شهید آوینی

 

عرفان حلقه - 1
آشنایی با محمدعلی طاهری

برخی از کارشناسان دینی و منتقد عرفان های کاذب، معتقدند، آگاهی‌ها و نوشته های طاهری را می‌توان در فرقه‌های گنوسیزم، تصوف، کابالایست، مسیحیت و یهودیت، پیدا کرد.

94/05/03


«عرفان حلقه»اگرچه با نام درمان بیماریها و فرادرمانی و تشعشع دفاعی و جاذبه درمان و شفابخشی، توانسته خود را به ظاهر موجه، نشان دهد، اما آسیب‌های روحی و روانی این جریان، فراوان گزارش شده است. همچنین به مرور، گرایش‌های معنوی و اعتقادات دینی در پیروان عرفان حلقه، تضعیف شده و باورهای دینی و اسلامی افراد به صورت مرموزانه‌ای تحریف می‌شود.در این سلسله مقالات کوشیده خواهد شد، ضمن آشنایی با مبانی و اصول عرفان حلقه، در بخش دوم وپایان مقاله که در آینده ارائه خواهد شد، با آسیب ها و خطرات احتمالی این عرفان، آشنا شده و نیز به تفاوت های عرفان حلقه با عرفان اسلامی، اشاره خواهد شد.


چکیده


محمدعلی طاهری، رئیس عرفان حلقه، از ابتدای سال 90 به جرم توهین به مقدسات، دخالت در امور درمانی، تحصیل مال نامشروع و جعل عنوان به پنج سال حبس، 900 میلیون تومان جریمه نقدی و 74 ضربه شلاق محکوم شده است، فعالیت اصلی این فرقه کاذب در قالب دوره‌های آموزشی از اواخر دهه 70 توسعه یافت،در این جلسات به افراد این گونه القا می‏‌شد که علت برخی بیماری‌ها، رسوخ اجنه یا ارواح سرگردان در کالبد افراد است و طاهری و مسترها، می‏‌تواند با خارج کردن آن‌ها با عنوان تشعشع دفاعی سلامتی را به افراد برگرداند. 


پس از مدتی با افزایش آسیب‏‌های روحی ـ روانی در اثر تلقینات عرفان حلقه و فروپاشی برخی از خانواده‏‌های آسیب دیدگان، محمدعلی طاهری بازداشت و پس از برگزاری دادگاه، محکوم شد و برای تحمل پنج سال حبس از سال 90 به زندان افتاد، در این مدت برخی از شبکه‏‌ها و سایت های کشورهای خارجی از او به عنوان یک دانشمند ایرانی و گاهی زندانی سیاسی یا عقیدتی یاد کردند.



 
 دیدار شاگردان محمد علی طاهری با محمد نوری زاد


این عرفان، جذابیت فراوانی دارد و قشرهای مختلفی از جامعه درگیر این مساله می باشند.. حتی در این مسیر، برخی از کارشناسان معاصر عرفان اسلامی نیز در برهه ای از زمان، دچار اشتباه شده[1]، و حمایت هایی را نیز از رییس عرفان حلقه، داشتندو در جهت معرفی عرفان حلقه، تطبیق و شباهت آن با عرفان اسلامی، بسی کوشیدند. البته هرچند بعدها در مخالفت با عرفان حلقه، صحبت های فراوانی نیز داشتند[2]، اما آب رفته را نمیشود به جوی، برگرداند.


بنابراین به علت گسترش این نو ع از عرفان های نوظهور و نیز به منظور آشنایی بیشتر با تفکرات و مبنای عرفان حلقه، آسیب ها و خطرات احتمالی عرفان حلقه در ایجاد بیماری های مختلف جسمی و روانی، اختلافات خانوادگی و سست شدن اعتقادات دینی، این مقاله، تدوین میشود. 




محمد علی طاهری، رئیس عرفان حلقه


محمدعلی طاهری، از پدر و مادری مسلمان، دارای همسر و دو فرزند، ساكن تهران است. وی، سرکرده فرقه انحرافی عرفان کیهانی (عرفان حلقه) در ایران است که 14 اردیبهشت ماه سال 90 بازداشت و از سوی دادگاه انقلاب به‌اتهام توهین به مقدسات، مداخله غیرقانونی در امور پزشکی، ارتکاب فعل حرام و لمس نامحرم، استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)، ضاله بودن کتب و آثار، به 5 سال حبس، پرداخت 900 میلیون تومان جزای نقدی و 74 ضربه شلاق محکوم شد. 


طاهری، که با سفر به كشور های خارجی سعی در ادامه تحصیل داشت. ابتدا به ژاپن عزیمت كرد (این سفر حائز اهمیت است، زیرا ژاپن از كشورهای مطرح در رواج شبه عرفان های شرقی است)؛ اما به گفته خودش، به علت مشكل بودن فراگیری این زبان و بالابودن مخارج، پس از حدود یك سال مجدداً به كشور بازگشت.
سپس، به همراه خواهر و شوهرخواهرش به تركیه رفت تا در دانشگاه آنجا به تحصیل بپردازد. در سفر تركیه ایشان، ابهاماتی وجود دارد. اینكه ادعا می كند در دانشگاه ارتادو تحصیل كرده، ولی دانشگاهی به این نام در تركیه یافت نشده است. البته دانشگاهی به نام ارتادوغو به معنی خاورمیانه وجود دارد. ولی نام وی در آن دانشگاه ثبت نشده و در ضمن ایشان هیچ مدركی دالّ بر تحصیل در آن دانشگاه ارائه نكرده است.[3]



 
شاگردان و طرفداران طاهری (رئیس عرفان حلقه) که برخی از آنها، از محکومین فتنه 88 نیز می باشند

از طاهری، کتب، و مقالات عمومی و تخصصی قابل توجه ای در مطبوعات و برخی نشریات، در موضوعاتی چون: نماز، عاشورا، رمضان وروزه داری، مهدویت و ... ، چاپ و منتشر شده است.

هرچند برخی از کارشناسان دینی و منتقد عرفان حلقه[4]، اعلام کردند که:"طاهری، در ابتدا به واسطه اندیشه‌اش، بازداشت نشده است، هرچند جا داشت که به واسطه اندیشه و اعتقاد انحرافیش نیز بازخواست شود، بلکه به واسطه شاکیان خصوصی آسیب دیده و دخالت در امور پزشکی و آسیب رساندن به افراد، در بازداشت است." اما یافته ها حاکی از این است که پرونده افساد فی الارض بودن طاهری، همچنان مفتوح می باشد. و اخیرا وکیل وی، علیزاده طباطبایی، حکم اعدام طاهری سرکرده عرفان حلقه را رسانه ای کرد.


البته هر چند وکیل وی، تلاش کرد به نقل از طاهری، عنوان کند که: "وی صراحتا عنوان کرده، منکر هیچ یک از ضروریات دین نیست و خودش هم قبول دارد که بعضا برداشت‌هایی داشته که اشتباه بوده است و امیدواریم بتوانیم در دادگاه وی را تبرئه کنیم و دادگاه به همان 5 سال حبس قناعت کند." اما این تلاش ها، تاکنون فایده ای نداشته و سرانجام حکم اعدام وی، صادر شده است. همچنینعلاوه بر رای دستگاه قضاء، سه تن از مراجع تقلید طی استفتائاتی که از سوی دستگاه قضا صورت گرفته است، نیز حکم ارتداد طاهری را صادر کردند.[5]


برخی از کارشناسان دینی و منتقد عرفان های کاذب، معتقدند،آگاهی‌ها و نوشته های طاهری را می‌توان در فرقه‌های گنوسیزم، تصوف، کابالایست، مسیحیت و یهودیت، پیدا کرد.و البته نباید فراموش کرد که فهم درست این فرقه هرمی، در کنار بررسی شخصیت طاهری، باید در اشخاص و همکاران وی، چون: ویدا پیرزاده، خانم بهارزاده، مهدیه کسایی زاده، پدرام سعیدی، شهناز نیرومنش و ...، نیز، جستجو کرد.




[1] مشرق، شماره 35173، در تاریخ 89/12/24
[2]  فارس، شماره 13930926000804، در تاریخ 93/09/29
[3]  مهر، شماره 2157663، در تاریخ 92/07/28
[4]  فارس، شماره 13920611000360، در تاریخ 92/06/12
[5]  مهر، شماره 2157663، در تاریخ 92/07/28
[6] مشرق، شماره 61346، در تاریخ 90/05/23
[7]  نسیم، شماره 1008101، در تاریخ 94/03/31
[8] جام جم، شماره 100874711080، در تاریخ 89/02/02
[9] دانا، شماره 318360، در تاریخ 94/02/27
[10]  نسیم، شماره 993354، در تاریخ 94/01/23
[11] نسیم، شماره 963671، در تاریخ 93/10/08
[12]  نسیم، شماره 949655، در تاریخ 93/08/27

 

منبع: فرهنگ نیوز

 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo