بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

 اقتصادی/شبهه5

از هر کس [حتی در محیط دانشگاهی] سؤال می‌کنیم: چرا نام امسال را «جهاد اقتصادی» گذاشته‌اند؟ پاسخ متقنی نمی‌دهد. لطفاً شما پاسخی روشن و متقن دهید.



پاسخ علت این نامگذاری را شخص مقام معظم رهبری مکرر فرموده‌اند و اهمیت موضوع را از زوایای مختلف تبیین نموده‌اند. ما نیز در این مختصر به استناد همان فرمایشات توجه عزیزان دانش‌پژوه را به نکات ذیل جلب می‌نماییم:

الف – نامگذاری سال، فقط یک «شعار» لفظی که آن را تابلو یا بیلبرد کرده و به در دیوار شهر نصب کنند و یا سوتیتر روزنامه‌ها و ... قرار دهند و آن هم فقط برای یک سال نیست، بلکه توجه دادن به اولویتی است که باید در آن سال کلید بخورد و زمینه‌هایش برای تداوم جدی در طی سال‌های آتی مساعد گردد. چنان چه فرمودند:

«البته من اين نكته را حتماً تذكر بدهم؛ گاهى اوقات اين شعارى كه ما براى سال اعلام ميكنيم، بعد ناگهان مى‌بينيم همه‌ى در و ديوارهاى تهران و شهرهاى ديگر پر شده از تابلو، كه اين شعار رويش نوشته شده. اين فايده‌اى ندارد. گاهى كارهاى پرهزينه‌اى انجام ميگيرد؛ چه لزومى دارد؟ آنچه كه من از مسئولين و از مردم عزيزمان توقع دارم، اين است كه اين شعار را بشنوند، باور كنند و دنبال كنند. تابلو كردن و در و ديوار را پر كردن و عكس زدن و اينها هيچ لزومى ندارد. اگر هزينه‌اى نداشته باشد، لزومى ندارد؛ اگر هزينه داشته باشد، اشكال هم دارد. هيچ لزومى ندارد كارهاى پرهزينه را انجام بدهند.» (1/1/1390)

«همان طور كه گفتيم، شعارهاى سال به معناى شروع اين جريان است، نه اين كه مخصوص امسال است.» (3/2/1390)

ب – مقصود از بکارگیری واژه‌ی «جهاد» این است که هر کسی در فعالیتی که می‌کند، «الله» را هدف بگیرد. چرا که اولاً کاری که برای «الله» انجام شود به دور از شرک، صادقانه، خالصانه، نورانی و پربرکت است و ثانیاً همه بدانند که «جهاد – تلاش» در راه خدا فقط جنگ سخت در جبهه‌ها نیست. و منظور از «اقتصادی» این است که حرکت اقتصادی در اولیت کار همه قرار گیرد.

«نيت اگر نيت خدائى باشد، ميشود جهاد فى‌سبيل‌اللَّه. وقتى انسان براى اعلاى كلمه‌ى حق، اعلاى كلمه‌ى اسلام، عزت بخشيدن به امت اسلامى و ملت مؤمن و مسلمان ايران تلاش ميكند، اين جهاد ميشود جهاد فى‌سبيل‌اللَّه. آن وقت در اين تلاش، بركات و عظمت و شأن جهاد فى‌سبيل‌اللَّه وجود دارد.
من از همه‌ى كاركنان، متخصصان و فعالان اين عرصه - ضمن تشكر - بجد ميخواهم كه كار خودتان را جهاد فى‌سبيل‌اللَّه بدانيد؛ احساس خستگى نكنيد و بدانيد جهاد فى‌سبيل‌اللَّه وعده‌ى الهى بر پيروزى آن است. وقتى براى خدا و در راه خدا حركت ميكنيد، به پيروزى خواهيد رسيد.»

« من امسال را «سال جهاد اقتصادى» اعلام كرده‌ام. اين معنايش اين است كه ملت ايران در اين برهه‌ى از زمان، جهادش به طور عمده در عرصه‌ى اقتصاد است.»

«ايجاد فرهنگ كار و تلاش للَّه. شما حتّى سر يك كلاس، يك معلم هم كه باشيد، می‌توانيد در اين جهاد اقتصادى سهيم باشيد؛ اين فرهنگ را به اين جوان، به اين نيروى انسانىِ فردا تعليم ميدهيد؛ اين می‌شود جهاد اقتصادى. در هر بخشى كه باشيد، ميتوانيد در اين جهاد سهيم باشيد.» (8/1/1390)

ج – حال به این مهم بپردازیم که چرا امسال را سال «جهاد اقتصادی» نامیده‌اند. باید دقت شود همان‌طور که در ابتدا بیان شد، نامگذاری سال‌ها بر اساس در اولویت قرار گرفتن یک برنامه نسبت به سایر برنامه‌هایی است که نباید فراموش شود، بلکه باید با شدت تمام جریان داشته باشد. اما یک برنامه نیز نسبت به سایر برنامه‌ها بر دو اساس در اولویت قرار می‌گیرد:

یک – اهداف و برنامه‌های یک کشور با توجه به نیازها و ضرورت‌ها، برای رشد، شکوفایی، استقلال، الگوسازی، قدرت و رفاه بیشترو

دو – اهداف و برنامه‌ی دشمن برای ضربه‌زدن – که در مقوله‌ی دشمن‌شناسی مطرح است -. اگر یک انسان، یا یک جامعه، یک ملت و یا یک کشور، دشمن خود را نشناسد، از اهداف و برنامه‌های او بی خبر باشد، هیچ گاه نمی‌تواند خود را مقاوم و آماده سازد.

«در مورد شعار امسال و كارى كه امسال بايد انجام بگيرد. البته سرفصلهاى مهمى وجود دارد كه همه داراى اولويتند. مثلاً تحول نظام ادارى يك كار لازم است كه بايد انجام بگيرد؛ تحول آموزش و پرورش، يك كار بنيانى است؛ جايگاه علوم انسانى در دانشگاه‌ها و در مراكز آموزش و تحقيق، يك كار اساسى است؛ مسائل مربوط به فرهنگ عمومى، مسائل مربوط به اخلاق جامعه، اين كارها همه‌اش كارهاى مهمى است؛ ليكن به نظر صاحبنظران، امروز در اين برهه‌ى از زمان، مسئله‌ى اقتصادى از همه‌ى مسائل كشور فوريت و اولويت بيشترى دارد. اگر كشور عزيز ما بتواند در زمينه‌ى مسائل اقتصادى، يك حركت جهادگونه‌اى انجام بدهد، اين گام بلندى را كه برداشته است، با گامهاى بلند بعدى همراه كند، بلاشك براى كشور و پيشرفت كشور و عزت ملت ايران تأثيرات بسيار زيادى خواهد داشت. ما بايد بتوانيم قدرت نظام اسلامى را در زمينه‌ى حل مشكلات اقتصادى به همه‌ى دنيا نشان دهيم؛ الگو را بر سر دست بگيريم تا ملتها بتوانند ببينند كه يك ملت در سايه‌ى اسلام و با تعاليم اسلام چگونه ميتواند پيشرفت كند.» (1/1/1390)

«جهاد اقتصادى، صرفاً تلاش اقتصادى نيست. جهاد يك بارِ معنائى ويژه‌اى دارد. هر تلاشى را نمی‌شود گفت جهاد. در جهاد، حضور و روياروئى با دشمن، مفروض است. انسان يك تلاشى ميكند، دشمنى در مقابل او نيست؛ اين جهاد نيست. اما يك وقت شما می‌خواهيد يك تلاشى را انجام دهيد، كه بخصوص يك دشمنى سينه به سينه‌ى شما ايستاده است؛ اين ميشود جهاد. ممكن است يك وقت اين جهاد به شكل قتال باشد، ممكن است جهاد مالى باشد، ممكن است جهاد علمى باشد، ممكن است جهاد فنى باشد؛ همه‌ى اينها جهاد است؛ انواع و اقسام جهاد و مبارزه است. اگر بخواهيم در ادبياتِ امروز ما براى «جهاد» معادلى پيدا كنيم، ميشود «مبارزه». جهاد اقتصادى، يعنى مبارزه‌ى اقتصادى.» (8/1/1390)

د – دقت کنیم که اگر امریکا و انگلیس و ... تا دیروز قدرت داشتند، به خاطر قوت و قدرت اقتصادی بوده است – اگر چه این قدرت را از راه استعمار و چپاول سایرین به دست آورده باشند – و آن چه امروز سبب اضمحلال و إن شاء الله سقوط می‌گردد نیز بحران اقتصادی است و نه ضعف قوا یا تسلیحات نظامی. چنان چه شوروی نیز به همین دلیل فرو ریخت. پس اگر در چنین شرایطی که جهان استکبار در سرازیری سقوط قرار گرفته است، جهان اسلام - به ویژه جمهوری اسلامی ایران – در مسیر صعود و رشد قرار گیرد، پیروزی دز این مبارزه مضاعف و سریع‌تر حاصل می‌گردد. و اگر این مهم مورد توجه جدی و در اولویت قرار نگیرد، ضربه‌پذیری حتمی است.

x-shobhe.com

بازگشت به صفحه ی شبهات احکامی و حقوقی

 

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved