن که «توهم» انگاشتن دشمنی‌ها و توطئه‌ها، خود یک توطئه‌ی بسیار ظریف‌تر و حساس‌تری است که از سوی دشمن دیکته و از ناحیه ستون پنجم اشاعه شده و به اذهان عمومی القا می‌گردد، تا نه تنها از دشمن غافل شوند، بلکه دوست را (به علت توهم) دشمن، و دشمن واقعی را دوست گمان کنند؟ به این می‌گویند «توهم توطئه»، نه واقع‌گرایی بر اساس بصیرت.

حتماً با تأمل و تعمق کافی تلاوت نماییم:

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءكُم مِّنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ أَن تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِن كُنتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاء مَرْضَاتِي تُسِرُّونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ وَأَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَمَا أَعْلَنتُمْ وَمَن يَفْعَلْهُ مِنكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاء السَّبِيل» (الممتحنة، 1)

ترجمه: اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! دشمن من و دشمن خودتان را به دوستى برمگيريد [به طورى] كه با آنها اظهار دوستى كنيد و حال آنكه قطعاً به آن حقيقت كه براى شما آمده كافرند [و] پيامبر [خدا] و شما را [از مكه و دیارتان] بيرون مى‏كنند كه [چرا] به خدا پروردگارتان ايمان آورده‏ايد؟! اگر براى جهاد در راه من و طلب خشنودى من بيرون آمده‏ايد [شما] پنهانى با آنان رابطه دوستى برقرار مى‏كنيد در حالى كه من به آنچه پنهان داشتيد و آنچه آشكار نموديد داناترم و هر كس از شما چنين كند قطعاً از راه درست منحرف گرديده است.

 منبع: x-shobhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات سیاسی

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved