بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

متفرقه/شبهه99

 ش (تهران): امام زمان عج الله تعالی فرجه، در چند سالگی غایب شدند و آیا ایشان در دوره‌ی غیبت همسر و فرزند هم دارند؟

از آن جا که دشمنان خانگی اسلام (حکومت‌های جایر و حکومت وقت) بر اساس اخبار وارده و تحقق کلام به کلام وعده‌های پیامبر اکرم (ص) و سایر ائمه‌ی اطهار (ع) می‌دانستند که فرزند امام یازدهم، همان «مهدی منتظر» است، مانند ترفند فرعون برای جلوگیری از تولد موسی (ع)، امام حسن علیه‌السلام را در منطقه‌ای نظامی اسکان دادند تا مراقبت کنند او همسری نگیرد و از او فرزندی به دنیا نیاید و به همین علت ایشان ملقب به «عسکر» می‌باشند. عسکر همان لشکر یا سپاه است.

اما، از آن جا که اراده‌ی الهی بر میلاد حضرتش قرار گرفته بود و کسی نمی‌تواند بر اراده‌ی حق تعالی کند، امام زمان، حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه‌الشریف، در سال 255 هجری قمری متولد شدند.

هر چند که پدر بزرگوارشان از همان ابتدا ایشان را از انظار عمومی پنهان نگاه می‌داشت، اما به برخی از خواص معرفی نموده بودند. لذا بارها خبر وجود فرزندی از امام حسن عسکری علیه‌السلام شایع شده و به دربار حکومتی رسید و مأمورین برای تفتیش به خانه‌ی ایشان هجوم بردند، اما چیزی ندیده و نیافتند. تا آن که امام حسن عسکری (ع) در سال 260 به شهادت می‌رسند. بسیاری گمان می‌نمودند که از او فرزندی به جای نمانده است و بر همین باور برادر ایشان «جعفر» تصمیم گرفت که مراسم تدفین را خود به جای آورد و به جای او بنشیند و به همین دلیل نیز ملقب به جعفر کذاب گردید. اما از آن جا که فقط معصوم است که معصوم را غسل داده و بر جنازه‌ی او نماز می‌خواند، به هنگام اقامه‌ی نماز میت، امام زمان (ع) حضوری علنی پیدا می‌کنند و عمو را کنار زده و خود نماز را به جای می‌آورند. در این هنگام خبر به دستگاه حکومتی می‌رسد و مأمورین جهت دستگیری و قتل او هجوم می‌آورند و در این مقطع [پنج سالگی] است که غیبت صغرای ایشان به امر الهی آغاز می‌گردد. این غیبت 69 سال به طول می‌انجامد و به غیبت کبرا که تا به امروز طول کشیده و إن شاء الله هر چه زودتر با پایان رسد، می‌انجامد.

ب – اما راجع به ازدواج ایشان و برخورداری از همسر و اولاد در زمان غیبت، نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی معتقدند به دلیل استحباب ازدواج و عمل به سنت پیامبر اکرم (ص) و این که ایشان فرموده‌اند «هر کس به سنت من عمل نکند از من نیست» و ... حتماً ازدواج کرده‌اند و صاحب اولاد هم شده‌اند و برخی دیگر معتقد هستند که مسئولیت محوله به ایشان و مسائل و مباحث مربوط به غیبت، اولی‌تر از عمل به استحباب و سنت ازدواج می‌باشد و روایات وارده که اشاره به همسر و فرزندان ایشان می‌نماید نیز برخی سند محکمی ندارند و برخی دیگر نیز تصریح به همسر و فرزند در زمان غیبت ندارند.

در هر حال نتیجه آن که اگر چه هیچ منعی برای ازدواج ایشان در دوره‌ی غیبت وجود ندارد و الزامی هم ندارد که حتماً نتیجه‌ی هر ازدواجی اولاد باشد، و اگر چه منعی هم برای برخورداری از اولاد وجود ندارد، اما چون هیچ سند محکمی دال بر ازدواج ایشان و برخورداری از اولاد نیز وجود ندارد، هیچ کس نمی‌تواند به طور قطع مدعی شود که ایشان ازدواج کرده و صاحب اولاد می‌باشند.

x-shobhhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات متفرقه

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved