بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

شبهات متفرقه

1،2،3,4،5،6،7،8،9،10،11،12

 

147- به نقل از برخی بزرگان می‌گویند: سفیانی هم اکنون وجود دارد و در ارتش سوریه است؟ آیا این اقوال صحت دارد؟ اساساً راجع به سفیانی توضیح دهید.

ظهور حضرت امام مهدی (عج) علائمی دارد که برخی از آنان علائم حتمی و برخی دیگر علائم غیر حتمی است. علائم غیر حتمی، علائمی هستند که ممکن است رخ بدهد و یا ندهد [و شاید بسیاری از آنها رخ داده باشد، اما علائم حتمی، بدون شک رخ می‌دهد و تا کنون هیچ مورد آن به وقوع نپیوسته است و «خروج سفیانی» یکی از علائم حتمی در مقدمات ظهور است.
بر طبق روایات مستند «پیش از ظهور مردی از نسل ابوسفیان در منطقه شام خروج می‌کند و با تظاهر به دینداری گروه زیادی از مسلمانان را می‌فریبد و به گرد خود می آورد و بخش گسترده‌ای از سرزمین‌های اسلام را به تصرف خویش در می‌آورد و بر مناطق پنجگانه‌ی شام، حمص، فلسطین، اردن و قنسرین (نام شهری در نزدیکی حلب) و منطقة عراق سیطره می‌یابد و در کوفه و نجف به قتل عام شیعیان می پردازد و برای کشتن و یافتن آنان جایزه تعیین می‌کند. آنگاه که از ظهور امام زمان باخبر می‌شود با سپاهی گران به جنگ وی می‌رود که در منطقه بیداد (بین مکه و مدینه) با سپاه امام (ع) برخورد می‌کند و به امر خدا همه لشگریان وی به جز چند نفر در زمین فرو می روند و هلاک می شوند» (کمال الدین، ص 651. و بحار الأنوار، ج 52، ص 215؛ و کنز العمال، ج 14، ص 272؛ تاریخ غیبت کبری، ص 518 الی 520)...

ادامه مطلب...

146- اخیراً با sms یا ایمیل اذکاری ارسال می‌کنند که مثلاً 8 یا 9 بار بگویید و برای 8 یا 9 نفر بفرستید، 9 روز دیگر یک خبر خوش می‌شنوید و اگر انجام ندهید یک بلا می‌بینید؟ آیا صحت دارد؟

این روش ترویج خرافه‌گرایی در زمان‌های گذشته که تکنولوژی ارتباطات فاقد پیشرفت امروز بود و بالتبع گستردگی ارتباط و فرافکنی بسیار محدودتر بود نیز رایج بود. بدین صورت که در کاغذی می‌نوشتند: کسی چنین و چنان خواب دید، پس از روی این نوشته ده بار بنویسید و به ده نفر بدهید و اگر ندهید چنین می‌شود و اگر ندهید چنان خواهد شد.
در اطراف امامزاده صالح (ع) در تجریش – تهران، شخصی را دیدیم که یک پایش در گچ بود و با یک دسته کاغذ ایستاده بود و به هر کس که رد می‌شد کاغذی می‌داد. در این کاغذ نوشته شده بود که مدت 9 روز صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوید، آرام و آهسته بگویید: «خدایا دوستت دارم و ادامه دهید یا فاطمه (ع) به قلبم بیا». هر کس این را به 9 نفر بدهد بعد از 9 روز خبر خوش می‌گیرد و هر کس ندهد بلا می‌بیند. توزیع کننده گفت: من چون پخش نکردم، پایم شکست. (البته این هم یک ترفند تبلیغاتی دیگر است)...

ادامه مطلب...

145- در متنی که به صورت گسترده ایمیل شده است، [البته با الفاظی رکیک] مدعی شده‌اند که آن چه که اسلام از بهشت تعریف کرده است، همه با توجه به گرایشات و لذاید طبیعی دنیوی می‌باشد.

این ایمیل را توسط کاربران گرامی دریافت نموده و خوانده‌ایم. از الفاظ رکیک آنها اصلاً ناراحت نشوید، چرا که معرف فرهنگ خودشان است و معمولاً چنین بوده و هست که مخالفین اسلام و انقلاب اسلامی، چون سخنی منطقی ندارند، عصبی شده و این ناهنجاری روانی خود را با فحش، دروغ، تهمت و جوسازی بروز می‌دهند. امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: «الناس اعداء ما جهلوا». یعنی انسان‌ به آن چه جاهل است، دشمنی می‌کند.
اما در خصوص بهشت یا به تعبیر قرآنی «جنت» نیز باید توجه داشت: کسانی که هیچ باوری به خداوند متعال و حیات پس از مرگ ندارند و همه چیز را از پنجره‌ی طبیعت مادی مشاهده می‌کنند...

ادامه مطلب...

144- اگر دین را از سیاست جدا ندانیم، چرا بعضی علما مانند آیت الله بهجت فقط به بعدی عبادی دین پرداختند و در رساله‌ی خود بحثی از ولایت فقیه نیاورده‌اند؟

لازم است جهت روشن‌تر شدن موضوع، در نکات ذیل با دقت تمام تأمل نمایید:
الف - جدا دانستن دین از سیاست، قبل از هر چیز، اهانت به خداوند متعال است و چنین اعتقادی مبین معرفت و ایمان ناقص بنده نسبت به او می‌باشد. چرا که گویا بنده با این اعتقاد خود مدعی است که خداوند متعال بندگانش را در برخی امور هدایت کرده و در برخی امور رها کرده است تا مستکبران برای آنها تعیین و تکلیف کنند و این معنا با علم، حکمت، عدالت و هدایت الهی متناقض است.
ب – جدا دانستن دین از سیاست، مسخره کردن و تحریف دین الهی است. دینی که تکلیف ساده‌ترین امور شخصی زندگی چون طهارت، وضو، غسل و جنابت را بیان می‌کند، اما در مقابل حیاتی‌ترین مسائل که همان زندگی اجتماعی و حکومت است، ساکت می‌ماند، تا مردمان خود تعیین و تکلیف کنند که حکومت چگونه باید باشد؟ ...

ادامه مطلب...

143- دجال و دابة الارض چه کسانی هستند؟ قبل از ظهور می‌آیند یا پس از ظهور؟

خروج دجال قبل از ظهور است و البته راجع به این که «آیا دجال یک فرد است یا یک جریان انحرافی فراگیر؟»، اقوال و نظرات متفاوت وجود دارد و یک جریان انحرافی بودن دجال بسیار به واقع شبیه‌تر است. چنان چه امروزه شاهدیم تمامی مشخصاتی که در روایات برای دجال بیان شده است، در «فراماسون» نمود یافته است. از جمله «چشم دجال» که کفته شده او یک چشم دارد که در وسط پیشانی‌‌اش قرار گرفته است، در بازارها راه می‌رود و بسیاری را جذب می‌کند. دقیقاً مانند «چشم ماسونی» که در بالای هرم فراماسون، لوگوی جهانی سازی، دلار و لوگوی کلیه‌ی سازمان‌ها و شرکت‌ها وابسته و ... وجود دارد و در قلب بازار بین‌الملل است...

ادامه مطلب...

142- آیا نماز خواندن قبل از سن بلوغ نیز اجر و پاداشی دارد؟

بهتر است قبل از هر چیز مسئله اجر و پاداش که به آن «ثواب» نیز اطلاق می‌گردد را برای خودمان روشن کنیم. گاه منظور از ثواب یا پاداش، همان مزد به اضافه‌ی جایزه‌ای است که به انسان می‌دهند و بدیهی است که هر کار خوبی جایزه و پاداش دارد.

«إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ إِنَّا لا نُضيعُ أَجرَ مَن أَحسَنَ عَمَلاً» (الکهف - 30)
ترجمه: آنان كه (به خدا) ايمان آوردند و نيكوكار شدند ما هم اجر نيكوكاران را ضايع نخواهيم گذاشت‏.
البته خداوند متعال در قرآن کریم راجع به این «اجر»، تعابیر متفاوتی چون «اجراً حسناً» - «اجر کریم» - «اجر عظیم» - «اجر اعظم» - «اجر کبیر» - «اجر بی‌منت» ... و «اجر مضاعف»، به کار می‌برد، تا مؤمن بداند که این اجر فقط به اندازه‌ی ایمان و عمل او نیست، بلکه بسیار کریمانه، خوب، بزرگ، بی‌منت و حتی بیش از حد تلاش و عمل است.
بدیهی است که اگر کودکی قبل از سن بلوغ نماز بخواند و یا هر کار خوبی بنماید...

ادامه مطلب...

141- یک مسیحی گفت: مگر شما انجیل اصل را خوانده‌اید که می‌گویید انجیل تحریف شده است؟ تا با اصل قیاس و تطبیق داده نشود، پذیرش تحریف مقبول نیست.

چه سخن نغز و عالمانه‌ای فرموده‌اند(؟!) و لابد گمان می‌کنند که بهترین دفاع را انجام داده و راه هرگونه پاسخی را مسدود نموده‌اند!
الف – به ایشان بفرمایید: که اگر انجیل اصلی وجود داشت که دیگر کسی نمی‌گفت انجیل تحریف شده است. همه می‌گفتند: این کتاب آسمانی است و هر کتاب دیگری به این نام غیر معتبر و جعلی است.
ب – به ایشان بفرمایید: اگر انجیل اصلی وجود ندارد (که ندارد)، شما انجیل‌های موجود را با چه متنی قیاس و تطبیق کرده‌اید که فهمیده‌اید درست است، که ما با آن مقایسه و تطبیق کنیم و اثبات کنیم که تحریف شده است؟! مگر می‌شود مدعی شد که چون اصلی وجود ندارد، هر چه ما گفتیم همان درست و اصل است؟‍!
ج – به ایشان بفرمایید: اساساً وقتی کتاب آسمانی شما وجود خارجی ندارد، پس از چه کتابی به نام مسیحیت تبعیت می‌کنید؟ آیا غیر از این است که کتبی را تبعیت می‌کنید که کتاب آسمانی پیامبرتان نیست و افراد عادی آن را نوشته‌اند؟...

ادامه مطلب...

140-  علل و عواقب تنبلی در نماز چیست و چگونه جلوی این تنبلی را بگیریم؟

خداوند متعال در کلام وحی، قرآن کریم فرمود:

«فَوَيلٌ لِّلمُصَلِّينَ * الَّذِينَ هُم عَن صَلَاتهِِم سَاهُونَ * الَّذِينَ هُم يُرَاءُونَ» (الماعون – 4 تا 6)
ترجمه: پس واى بر آن نمازگزاران * كه دل از ياد خدا غافل دارند * همانان كه (اگر طاعتى كنند) به ريا و خود نمایی کنند.
و اهل عصمت (ع) مکرر تأکید و تصریح نموده‌اند که شفاعت ما به کسانی که نماز را سبک بشمارند نمی‌رسد. همین معنا یعنی از دست دادن خیر‌ها و موفقیت‌های دنیا و آخرت. بدیهی است کسی که نماز را سبک بشمارد یا در اقامه‌ی آن تنبلی کند، از بسیاری از برکات و فوایدی که برای نماز شمرده شده است و از جمله «نگهداری از فساد و فحشاء و فقر و ...» است محروم می‌ماند.
به طور قطع از عوامل اصلی تنبلی در نماز، ضعف در معرفت و ایمان و عشق به الله جل جلاله است و باید دقت نمود که هر چقدر بندگی و عشق به الله ضعیف شود، مازاد آن در خلاء نمی‌ماند، بلکه جایش را به غیر الله می‌دهد. و به همین دلیل محبت و دلبستگی و وابستگی به دنیا و زخارف آن سبب می‌شود که انسان حوصله نکند از محبوب جدا شده و به سوی خدا رود و به کارهای دیگر مشغول‌تر و راضی‌تر می‌باشد...

ادامه مطلب...

139- چرا برای سلامتی امام زمان (عج) صلوات می‌فرستیم؟ مگر ایشان معصوم نیستند و از طرف خدا محافظت نمی‌شوند و مگر غایب نیستند؟

قبل از هر نکته‌ای باید به اصلاح مفهوم و منظور از «غیبت» در ذهنمان توجه کنیم. تا هم شناخت بیشتر و بهتری پیدا کنیم و هم بسیاری از سؤالات و شبهاتی که ناشی از ذهنیت نادرست است، قبل از طرح برایمان مرتفع گردد و هم از هر گونه سوء استفاده و تحریف جلوگیری نماییم.
الف - معنا و مفهوم «غیبت» و یا «غایب بودن امام زمان – عج» یا القابی چون «امام غایب»، این نیست که مثلاً ایشان در عالم دیگری هستند، یا به شکل روح یا ملک هستند و یا ...، بلکه خیر. ایشان نیز هم چون پیامبر اکرم (ص) و سایر اهل بیت (ع)، بشری هستند مانند دیگران. اما از نظر جایگاه انسانی، به عنوان انسان کامل، در بالاترین مرتبه قرار دارند، لذا معصوم و معدن علم و مخزن وحی الهی و امام هستند. در باره‌ی نحوه‌ی زندگی حضرت امام (ع) در دوران غیبت به صورت خلاصه چنین بیان شده است که:
«یمشی فی الارض» - روی زمین زندگی می‌کند. یعنی پشت ابرها، در آسمان‌های دیگر یا قعر چاه‌ها نیست.
«کاحد من الناس» - مانند سایر مردم. یعنی اگر شما بدن دارید و بدن شما احتیاجاتی مثل خواب، خوراک و استراحت دارد...

ادامه مطلب...

138- جایگاه دمکراسی در اسلام چیست؟ (به نظر می‌رسد مردود است). مثل قضیه‌ی سقیفه. و آیا مردم در زمان حکومت حضرت ولی عصر (عج) حق رأی و انتخاب دارند؟ پس آیه « َ أَمرُهُم شُورى‏ بَينَهُم‏» چه می‌شود؟

قبل از هر نکته‌ای باید دقت شود که «دمکراسی» به مفهوم آزادی مطلق که غرب به ما (به ویژه جهان اسلام) دیکته و القاء می‌کند، در هیچ کجای عالم وجود نداشته و نخواهد داشت. چرا که آزادی در هر موضوعی و حتی هر موقعیتی از تعاریف و چارچوب‌هایی برخوردار است و آزادی به مفهوم کنار گذاشتن هر گونه قید، چارچوب و قانون، همان فاشیسم است و بدیهی است که فاشیسم نیز به «دیکتاتوری» می‌انجامد، چرا که در نظام فاشیستی، هر شخص یا حزبی که زورش بیشتر بود، سلطه می‌افکند و با چارچوب‌های خود را حاکم می‌کند.
اما دمکراسی به معنای «آزادی تعریف شده» در اسلام بیش از هر دین و مکتب دیگری به صورت تئوری تعریف و به صورت عملی اجرا می‌شود. چنان چه وقتی تیم «بازرگان» و سایر روشنفکران از امام خمینی (ره) خواستند که نام حکومت را «جمهوری دمکراتیک اسلامی» بگذارند، ایشان مخالفت نمودند و بدین مضمون فرمودند که این نام به مثابه‌ی آن است که در اسلام دمکراسی نیست و شما به آن افزوده‌اید، در حالی که اسلام عین دمکراسی است...

ادامه مطلب...

137-  چرا غرب (آمریکا و اروپا) این قدر اصرار بر ترویج فرهنگ همجنس‌گرایی دارد، مگر چه فایده‌ای برای آنها دارد؟

در ترویج هر گونه ناهنجاری در روابط جنسی و از جمله همجنس‌گرایی، علل و اهداف بسیار متعدد و متفاوتی نهفته است که ذیلاً به برخی از آنها اشاره می‌گردد:
هر مکتب و دینی زیربنایی دارد که همان هدفش قرار می‌گیرد. لذا تمامی قوانین و «بایدها و نبایدها»یش باید منطبق با آن زیربنا و هدف باشد. یعنی قوانین باید به گونه‌ای باشد که مجری آن را به هدف نزدیک نماید.
به عنوان مثال: در مکتب کمونیسم (مارکسیسم)، اقتصاد مشارکتی هدف است، به همین دلیل زیربنای هر امری قرار می‌گیرد و همه‌ی قوانین نیز برای تحقق این هدف تدوین می‌شود. در مکاتب دیگر مانند: فرویدیسم، داروینیسم، لهینیسم، فمینیسم و ... نیز همین طور است.
در اسلام عزیز و غنی نیز هدف نیل و قرب به کمال مطلق، هستی محض «الله جل جلاله» تعریف شده است و زیربنای هر امری نیز اوست. لذا فرموده‌اند که هر امری باید به قصد غربت و به سوی آن هدف و برای آن انجام پذیرد...

ادامه مطلب...

136-  اسلام را به دو علت در تبلیغات سایبری و برخی محیط دانشجویی نقد می‌کنند: یکی ازدواج‌های پیامبر اکرم (ص) و دیگری جنگ‌های ایشان. پاسخ چیست؟!

طراحان و مبلغان اینگونه شبهات علیه اسلام، نه تنها هیچ اعتقادی ندارند، بلکه متأسفانه هیچ شناختی نیز نسبت به اسلام [حتی به عنوان مبحثی که می‌خواهند آن را رد کنند] ندارند، بلکه فقط موظف هستند از هر راه و طریقی که شده شبهه‌ای در اذهان مخاطبین ایجاد کنند. و گرنه آنها نیز می‌دانند که اسلام هر چه باشد، از دو حال خارج نیست، یا یک دین الهی است و یا دست کم یک مکتب. پس اگر اعتقادی به خدا و دین ندارند، باید به اسلام به عنوان یک مکتبی که حدود دو میلیارد پیرو دارد و در این عصر تمدن و تکنولوژی و ارتباطات نیز هر روز به طرفدارانش اضافه می‌شود نگاه کنند و مورد نقد قرار دهند.
یک دین یا یک مکتب اصولی دارد و فروعی که در راستا و منطبق با آن اصول است. به عنوان مثال: در مکتب فرویدیسم غریزه‌ی جنسی زیربنا است و ارضای غرایز هدف تکاملی انسان، در مکتب مارکسیسم اقتصاد زیربناست و نظام خلقت بر اساس اصول دیالیک‌تیک تعریف می‌شود و انسان ابزار تولید است، در مکتب لیبرالیسم سرمایه‌داری زیر بنا است و نظام خلقت بر اساس اصول ماتریالیمسی تریعف می‌شود و انسان‌ها به درجات متفاوت تقسیم می‌شوند و هر یک باید تابع قوانینی باشند ... و در دین یا مکتب اسلام «توحید» زیربنا می‌باشد و نظام خلقت و هدایت بر اساس هدایت تکوینی و تشریعی (اصول دین) تعریف می‌شود و انسان باید رشد کرده و مراتب کمال را تا خلیفة‌الهی طی کند. هر یک از این نگاه‌ها به هستی و جهان خلقت و از جمله انسان و کمال او، نوعی «جهان‌بینی» است و رسیدن به هر هدفی نیز مستلزم قوانین و ضوابطی در عرصه‌های متفاوت شخصی و اجتماعی می‌باشد که به آنها شرع، قانون، ایدئولوژی، فقه یا گاهی مانیفست نیست اطلاق می‌گردد...

ادامه مطلب...

135-  می‌گویند نامه‌ی اعمال ما هر دو شنبه و پنجشنبه به محضر امام عرضه می‌شود. اولاً سندش چیست؟ و ثانیاً آیا با ستارالعیوب بودن حق تعالی منافات ندارد؟

البته که حق تعالی نظام آفرینش را بر اساس علم، حکمت و قدرت خود آفریده است و برای هر امری سازمان، تشکیلات و مسئولی از ملائک یا انسان‌ها و ... وجود دارد و همه‌ی اوامر و فیوضات الهی نیز از طریق حجت او در زمین می‌رسد و همه‌ی اعمال و دعاهای بندگان نیز از طریق حجت و خلیفه‌ی او در زمین صعود می‌کند.
الف - اولین دلیل و سند عرضه‌ی اعمال به امام هر عصر و زمانی، بیان حق تعالی در کلام وحی و تصریح قرآن مجید است که می‌فرماید: نه تنها اعمال، بلکه آثار هر عملی تا قیام قیامت را نزد «امام» جمع می‌کنیم:

«إِنَّا نَحنُ نُحيِ المَوتى‏ وَ نَكتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُم وَ كُلَّ شَيءٍ أَحصَيناهُ في‏ إِمامٍ مُبينٍ» (یس - 12)
ترجمه: ماييم كه مردگان را زنده مى‏كنيم و آن چه كرده‏اند و آن چه از آثارشان (حتی پس از مردن بروز مى‏كند) همه را مى‏نويسيم و ما هر چيزى را در امامى مبين برشمرده‏ايم‏....

ادامه مطلب...

134-  خداوند متعال در قرآن کریم بهشت را بر همه‌ی صحابه‌ی پیامبر اکرم (ص) واجب خوانده است، اما شیعیان به آنها لعنت کرده و فحش می‌دهد و این خلاف نص صریح است! پاسخ چیست؟

بدیهی است که اول باید فهمید که «صحابه» به چه مشخصاتی گفته می‌شود و سپس دید که چه کسانی دارای این مشخصات بوده و هستند؟

بسیاری از برادران اهل سنت (حتی برخی از علمای آنها) می‌گویند: صحابه یعنی هم صحبت. در نتیجه هر کس که در عصر رسول خدا (ص) می‌زیسته و با ایشان مراوده و گفتگو داشته است، صحابه و اهل بهشت است. بدیهی است که چنین تعریفی از «صحابه» نه تنها با فرهنگ قرآن و آموزه‌های اسلامی [در تشیع و تسنن] انطباقی ندارد و یک بدعت است، بلکه اساساً با عقل نیز منافات دارد. در ضمن بفرمایند در قرآن کریم به کدام یک از صحابه وعده‌ی بهشت داده شده است که خلاف نص قرآن مورد لعن شیعه قرار گرفته باشد؟!
اولین مرجعی که بسیاری از هم صحبتی‌های حضرت رسول اکرم (ص) را مورد «لعن» قرار داده است، خداوند متعال می‌باشد. چرا که امثال ابولهب، منافقین، کفار و دشمنانی که با ایشان به طریق جنگ نرم و یا شمشیر دشمنی می‌کردند، معاصر و هم صحبت بودند.
مگر می‌شود هر عده‌ای را که به هر علتی در جایی حضور یافته و حول محوری جمع شده‌اند را «صحابه»‌ی آن محور دانست؟! مثلاً آیا می‌توانیم به اشخاص معاصری که برای دیگران جاسوسی می‌کنند، ایرانی و اهل ایران بگوییم. خداوند به حضرت نوح (ع) فرمود که پسرت از اهل تو نیست. چون کافر شده است. اگر این تعریف را بپذیریم، باید همه کسانی که با ایشان جنگیده‌اند را نیز «صحابه» بنامیم!...

ادامه مطلب...

133-  بیداری اسلامی در جهان چه ویژ‌گی‌هایی دارد – لطفاً کوتاه پاسخ دهید؟

بیداری به فرموده‌ی حضرت علی علیه‌السلام که همان تشریح «جهان‌بینی» اسلامی می‌باشد در این است که انسان بداند «از کجا آمده، در کجا هست و به سوی کدام مقصد روان است». چرا که اگر انسان به این حقایق آگاه و هوشیار گردید، به سوی رشد حرکت می‌کند و اگر غافل شد، حتماً از مسیر درست یا همان «صراط مستقیم» در تعبیر فرهنگ اسلام، خارج می‌شود، لذا سقوط و هلاکت‌اش حتمی است.
الف – کمال انسان در این است که «بنده»‌ی هیچ چیزی و یا هیچ کسی نگردد، مگر «الله جل جلاله». لذا اولین گام «بیداری اسلامی» در این است که بداند و بفهمد «خدایی هست - جهان بیهوده خلق نشده است – کمال و سعادت فقط منافع شخصی و لذت‌های جسم نیست». همین فهم او را به سوی «ارزش‌های» واقعی، اخلاق، معنویت و آن چه موجب تکامل انسان و جامعه‌ی بشر است می‌کشاند. لذا «لا إله الا الله» به عنوان اولین شعار و شعار اصلی و ستون عقاید اسلامی قرار گرفته است...

ادامه مطلب...

132-  چگونه بر شیطان درون تسلط یابیم و چگونه می‌توانیم نسبت به نماز عشق و علاقه پیدا کنیم.

راجع به چگونگی تسلط بر شیطان، [ما و شما و همگان]، باید به راه‌کارهایی که خود خداوند متعال فرموده است رجوع کرده و آنها را به صورت مستمر به کار بندیم.
الف – شرط و قدم اول در مبارزه با دشمن،‌ همان «دشمن شناسی» است. بدیهی است که تا کسی دشمن را نشناسد، حتی با او مخالفت هم نمی‌کند، چه رسد به مبارزه و چه بسا از غفلت فریب خورده و او را دوست نیز بشناسد. لذا خداوند متعال با قید این که او دشمن آشکار شماست، امر می‌کند که اطاعتش نکنید:
«أَ لَم أَعهَد إِلَيكُم يَبَنىِ ءَادَمَ أَن لَّا تَعبُدُوا الشَّيطَانَ إِنَّهُ لَكمُ‏ْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ» (یس - 60)
ترجمه: مگر با شما عهد نسبتم و نگفتم اى فرزندان آدم شيطان را اطاعت مكنيد كه او براى شما دشمنى آشكار است.
اغلب ما می‌دانیم که «شیطان»، چه ابلیس باشد، چه افراد و چه هوای نفس، دشمن است، ولی باور نکرده‌ایم. لذا قدم اول دشمن شناسی و باور دشمنی اوست و قدم بعد مقابله‌ی با اوست. یعنی هر چه گفت، خلافش را انجام بدهیم.

ادامه مطلب...

131-  می‌گویند: شیطان فقط تجسم اعمال پلید و بد است. یعنی یک ذهنیت و اندیشه است. واقعیت بیرونی ندارد. آدم نیز می‌تواند یک رهبر ایدئولوژیکی باشد.

به این نظریه از چند منظر می‌توان نگاه کرد و مورد بحث و بررسی قرار داد:
الف - «شیطان فقط تجسم اعمال پلید است». این نظریه به مثابه‌ی نفی سایر مباحثی چون «توحید» است. چرا که با این فرضیه، تصریح قرآن کریم به وجود شیطان یا شیاطین، تکذیب می‌گردد.
بدیهی است که مسئله‌ی وجود یا عدم وجود «شیطان»، واقعیت خارجی داشتن یا نداشتن آن، فقط برای کسی می‌تواند مطرح باشد که در وجود خدا و خلقت حکیمانه و هدفدار جهان و بازگشت به سوی او یقین کرده است و اینک به دنبال این است که بداند آیا موجودی به نام شیطان واقعیت خارجی هم دارد یا خیر؟ بدیهی است اگر نداشت، خداوند می‌فرمود: ندارد. بلکه اعمال پلید و خبیث انسان «شیطنت» نامیده می‌شود و فقط یک مفهوم ذهنی است. اما فرمود: وجود عینی و خارجی دارد.
ب – اگر کسی به وجود خداوند اعتقادی نداشته باشد و جهان را ماده‌ی صرف انگارد

ادامه مطلب...

130-مگر در قرآن کریم نفرموده که حضرت محمد (ص) پدر هیچ یک مردان شما نیست، پس چرا به ائمه اطهار (ع) «یابن رسول الله» می‌گوییم؟

«ما كانَ مُحَمَّدٌ أَبا أَحَدٍ مِن رِجالِكُم وَ لكِن رَسُولَ اللَّهِ وَ خاتَمَ النَّبِيِّينَ وَ كانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَي‏ءٍ عَليماً» (الأحزاب - 40)
ترجمه: محمد [ص‏] پدر هيچ يك از مردان شما نيست، و ليكن فرستاده خداست و خاتم پيامبران است و خدا به همه چيز داناست.
جهت درک بهتر مفهوم و مقصود فرازهای آیه که پاسخ سؤال فوق نیز می‌باشد، لازم است در نکات ذیل تأمل گردد:
الف – در اصل بخش اول آیه پاسخ کسانی است که به ایشان معترض شده بودند که چرا با همسر مطلقه‌ی پسر خوانده‌اش ازدواج کرده است و این مثل این است که انسان با عروس خود ازدواج کند. آیه پاسخ می‌دهد که در اسلام «پسرخواندگی» وجود ندارد و اگر کسی به کسی مثل پدر محبت کرد و یا حتی او را «پسرم» خواند، دلیل نمی‌شود که رابطه‌ای تکوینی و صلبی بین آنها برقرار شود و احکام شرعی مربوطه بر آنها جاری گردد.
ب – آیه‌ی مبارکه نفرموده است که ایشان پدر هیچ کس نیست...

ادامه مطلب...

129- آیا طلب مرگ نمودن امام سجاد علیه‌السلام در شام، منافاتی با عصمت ایشان ندارد؟

ابتدا دقت شود که «سؤال» یا حتی شک و شبهه، می‌تواند مقدمه و پایه‌ی علم و دانش و معرفت صحیح باشد، منتهی لازم است که ابتدا ذهن یک نظم و ترتیب منطقی داشته باشد تا خود به خود راه سوء استفاده‌ی دشمنان سودجو را سد کند. به عنوان مثال اگر نمی‌دانیم که امام معصوم است یا خیر؟ راه دانستن آن پرداختن به جزئیات گفتار یا اعمال آنان نیست، بلکه باید به صورت عقلی و نقلی ثابت گردد که امام باید الزاماً معصوم باشد. اما اگر دانستیم که امام معصوم است، آن گاه در صورت بروز یک سؤال به دنبال حکمت و دلیل آن می‌گردیم و نه به دنبال مقابله دادن آن با عصمت.
با کمی دقت در نحوه‌ی طرح سؤال و شبهه برخی از سایت‌ها که بسیار مغرضانه و به منظور رهبری و تغذیه می‌شوند، مشهود می‌گردد که همیشه مطلب را به گونه‌ای مطرح می‌کنند که اصل [عصمت یا ...] را زیر سؤال ببرند و نه این که از حکمت گفتار یا رفتار معصوم آگاه شوند. و بدیهی است که اگر کسی به اصل عصمت شک داشته باشد، با پاسخ این سؤال‌ها شک او برطرف نمی‌گردد و پشت هر چرایی، چرای دیگری می‌آيد و هیچ گاه نیز به نتیجه‌ی قطعی نمی‌رسد. مگر آن که تحقیق در خصوص ضرورت عصمت امام از راه خودش صورت پذیرد...

ادامه مطلب...

128-لقب «ابا عبدالله» را چه کسی به امام حسین (ع) داد و چرا به ایشان خون خدا «ثارالله» می‌گویند؟
پیش‌تر راجع به لقب «ابا عبدالله»، مطالبی درج گردید (1) و توضیح داده شد که این لقب به معنای اوج خلوص و سرآمد بندگی است. چنان چه ما نیز در ادبیات فارسی به سرآمدها لقب پدر می‌دهیم. مثل: پدر شعر، پدر شعر نو و ... . لذا لقب «ابا عبدالله» توصیف جایگاه آن حضرت نزد حق‌تعالی می‌باشد. البته برخی ایراد کردند که «ابا عبدالله» لقب نیست، بلکه کنیه است. که البته فرقی ندارد و برخی دیگر نیز گفتند: این صرفاً یک لقب یا کنیه است، همین. باید دقت شود که در کلام معصوم، کلام همین‌طوری و بی‌معنی و مقصود و یا صرفاً افتخاری وجود ندارد.
الف - لقب یا کنیه‌ی «ابا عبدالله»،‌ توسط حضرت رسول اکرم (ص)، طبق فرمان وحی و در بدور تولد به ایشان اعطا گردید. وقتی قنداقه‌ی حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام را به ایشان دادند، او را در آغوش کشیدند و فرمودند: «لا یوم کیومک یا ابا عبدالله – هیچ روزی مانند روز تو نیست، ای ابا عبدالله»‌(شفاء الصدور فی شرح زیارت العاشورا، چاپ اول، ص 102)...

ادامه مطلب...

127-چرا سجده بر تربت کربلا فضیلت دارد؟
ابتدا دقت شود که سجده بر هر چیزی که انجام پذیرد، سجده بر خدا و برای خداوند متعال است. اما در احکام فقهی، اهل سنت سجده را بر هر چیزی جایز می‌دانند، ولی فقهی شیعی سجده را فقط بر دو چیز می‌توان سجده کرد. یکی زمین (خاک، سنگ و ...) و دیگری آن چه از زمین می‌روید. مانند چوب، برگ و ... به شرطی که خوردنی و پوشیدنی نباشد. پس اصل، سجده بر زمین، یعنی همان خاک و سنگ است.

اما فضیلت نقاط مختلف زمین نسبت به یک دیگر، به خاطر فضیلت عباداتی است که با خلوص هر چه بیشتری در آن انجام پذیرفته و یا نقطه‌ای است که حق تعالی برای نزول خیر و برکتی اختصاص داده است. مثل آن که محل کعبه، صحرای منی، صفا و مروه، مقام ابراهیم، قبور اهل عصمت علیهم‌السلام و ... همه متبرک است...

ادامه مطلب...

بازگشت به صفحه اصلی

1،2،3,4،5،6،7،8،9،10،11،12

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved