بخش شهید آوینی حرف دل موبایل شعر و سبک اوقات شرعی کتابخانه گالری عکس  صوتی فیلم و کلیپ لینکستان استخاره دانلود نرم افزار بازی آنلاین
خرابی لینک Instagram

 

‏بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى‏ در ديدار مردم پاكدشت، در سالروز عيد سعيد غدير

10/ 11/ 83

 بسم الله الرحمن الرحيم

اولاً خوش‏آمد عرض مى‏كنيم به همه‏ى حضار محترم، برادران و خواهران عزيز، بخصوص برادران و خواهرانى كه از منطقه‏ى پاكدشت متحمل زحمت شدند و تشريف آوردند. مايل بودم در پاكدشت در جمع شما شركت كنم؛ اما شما قبول زحمت كرديد و تشريف آورديد. ان‏شاءاللَّه خداوند متعال همه‏ى مردم عزيز پاكدشت و همه‏ى ملت بزرگ ايران را مشمول بركات خود قرار دهد.

و تبريك عرض مى‏كنم عيد مبارك غدير را، كه عيد بزرگ خداوند و يكى از مقاطع بسيار مهم و تعيين‏كننده در تاريخ اسلام است. مسأله‏ى غدير و تعيين اميرالمؤمنين (عليه‏ الصّلاة و السّلام) به عنوان ولى‏امر امت اسلامى از سوى پيامبر مكرم اسلام (صلّى‏ اللَّه‏ عليه‏ و اله ‏و سلّم) يك حادثه‏ى بسيار بزرگ و پُرمعناست؛ در حقيقت دخالت نبى مكرم در امر مديريت جامعه است. معناى اين حركت كه در روز هجدهم ذى‏الحجه سال دهم هجرت اتفاق افتاد، اين است كه اسلام به مسأله‏ى مديريت جامعه به چشم اهميت نگاه مى‏كند. اين‏طور نيست كه امر مديريت در نظام اسلامى و جامعه‏ى اسلامى، رها و بى‏اعتنا باشد. علت هم اين است كه مديريت يك جامعه، جزو اثرگذارترين مسائل جامعه است. تعيين اميرالمؤمنين هم - كه مظهر تقوا و علم و شجاعت و فداكارى و عدل در ميان صحابه‏ى پيغمبر است - ابعاد اين مديريت را روشن مى‏كند. معلوم مى‏شود آنچه از نظر اسلام در باب مديريت جامعه اهميت دارد، اينهاست. كسانى كه اميرالمؤمنين را به جانشينىِ بلافصل هم قبول ندارند، در علم و زهد و تقوا و شجاعت آن بزرگوار و در فداكارى او براى حق و عدل، ترديد ندارند؛ اين موردِ اتفاق همه‏ى مسلمين و همه‏ى كسانى است كه اميرالمؤمنين (عليه‏الصّلاةوالسّلام) را مى‏شناسند. اين نشان مى‏دهد كه جامعه‏ى اسلامى از نظر اسلام و پيغمبر، چه نوع مديريت و زمامدارى و حكومتى را بايد به عنوان هدفِ مطلوب دنبال كند.

مشكل جوامع بشرى هم در مهمترين مقاطع، در همين نقطه بوده است؛ يعنى جوامع بشرى هرگاه از زمامداران باتدبير و باتقوا و پرهيزگار و شجاع برخوردار بوده‏اند، توانسته‏اند قدمهايى جلو بروند. آن وقتى‏كه جوامع دچار مديرانى شدند كه براى آنها پرهيزگارى و پاكدامنى معنا نداشت، ترجيح منافع مردم بر منافع خودشان مطرح نبود، ترس از خدا و محاسبه‏ى الهى برايشان مطرح نبود - انسانهاى ضعيف، انسانهاى دلبسته‏ى به منافع و شهوات شخصى - مشكلات برايشان به‏وجود آمد؛ چه مشكلات مادى و چه مشكلات اخلاقى و معنوى. اين‏كه مى‏بينيد ملل اسلامى و كشورهاى اسلامى در برهه‏يى از تاريخ، مقهور قدرتهاى ظالم و متجاوز شدند، علت همين بود. اگر آن روزى كه استعمار و لشكركشى‏ها و كشورگشايى‏هاى غربى در مناطق اسلامى شروع شد، زمامداران مسلمان از دين، از پاكدامنى، از غيرت و از شجاعت برخوردار بودند، قضيه اين‏طور نمى‏شد. اگر پايبند به شهوات و پايبند به تسلط خودشان بر مقام و قدرتِ چند روزه نبودند، موضوع اين‏طور نمى‏شد. ضعف مسلمانان و جوامع اسلامى، اغلب ناشى شده است از ضعف مديران جوامع و زمامداران آنها؛ البته هر دو روى هم اثر مى‏گذارند. مديريتهاى ناتوان و نااهل، نظام اخلاقى و سياسى را در جامعه سست مى‏كنند و انسانها را به ضعف مى‏كشانند؛ آن وقت در چنين جامعه‏يى به‏طور طبيعى باز زمامداران از انسانهاى نااهل‏تر و ضعيف‏تر رنج مى‏برند و مبتلاى به آنها مى‏شوند.

امروز وقتى به دنياى اسلام نگاه مى‏كنيد، مى‏بينيد كه بيدارى مسلمانان در همه‏ى نقاط مسلمان‏نشين عالم و در كشورهاى اسلامى به بركت بيدارى ملت ايران است، و ملت ايران به بركت رهبرى امام بزرگوار - كه جان خود را به ميدان آورد، سينه‏ى خود را در مقابل تيرهاى دشمن سپر كرد و صادقانه حرف زد و صادقانه عمل كرد - پا در اين ميدان عظيم گذاشت. دنيايى كه مى‏خواهد ملل مسلمان را ذليل ببيند، ملت ايران به بركت رهبرىِ شجاعانه و مخلصانه‏يى كه امام بزرگوار نشان داد، عزت خودشان را بر اينها تحميل كردند. ولايت امام (رضوان‏اللَّه‏عليه) پرتوى از چشمه‏ى فروزنده‏ى خورشيدىِ غدير بود؛ لذا توانست اين همه آثار را به‏وجود بياورد، ملت را بيدار كند، ايران را بازسازى معنوى و مادى بكند.

يك ملت كهن، با اين تاريخ و با اين فرهنگ، شده بود بازيچه‏ى دست قدرتهاى متجاوز خارجى؛ درباره‏اش تصميم بگيرند، با موجودى و ثروتش هر كارى مى‏خواهند بكنند، او را تحقير كنند، منافع خودشان را منهاى منافع اين ملت دنبال كنند. بزرگترين تحقير و اهانت به يك ملت، همين است. ملت بيدار شد و عزت خودش را با اقتدار و با سرپنجه‏ى عزت و تصميم و اراده‏ى خود دوباره به‏دست آورد.

امروز شما ملت در دنياى اسلام عزيزيد. مى‏بينيد كه مسؤولان كشور شما وقتى به كشورهاى ديگر سفر مى‏كنند، مردم آن كشورها - كه آن مسؤول را مظهر و نماد ملت ايران مى‏بينند - چه احترامى مى‏كنند. نسبت به ديگران، چنين چيزى وجود ندارد. خيلى از رؤساى كشورها به كشورهاى مختلف مسافرت مى‏كنند؛ اما اين‏كه مردم كشورى به خيابانها بريزند و به رئيس يك كشورِ ديگر احترام بگذارند و شعارهاى شما را با همان الفاظ تكرار كنند، در دنيا بى‏نظير است؛ هيچ نمونه‏ى ديگرى براى هيچ رئيس كشورى وجود ندارد. از اول انقلاب تا الان اين‏طور بوده؛ اين به‏خاطر عزت ملت ايران است؛ و اين عزت به‏خاطر اين است كه ملت ايران استقلال خود را با تكيه‏ى به اعتقاد به اسلام و ايمان اسلامى محكم نگه‏داشت و كوتاه نيامد. براى همين است كه با ملت ايران و نظام جمهورى اسلامى دشمن‏اند.

مى‏شنويد كه مسؤولان استكبار جهانى، بخصوص امريكايى‏ها - كه زشت‏ترين مظهر استكبارجهانى، سردمداران دولت امريكا هستند - درباره‏ى ملت ايران دايم چه حرفهايى مى‏زنند و چه اهانتهايى مى‏كنند. گاهى هم تهديد مى‏كنند؛ به خيال اين‏كه ملت ايران با تشر و تهديد اينها از ميدان خارج خواهد شد، تسليم آنها خواهد شد و در مقابل آنها زانو خواهد زد؛ تصور احمقانه و ابلهانه. ملت ايران آن روزى كه امكاناتِ امروز را نداشت، اين جمعيت عظيم جوان را نداشت، اين توانايى‏هاى فنى‏يى را كه امروز به همت جوانانِ اين كشور به‏دست آورده، نداشت، از تشر امريكا و شوروىِ آن روز و ابرقدرتها نترسيد. امروز ملت ايران از اول انقلاب بمراتب نيرومندتر، محكم‏تر و مجهزتر به همه‏ى تجهيزاتى است كه به آن احتياج دارد. بنابراين ملت ايران در مقابل تهديد هيچ قدرتى مرعوب نمى‏شود.

با نظام جمهورى اسلامى ايران هم بد و دشمن‏اند؛ چون نظام جمهورى اسلامى و مسؤولان آن حاضر نيستند ملت ايران را تسليم آنها كنند؛ آنها اين را مى‏خواهند. هر دولتى در هر كشورى حاضر باشد به ملت خود خيانت كند و ملت خود را تسليم امريكا كند، با او خوبند و از او خوششان مى‏آيد و او را تمجيد مى‏كنند؛ مرتجع باشد، قديمى باشد، نظام كودتايى باشد، نظام سلطنتى باشد، برايشان فرقى نمى‏كند؛ آن‏جا ديگر حقوق بشر مطرح نيست! اگر دولت جمهورى اسلامى هم - العياذباللَّه - حاضر بود ملت خود را تسليم دشمنان كند، به جمهورى اسلامى نه تهمت نقض حقوق بشر مى‏زدند، نه تهمت حمايت از تروريسم مى‏زدند. دشمنى آنها با نظام جمهورى اسلامى و دولتمردان اين نظام به‏خاطر اين است كه اينها ايستاده‏اند و حاضر نيستند براى به‏دست آوردن دل دشمنان بيگانه، به ملت خودشان پشت كنند. مشروعيت اين دولتمردان هم به همين است. هر دولتى در ايران اسلامى كه به مردم خود تكيه نداشته باشد، مشروع نيست. آن مسؤولى كه خواست دشمن را بر خواست ملت ترجيح بدهد، در مقابل دشمن ضعف نشان بدهد و حاضر باشد ضعف خود را بر ملت تحميل كند، از مردم نيست؛ مردم چنين مسؤول و دولتمدارى را قبول ندارند. ملت ايران، قوى و شجاع است. هر كس مى‏خواهد با اين ملت و براى اين ملت كار كند، بايد داراى شجاعت، تدبير، قوت قلب و در مقابل دشمنان داراى اعتمادبه‏نفس باشد.

هياهوى دشمنان زياد است. هنر ابرقدرتها، همين تشر زدن و هياهو كردن است. كسانى‏كه از رموز كار مطلع نيستند، خيال مى‏كنند اينها با انگشت خودشان مى‏توانند همه‏ى زمين را زير و رو و كن‏فيكون كنند؛ اين‏طور نيست. آن‏جايى كه اراده‏ى مردم در مقابل استكبار باشد، تيغ دشمنان كُند است. آن‏جايى كه مردم مى‏فهمند و مى‏دانند كه استكبار جز به زيان ملتها هيچ قدمى برنمى‏دارد و مردم حاضر نيستند تسليم استكبار شوند، استكبار هيچ غلطى نمى‏تواند بكند. آن‏جاهايى كه شما مى‏بينيد امريكايى‏ها توانستند با نيروهاى نظامى خودشان وارد و مسلط بشوند، اشكال در درون آن كشورها بود؛ مشكل اين بود كه اراده و عزم مشترك ملت و دولت براى ايستادگى وجود نداشت و يا دولتى نبود؛ والّا آن‏جايى كه ملت منسجم و متحدى، برخوردار از ايمان و عزم است و ميان ملت و دولت پيوند وجود دارد، استكبار هيچ غلط و هيچ كارى نمى‏تواند بكند. تجربه‏ى خود امريكايى‏ها هم همين را به آنها املاء مى‏كند؛ خودشان هم مى‏دانند.

ملت ايران در دل آنها رعب آفريده است. مى‏دانند اين ملت، رشيد و شجاع و پايدار است. دهانهاى آلوده‏شان را باز مى‏كنند و ملت پاكيزه و مؤمن و شريف ايران را متهم مى‏كنند به نژادپرستى و به چيزهايى كه خودشان شايسته‏ى آن هستند. از حقوق بشر حرف مى‏زنند! امريكايى‏ها حق ندارند نام حقوق بشر را بر زبان جارى كنند. كسانى‏كه لكه‏ى ننگ كارهايى از قبيل زندان گوانتانامو و ابوغريب و بمباران مناطق مسكونى در عراق و افغانستان و جاهاى ديگر روى پيشانى آنهاست، مظهر نقض حقوق بشر، خود آنها هستند؛ اينها وقاحت دارند كه باز هم از حقوق بشر حرف مى‏زنند.

كشورها را متهم مى‏كنند به حمايت از تروريسم! تروريست‏ها زير بال خود امريكايى‏ها رشد كرده‏اند. طالبان در افغانستان زير بال خود امريكايى‏ها به‏وجود آمدند و رشد كردند. امروز هم منافقين كه منفورترين و زشت‏روترينِ تروريست‏ها هستند، زير بال آنها هستند. تروريسم ابزار دست امريكايى‏هاست؛ آن‏وقت اين و آن را متهم مى‏كنند كه شما طرفدار تروريسم هستيد! تروريسمى كه آنها مى‏گويند، مرادشان مبارزات مردانه و شجاعانه و فداكارانه‏ى فلسطينى‏هاى فداكار است. آنها توقع دارند كه ملت ايران در ظلم آنها نسبت به ملت فلسطين شريك شود! اين هم يكى ديگر از توقعات ابلهانه‏ى آنهاست.

ملت ايران راه خود را با قدرت ادامه مى‏دهد. ما راه سازندگى مادى و معنوىِ كشورمان را پيدا كرده‏ايم. ملت ايران به بركت اسلام قادر است دنيا و آخرت و اخلاق و معنويت خود را آباد كند. ملت ايران اين راه را شناخته و پيش رفته و ايستاده است. در مقابل همين حرفها هم ملت ايران مستحكم‏تر خواهد شد. حضور شما ملت ايران در مقابله‏ى با ياوه‏هاى دشمنان، در راهپيمايىِ بيست‏ودوم بهمن، در انتخابات رياست‏جمهورى و در پاى صندوقهاى رأى، به فضل الهى خودش را نشان مى‏دهد. اين حضور، قدرت و عزت و عزم ملت ايران را نشان خواهد داد.

ما در همه‏ى ميدان‏هاى بين‏المللى، با منطق و پيرو راه عقلايى - كه اسلام اين را به ما تعليم داده - حركت كرده‏ايم. منطق ما، منطق تدبير و عقل و پيگيرىِ منافع ملى است؛ در همه‏جا اين‏طور است؛ در مذاكرات هسته‏يى با اروپايى‏ها هم همين‏گونه است. آنچه مصلحت ملت است، مسؤولان كشور آن را دنبال مى‏كنند. در اين مذاكرات، مذاكره‏كنندگان ايرانى و دولت جمهورى اسلامى جدى هستند؛ منتها طرف مقابل هم - كه چند كشور اروپايى هستند - به‏طور جدى و واقعى وارد ميدان مذاكره بشوند؛ ولى تا امروز متأسفانه اين‏طور نبوده است. تا امروز اين چند كشور اروپايى نشان نداده‏اند كه حقيقتاً دنبال حل مسأله‏اند. اين براى استكبار جهانى مشكل است كه ملت ايران توانسته باشد با اراده و توانايى‏هاى ذاتى خود گام بزرگى را در راه علم و فناورى بردارد؛ مثل انرژى هسته‏يى. اينها مى‏خواهند انرژى كشور هميشه وابسته‏ى به نفت باشد، كه نفت هم تحت‏تأثير سياستهاى قدرتهاى جهانى است. مى‏خواهند ملتها را با ريسمان‏هاى نامرئى هميشه در مشت خودشان نگه‏دارند؛ ملت ايران اين را قبول نمى‏كند.

ما به كسانى‏كه از طرف ايران مشغول مذاكره هستند، اعتماد داريم و از كار آنها حمايت مى‏كنيم؛ منتها طرف مقابل بايد بداند كه با ترفندهاى سياسى و با تضييع وقت نمى‏تواند ملت ايران را از عزم راسخ خود براى پيمودن راه فناورى انرژى هسته‏يى باز بدارد. مسؤولان ما محاسبه كردند، محاسبه‏شان هم درست است. پيگيرى اين كار براى پيشرفت كشور - هم پيشرفت مادى، هم پيشرفت سياسى، هم پيشرفت علمى - مفيد و لازم است؛ اين جزو مصالح ملى است؛ اين را مسؤولان درست فهميده‏اند و پايش هم ايستاده‏اند. اروپايى‏ها اگر مى‏خواهند در اين زمينه با ايران اسلامى به يك تفاهم واقعى برسند، بايد تأثير فشار امريكا و صهيونيست‏ها را روى خودشان كم كنند؛ نبايد تحت‏تأثير قرار بگيرند. با ملت ايران، مثل ملت ايران مواجه شوند. ملت ايران، يك ملت بزرگ و بافرهنگ است - اين را ثابت كرده - نمى‏توانند با ملت ايران مثل يك ملت عقب‏افتاده و يك كشور مستعمره معامله كنند؛ چنين توهينى را ملت ايران بر آنها نخواهد بخشود.

بعضى از كشورهاى اروپايى خاطرات قرن نوزده و اوايل قرن بيست در ذهنشان هست. آن روزى كه انگليسى‏ها با كشتى به خليج‏فارس مى‏آمدند و فرمانده نظامى انگليسى از داخل كشتى به همه‏ى كشورهاى منطقه - از جمله ايران - حكمرانى مى‏كرد، گذشته است. دورانى كه محمدرضا پهلوى در اين كشور مى‏نشست تا انگليسى‏ها و امريكايى‏ها به‏وسيله‏ى سفرايشان به او بگويند چه كسى را نخست‏وزير كن، چه كسى را وزير كن، چه كسى را بردار، نفت را اين‏طورى كن، آن‏طورى كن، گذشته است. آن روز ملت ايران به‏پا نخاسته بود. آن روز ملت ايران بيدار نشده بود. امروز شما با يك ملت بيدار و با عزم و اراده مواجه‏ايد. مسؤولان كشور هم در مقابل تهديد دشمنان ذره‏يى هراس در دلشان احساس نمى‏كنند؛ مسؤولان هم از خود اين ملتند. طرفهاى اروپايىِ مذاكره كننده‏ى انرژى هسته‏يى بدانند با چه كشورى صحبت مى‏كنند. اگر مسؤولان كشور احساس كنند كه در اين مذاكرات جديت وجود ندارد، روند عوض خواهد شد؛ طور ديگرى خواهد شد؛ اين را همه بدانند.

ملت ايران آزمايش بزرگ انتخابات را هم در پيش دارد. ايران ظرفيت‏هاى بزرگى دارد؛ بيش از هفتاد ميليون جمعيت، با اين همه امكانات، با اين همه استعداد، با اين همه زمينه‏ى كار؛ كه در هر بخشى وقتى يك مدير خوب وجود دارد، انسان مى‏بيند چقدر كار در آن‏جا به‏وجود مى‏آيد و چقدر گشايش براى مردم پيدا مى‏شود. در هر بخشى كه يك مدير دلسوز، كارآمد، مؤمن و انقلابى سر كار است، انسان آثار و بركات آن را مشاهده مى‏كند. سرتاسر كشور ما اين‏طور است. ما ملت بزرگى هستيم؛ كشور بابركتى هستيم؛ خداوند امكانات خوبى داده؛ با اين امكانات، از اول انقلاب تا امروز كارهاى بسيار بزرگى هم شده است؛ ولى ما هنوز در شروع كار هستيم؛ چون كارهاى بزرگ، زمانبر است.

در اين كشور بايد با فقر و فساد و تبعيض مبارزه شود. علاج مشكلات اين كشور اين است كه به‏طور جدى اجراى عدالت پيگيرى شود؛ تبعيض برداشته شود؛ با فساد و فقر و عوامل فقر به‏طور واقعى مبارزه شود؛ اين كارها، كارهاى قواى سه‏گانه است؛ اعم از قوه‏ى مجريه و قوه‏ى مقننه و قوه‏ى قضاييه. البته مهمترين بخش در اختيار قوه‏ى مجريه است.

مردم بايد دنبال رئيس‏جمهورى باشند كه اين توانايى، اين شادابى، اين قدرت، اين احساس مسؤوليت و اين آمادگى به‏كار در او وجود داشته باشد. مردم تحت‏تأثير حرف اين و آن هم قرار نمى‏گيرند؛ تشخيص مى‏دهند؛ اين را مردم ما نشان داده‏اند. فرصت وجود دارد؛ مردم تشخيص بدهند و انتخاب كنند. البته در انتخاباتى كه چند ماه ديگر در پيش است، آنچه در درجه‏ى اول مهم است، عزم عمومى مردم است. ملت ايران نشان بدهند كه به مسأله‏ى انتخابات بى‏تفاوت نيستند؛ به اين مسأله اهميت بدهند؛ اين اساس كار است. بعد هم ان‏شاءاللَّه خداى متعال توفيق بدهد و هدايت كند تا دل و ذهن مردم به سمت كسى برود كه داراى چنين خصوصياتى باشد. آن‏وقت حركت عمومى ملت ايران روزبه‏روز شتاب بيشترى خواهد گرفت و خداى متعال هم وعده كرده است كه هر ملتى تلاش و كار كند، به او اجر خواهد داد و نتايج را به او عطا خواهد كرد. بركات و رحمت الهى، تصادفى و شانسى نيست كه بخوابيم و اين بركات بدون دليل بر ما نازل شود؛ نه، خداى متعال خودش در قرآن، و اولياء ما در كلماتشان، براى ما روشن كرده‏اند؛ بايد تلاش كرد، بايد كار كرد، بايد مجاهدت كرد تا ان‏شاءاللَّه به نتايج رسيد.

اميدواريم ان‏شاءاللَّه شما عزيزانى كه اين‏جا هستيد و همه‏ى ملت ايران در اين روز عيد از وجود مقدس ولى‏عصر (ارواحنافداه) عيدى حقيقى بگيرند و مشمول دعاى آن بزرگوار باشند. خداوند توفيق پيشرفت و عزت و قدرتِ هرچه بيشتر را به ملت ايران عنايت كند.

والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‏

 

 

 
 Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved