شهید آوینی

 

امروز چهارشنبه دوم آبان ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با دوازدهم شوال سال 1428 هجری قمری و برابر است با بیست و چهارم اکتبر 2007 میلادی.

درگذشت میرزا جواد آقا تهرانی :

درچنین روزی در سال1368 هجری شمسی آیت الله میرزا جواد آقا تهرانی ازعلمای بزرگ جهان تشیع دیده ازجهان فروبست. از آن عالم فرزانه کتب بسیاری به جای مانده است که عمدتا درحوزه های اخلاق ، عرفان و فلسفه است. آن عالم فرهیخته همچنین در حوزه عرفان از سرآمدان روزگار خویش بود .

درگذشت سردار اسعد بختیاری :

درچنین روزی در سال 1296 ه ش سردار اسعد بختیاری دارفانی را وداع گفت. سردار اسعد بختیاری یکی از آزادی خواهان ایرانی در دوران مشروطیت بود. وی اصلا بختیاری بود اما تحصیلات خود را در فرنگ به اتمام رسانیده بود. پس از آنکه محمدعلی شاه قاجار، مجلس شورای ملی و حاصل مشروطیت را به توپ بست و آخرین رمق های دموکراسی را در ایران به نابودی کشاند ، پیشوایان قیام رشت و اصفهان و تبریز قرار گذاشتند با عده ای مسلح برای خلع شاه و برقراری مشروطه به طرف تهران حرکت کنند . سپاه اصفهان به فرماندهی صمصام السلطنه به حاج علی قلی خان سردار اسعد بختیاری که تازه از اروپا آمده بود و فرماندهی سواران ایل بختیاری را به عهده داشت ، پیوستند و عازم پایتخت شدند. انقلابیون توانستند پس از چند روز تهران را فتح کرده و محمدعلی شاه را از قدرت خلع کنند .

درگذشت فریدون مشیری :

فریدون مشیری شاعر پرآوازه ایران در چنین روزی در سال 1379 ه ش درگذشت. مشیری در سی ام شهریور سال 1305 ه ش در تهران چشم به گیتی گشود . جد پدری و مادری او همگی شاعر بوده اند. مشیری نیز طریق آنان را پی گرفت و در این مسیر نیز به شاعری توانا تبدیل گشت .

دوران جوانی در قالبهای غزل و مثنوی شعر می سرود. پس از آشنایی با شعر آزاد و نیمایی از قالب شعر کهن فاصله گرفت و توانایی خود را در این عرصه آزمود. مشیری مانند برخی افراد خود را اسیر قالبهای کهن نکرد و قلم خود را برای جنگ با نوگرایان نیز بکار نبرد. ازطرفی چندان بی ملاحظه وبدون معلومات به قالب نو نپیوست ، که به بیراه رود. او راهی معتدل را انتخاب کرد و بازبانی ساده و صمیمی به خلق اثر پرداخت .نگاه مشیری به جامعه و طبیعت نگاهی ملایم و احساسی است . او در دوران شاعری خود به آ رامی و مداوم پیش می رود و هیچگاه از سرایش باز نمی ایستد. سخن گفتن از پاکی و زیبایی ، بیان عواطف انسانی و به تصویرکشیدن طبیعت از خصوصیات او و شعرش است. مشیری از شاعرانی است که سهم زیادی در پیشبرد شعر نو در بین عامه مردم دارد. در حقیقت او مانند پلی میان شعر کهن و نیمایی بود که بسیاری از مخاطبان و جستجوگران از شعر او به شعر نیمایی و نو رسیدند. آثار اوعمدتا در حال و هوای زندگی مردم می چرخد و به همین دلیل او را شاعر مردم گرا نامیده اند . وی در آثار خود از مفاهیم کوچه و بازار به نحو قابل ملاحظه ای استفاده می برد . وی در وصف طبیعت توانا بود . مشیری سالها در نشریات معتبر جامعه ایران قلم زد و آثار خوبی ازخود به یادگار گذاشت و سرانجام در دوم آبان 1379 در تهران درگذشت و پیکرش را در بهشت زهرای تهران به خاک سپردند . تشنه ی طوفان ، گناه دریا ، ابرو کوچه، بهار را باور کن، پرواز با خورشید، از دیار آشتی ، از خاموشی ، مروارید مهر، آه، باران و دلاویزترین ، عناوین مهمترین آثار اویند .

تاسیس سازمان ملل متحد :

درچنین روزی درسال 1945 میلادی ، سازمان ملل متحد کمتر از یک ماه بعد از پایان جنگ جهانی دوم ، بطور رسمی بنا نهاده شد . بعد ازجنگ جهانی دوم و در پاییز سال 1944 میلادی نمایندگان چین ، شوروی، انگلیس و آمریکا در مسکو جلسه ای تشکیل دادند و طرحی را تهیه و امضا کردند که به اعلامیه مسکو معروف شد. در این طرح تشکیل سازمان جهانی جدیدی که حافظ صلح و امنیت کشورها باشد ، دیده می شد . نمایندگان این چهار کشور جهان دوباره در تابستان و پاییزسال 1323 ه ش در واشنگتن با یکدیگر ملاقات کردند تا طرح سازمان جدید را بطورمفصل بریزند. در اسفند 1323 استالین ، چرچیل ، روزولت در یالتا واقع در کرانه جنوبی شبه جزیره کریمه ملاقات کردند و مساله را مورد مطالعه بیشتری قرار دادند وسرانجام از کلیه کشورهایی که علیه آلمان و ژاپن می جنگیدند ، برای تشکیل کنفرانسی در سانفرانسیسکو دعوت کردند . این کنفرانس از فروردین تا خرداد 1324 ادامه داشت و در چهارم تیر ماه همان سال منشور سازمان ملل متحد به اتفاق آرا تصویب شد. این منشور روز بعد به وسیله نمایندگان پنجاه دولت که در آنجا حضور داشتند ، امضا شد . پس از تنظیم و تصویب، منشور 111ماده ای ملل متحد را در 19 فصل به کلیه کشور ها فرستادند تا مانند عهدنامه های بین المللی به تصویب مجالس قانونگذاری و به امضای رییس کشورها برسد . در ایران نیز منشور در شهر یور 1324 به تصویب مجلس شورای ملی رسید . سرانجام در دوم آبان سال 1324ه ش برابر با 24 اکتبر 1945 میلادی منشور مورد بحث به تصویب تعداد کافی از کشورها رسید و سازمان ملل متحد تحقق یافت .

بر اساس ماده سه منشور سازمان ملل متحد ، اعضای اصلی ملل متحد ، کشورهایی هستند که در کنفرانس ملل متحد درباره سازمان بین المللی در سانفرانسیسکو حضور یافتند و یا قبلا اعلامیه ملل متحد مورخ اول ژانویه 1943 را امضا کردند و این منشوررانیز امضا و بر طبق ماده 110 تصویب نمایند. همچنین بر اساس ماده 4 آن سایر کشورهای شیفته صلح که تعهدات منشور را بپذیرند و به نظر و تشخیص سازمان قادر و مایل به اجرای آن باشند ، به عضویت سازمان ملل متحد در می آیند . بر اساس ماده هفت منشور ارکان سازمان ملل متحد عبارتند از : مجمع عمومی ، شورای امنیت ، دبیر خانه ، دیوان بین المللی دادگستری، شورای اقتصادی و اجتماعی و شورای قیمومت . مجمع عمومی در زمینه های مختلفی چون رعایت حفظ و امنیت صلح جهانی ، پذیرش اعضای جدید ، تعلیق حقوق و امتیازات اعضا ، اخراج اعضا ، مسایل مربوط طرز کار رژیم قیمومت ، مسایل مربوط به بودجه و انتخاب اعضای اصلی ارکان فعالیت می کند. تصمیمات مجمع عمومی با اکثریت آرای اعضا اتخاذ می شود . زبانهای رسمی در این مجمع انگلیسی ، فرانسه ، روسی ، اسپانیولی ، چینی و عربی است. شورای امنیت هم در تهیه طرحهای کنترل تسلیحات ، دخالت برای حل مسالمت آمیز اختلافات دولت ها و مداخله برای رفع تهدید ازکشورها کار می کند .

روز ملل متحد :

با تصویب منشور سازمان ملل متحد چنین روزی در سال 1945 میلادی به عنوان روز ملل متحد نامگذاری شد. همه ساله در این روز در سازمان ملل متحد، بر نامه های خاصی به اجرا در می آید. اعضای سازمان ملل متحد در این روز بر پاسداشت صلح جهانی و راههای گسترش صلح در مناطق مختلف جهان تاکید می کنند .

سقوط وال استریت یا سه شنبه سیاه :

درچنین روزی در سال 1929 میلادی میزان سهام در بازار وال استریت به شدت سقوط کرد. این واقعه که در تاریخ آمریکا از آن به واقعه ای تلخ یاد می کنند ، موجبات رکود گسترده اقتصادی در این کشور و دنیا را فراهم آورد. تحلیل‌گران بورس نیویورک معتقدند سطح کلان نرخ‌های بهره موجب افزایش هزینه استقراض شرکت‌ها شده بود و تداوم روند رشد نرخ بهره ها ، رکود اقتصادی را به همراه داشت . در این دوره میزان تولید ناخالص آمریکا به حد قابل ملاحظه ای کاهش یافت .

هفته جهانی خلع سلاح :

یکی از اهداف تاسیس سازمان ملل متحد پاسداشت صلح جهانی یوده است . به همین منظور در مقدمه منشورسازمان ملل متحد آمده است : "ما مردم ملل متحد با تصمیم به محفوظ داشتن نسل های آینده از بلای جنگ که دو بار در مدت یک عمر انسانی افراد بشر را دچار مصائب غیر قابل بیان نموده و با اعلام مجدد ایمان خود به حقوق اساسی بشر و به حیثیت و ارزش شخصیت و تساوی حقوق بین مرد و زن و همچنین به ملت ها اعم از کوچک و بزرگ و ایجاد شرایط لازم برای حفظ عدالت و احترام به الزامات ناشی از عهد نامه ها و سایر منابع حقوق بین المللی و کمک به ترقی اجتماعی و شرایط زندگی بهتر با آزادی بیشتر و برای نیل به هدف هایی چون تساهل ، مدارا کردن و زیستن درحال صلح با یکدیگر و به منظور متحد ساختن قوای خود برای نگهداری صلح و امنیت بین المللی و قبول اصول و ایجاد روش هایی که عدم استعمال نیروی سلاحها را جز در راه منافع مشترک تضمین نماید و... مصمم شده ایم که برای تحقق این مقاصد تشریک مساعی نماییم . " با این توضیح همه ساله از 24 تا 30 اکتبر به عنوان هفته جهانی خلع سلاح گرامی داشته می شود. بی شک ایجاد جهانی عاری از سلاحهای مختلف از جمله آرزوهای بشر امروزی است . جهای که در آن نشانی از جنگ و کشتار و نمودی از سلاحهای مخرب نباشد . البته سازمان ملل متحد در این راستا تنها به توصیه به کشور های برهم زننده صلح جهان بسنده نمی کند. به همین منظور شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس ماده 39 منشور وجود هرگونه تهدید علیه صلح ، نقض صلح و تجاوز را احراز و به کشورهای بر هم زننده صلح جهانی توصیه می کند و چنانکه توصیه کفایت نکند بر اساس مواد 41 و 42 منشور دست به محاصره اقتصادی می زند و اجازه اقدام و توسل به زوررا صادر خواهد کرد . امروزه کشور های غربی بویژه ایالات متحده آمریکا که خود داعیه دار خلع سلاح جهانی هستند ، بیشترین میزان سلاح را در سطح جهان تولید می کنند .

روز جهانی گسترش اطلاعات :

همه ساله بیست و چهارم اکتبر به عنوان روز گسترش اطلاعات در جهان گرامی داشته می شود . امروزه با توجه به ظهور عصر ارتباطات و ارزشی که اطلاعات در توسعه و پیشرفت جوامع دارد تلاش برای حضور و تعامل بیشتر در زمینه استفاده از الگوهای نوین ارتباطی برهیچ ملتی پوشیده نیست همانطور که دنیای ما از قید وبندهای سنتی سرمایه گذاری و تجارت و حضور در بازار کالاها و اشتغال رهایی جسته و پای در عرصه ای نوین از تعاملات اجتماعی گذارده است به گونه ای که یکی از اساسی ترین اقدامات همه کشورها بستر سازی برای حضور در دنیای مجازی ایجاد جایگاه مناسب با فرهنگ خود و کسب پایگاهی در دنیای مجازی اطلاعات می باشد.

روزاستقلال زامبیا ازانگلستان و روز ملی :

زامبیا کشوری است نیمه کوهستانی در جنوب آفریقای استوایی و در شرق آنگولا. مساحت این کشور 746256 کیلومتر مربع است. نژاد مردم زامبیا سیاه و سفید است و زبان رسمی آنان انگلیسی و محلی. مردم این کشور پیرو دین های مسیحیت ، اسلام و آنیمیسم هستند . نوع حکومت زامبیا جمهوری است . این کشور در چنین روزی در سال 1964 میلادی از انگلستان مستقل شد وبه عضویت سازمان ملل متحد درآمد. زامبیا عضو کشورهای مشترک المنافع انگلستان نیز است. پایتخت آن لوزاکا نام دارد و از مهمترین شهر های آن کیوه و ندولا نام دارند . نام واحد پول این کشورکواچاست .

تولد مخترع لنز تلسکوپ :

در چنین روزی در سال 1632 میلادی آنتونی وان لی ونهوک در دلفت هلند به دنیا آمد. او برای نخستین بار لنزهای میکروسکوپی را در جهان خلق کرد. این لنزها قادر بودند که حتی موجودات بسیار ریز را درشت تر از وضع معمول نمایند .

انعقاد پیمان وستفالیا :

چون فردینان دوم امپراطور آلمان در نظر داشت سلطنت را درخاندان خویش موروثی کند با پیروان مذهب پروتستان که در آلمان اکثریت داشتند به سختی رفتار می کرد و قصد از بین بردن این جماعت را در سر داشت. لیکن چون کارهای او با سیاست فرانسه مباینت داشت سبب آغاز جنگ های سی ساله شد. جنگ های سی ساله پس از کشتارهای طولانی سرانجام در چنین روزی در سال 1648میلادی با پیروزی فرانسه و عقد معاهده وستفالی با آلمان به پایان رسید . به موجب این معاهده ولایت آلزاس غیر از استراسبورگ و شهر های مس و وردن به تصرف فرانسه در آمدند.

تقسیم لهستان :

درچنین روزی درسال 1759 میلادی کشور لهستان به دو قسمت تقسیم شد. کشورهای تقسیم کننده عبارت بودند ازاسترالیا روسیه و پروس. لهستان در پایان جنگ جهانی دوم دوباره مستقل و ازنو ساخته شد .

عبور از آبشار نیاگارا:

در چنین روزی در سال 1901 میلادی دیر دویل آنا ادسون تیلور، به عنوان نخستین زن در جهان موفق شد ،آبشارنیاگارا را با یک بشکه چوبی پشت سر گذارد. او در این هنگام 43 ساله بود .

اعدام دوتن از برجسته ترین همکاران حزب نازیسم :

درچنین روزی درسال 1945 پیر لاوال از فرانسه و ویدکام آراهام کوییزلینگ از نروژاعدام شدند. این دو مرد دو تن از برجسته ترین مشاوران و همکاران نازی ها در طول جنگ جهانی دوم بودند ودر برخی موارد باعث شکست دول متحد شدند.


اختراع کبریت :

درچنین روزی در سال 1836 میلادی کبریت به عنوان یک ماده سوختنی اختراع شد .

بکارگیری اصطلاح جنگ سرد :

در چنین روزی در سال 1948 برای نخستین بار اصطلاح جنگ سرد به کار گرفته شد . این اصطلاح پیش از آن که کمیته بررسی جنگ سنا ، آن را عنوان نماید از زبان برنارد باروک در یک سخنرانی عنوان شد. جنگ سرد به وضعیتی گفته می شود که در آن دو قطب شرق و غرب پس از جنگ جهانی دوم تنها به تبلیغات علیه یکدیگر روی آوردند . مک کارتیسم در آمریکا سوغات این گونه تفکر است .

آماده باش کامل آمریکا در برابر کوبا :

در چنین روزی در سال 1962 نیروهای نظامی آمریکایی به حال آماده باش کامل در برابر کوبا درآمدند. در واقع محاصره اصلی و رسمی کوبا درچنین روزی آغاز شد .

قطع رابطه بریتانیا با سوریه :

در چنین روزی در سال 1986 میلادی بریتانیا روابط خود را با سوریه قطع کرد. این قطع رابطه سیاسی پس از آن روی داد که یک اردنی در بریتانیا علیه منافع رژیم صهیونیستی بمب گذاری کرد. شهود در دادگاه سوگند خورده بودند که سوریه هم در حمله به منافع رژیم اشغالگر قدس در بریتانیا سهیم بوده است .

آزمایش ادیسه 2001 :

در چنین روزی در سال 2001 میلادی فضا پیمای ادیسه مریخ 2001 بطور موفقیت آمیزی توانست وارد کره مریخ شود .

تولد جوزف هال :

درچنین روزی در سال 1788 میلادی سارا جوزف هال شاعر برجسته آمریکایی قدم به عرصه گیتی نهاد. مهمترین اثر ادبی او "مری یک بره کوچک دارد" نام دارد .

تولد دنیس لورتوف :

لورتوف شاعر آمریکایی در چنین روزی درسال 1923 میلادی متولد شد. "جوی بنت پوست عنوان مهمترین اثر ادبی اوست .

درگذشت کریستین دیور :

کریستین دیور طراح و هنرمند فرانسوی در چنین روزی در سال 1957 میلادی درگذشت. وی در سن 52 سالگی و در ایتالیا در گذشت. طرح های مد او هم اکنون هم در فرانسه طرفداران بسیاری دارد .

درگذشت کنستانتین آلاجالوف :

کنتستانتین آلاجالوف هنرمند و نقاش روس در چنین روزی در سال 1987 میلادی به دنیا آمد. وی به هنگام مرگ 86 سال داشت.
 


 

01/08/59

عمليات نفوذي و چريكي مؤثر خودي پس از شكست دشمن در سوسنگرد ، در سرتاسر جبهه ها بخصوص در جاده آبادان ـ ماهشهر .

عمليات كمين ضدانقلاب در جاده كامياران ـ سنندج عليه نيروهاي سپاه .

 گزارش از روند عادي شدن زندگي در اهواز .

 مواضع ايران دربارة جنگ و صلح در گفتگوي رئيس جمهور و نخست وزير با اولاف پالمه : رئيس جمهور : تا عراقيها در خاك ما هستند هيچگونه پيشنهاد صلح را نميپذيريم . نخست وزير : تجاوز صدام جز محاكمه پاسخي ندارد . هم ميهنان من در جبهه ها با خونشان مشغول نوشتن قرارداد جنگ هستند .

 رئيس مجلس ( آقاي هاشمي رفسنجاني ) در ليبي : ليبي در ميان كشورهاي دوست بهترين مواضع را انتخاب كرده است .

 به گفته مقامات كويتي ، دولت ايران ديروز اعلام كرد كه حمله به العبدلي از سوي ايران صورت نگرفته است .

 تلويزيون اي . بي . سي : عربستان حمايت خود را از عراق مخفي ميكند تا از واكنشهاي پيش بيني نشده ايران جلوگيري كند .

 عليرغم مخالفت سوريه ، با تصويب وزراي خارجه كشورهاي عضو اتحاديه عرب ، كنفرانس سران عرب هفته آينده در امان تشكيل خواهد شد . تفسير آسوشيتدپرس از نحوه و ميزان همكاري نظامي ايران با سوريه .

پيشنهاد تشكيل كنفرانسي از روحانيون كشورهاي اسلامي براي انجام تلاشهاي صلح در تكميل كار شكست خورده سازمان كنفرانس اسلامي .

تفسير روزنامة مردم ، ارگان حزب كمونيست چين از جنگ : برشمردن مواردي كه نشان ميدهد جنگ ايران و عراق به نفع اسرائيل است .

 مجله كشاورزي آمريكا : پيشبيني كمبود مواد غذايي در ايران و مقايسه آن با عراق .

بازتاب اعلام جنگ چريكي درازمدت به عنوان شيوه انتخابي سپاه براي مرحله كنوني جنگ ، انعكاس درگيريهاي سياسي داخل در راديوي سلطنت طلبان موسوم به " ايران " .

01/08/63

معرفي گروه طرح ريزي عمليات آتي، گروه مشاوران و تيمهاي اطلاعات، حفاظت و مهندسي توسط فرماندهي قرارگاه خاتم و ابلاغيه و دستورات اين فرماندهي به مسئولين و قرارگاههاي ذيربط در مورد چگونگي ادامه كار.

 پايان قطعي عمليات ميمك با عقبنشيني نيروهاي عراقي از صحنه عمليات پس از 13 ضدحمله ناموفق همزمان با گلوله باران تقريباً بي وقفه و 8 ساعته و حمله هوايي 37 فروند از هواپيماهاي دشمن در 12 پرواز.

 توضيحات مفصل مسوول توپخانه قرارگاه و گروه 61 محرم در خصوص فعاليت توپخانه خودي در اين عمليات كه به عنوان يكي از نقاط قوت خودي محسوب ميشد.

 تحركات و فعاليتهاي دشمن در جبهه هاي شمالي و جنوبي درگيري و تلفات طرفين در سقز؛ جاده بانه - سقز، جاده سردشت - بانه، بوكان، اشنويه، پيرانشهر.

 گزارش قرارگاه حمزه از اقدام ضدانقلاب در خصوص موضوع قتل يك نفر در هر روستا براي ايجاد رعب و وحشت.

 ادامه روند تسليميها تهاجم مسلحانه شبانه مشكوك توسط مهاجمان ناشناس به جزيره هنگام نامه بكلي سري و شخصي مديريت بهداري نيروي دريايي و پدافند ساحلي عراق به واحدهاي تابعه درباره پديد بيسابقه خودآزاري با نفت سفيد در بين نيروهاي خودي.

 گفتوگوي تلفني مبارك با صدام در خصوص وضعيت عراق در عمليات ميمك و دعوت صدام از مبارك براي ديدار از بغداد.

 ديدار سفیر ايران در ليبي با رهبر اين كشور و ابلاغ پيام شفاهي رئيس جمهور ايران به وي افتتاح پنجمين اجلاس عادي مجلس ملي كويت و سخنراني امير و وليعهد اين كشور در مراسم افتتاحيه و طرح مطالبي در خصوص جنگ ايران و عراق.

 درخواست كويت از اعضاي جامعه اقتصادي اروپا،براي خاتمه دادن به جنگ ايران و عراق در جريان ديدار نخست وزير و وزيرخارجه هلند از كويت.

بازتاب عمليات ميمك در رسانه هاي خارجي و تلاش برخي از آنها در همراه ساختن گزارش پايان يافتن عمليات با نوعي ابهام در نتيجه عمليات و نيز همراه ساختن اخبار پيروزي هاي ايران با دعاوي عراق در نفي آن پيروزي ها.

 بررسي وضعيت جنگ ايران و عراق، موقعيت عراق در جنگ، اوضاع داخلي عراق، موفقيت صدام حسين و رابطه شيعيان عراق با جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه مفسر بي بي سي با يكي از اساتيد دانشگاه انگليس.

 گزارش يك هفته نامه مخالفان رژيم عراق در خصوص تغيير محل سكونت صدام، افزايش اقدامات امنيتي براي حفظ جان وي به دنبال كشف يك سلسله عمليات براندازي احضار سفير ايران در بنگلادش به وزارت خارجه اين كشور و اعتراض به مطلب "محو صدام تنها راه رسيدن به صلح" در بولتن خبري سفارت.

 گزارش تصويري تلويزيون سراسري هند از وضع جبهه ها در برنامه اخبار شب در حالي كه به نفع عراق تنظيم شده بود.

 گزارش يك روزنامه فرانسوي از خودداري يك شركت بيمه اعتباري و مالي از تضمين فعاليتهاي شركتهاي فرانسوي در عراق و نيز درخواست وزير بازرگاني خارجي فرانسه از شركتهاي فرانسوي مبني بر توقف كارشان در عراق.

 بررسي وضعيت نيروي هوايي ايران در نشريه تخصصي امور نظامي، جيمز ديفنس، چاپ لندن و استقبال محافل طرفدار عراق همراه با شادي آشكار آنها از مطالب اين نشريه.

 اظهارات وزير كشور تركيه پس از سفر به ايران در راديو صداي تركيه: مذاكرات در محيطي برادرانه، دوستانه و احترام متقابل صورت پذيرفت كه نتايج آن مثمر ثمر بود.

 راديو بي بي سي: جواب ايران به هيات نمايندگي تركيه تقريباً منفي بوده است. تاكيد وزيرخارجه تركيه بر گسترش همكاري ها بين پاكستان، تركيه و ايران در چارچوب همكاريهاي عمران منطقه اي؛ وي در عين حال ايران را عامل عدم پيشرفت صلح خواند.

گزارش يونايتدپرس از نهاريه اسرائيل در خصوص فرار سربازان ايران از جنگ و وضعيت يهوديان در ايران.

 اظهارات وزير دفاع اسرائيل در خصوص آمادگي سوريه براي گفتوگو درباره خروج نيروهاي اسرائيل از جنوب لبنان و تأمين امنيت منطقه از طريق ميانجي گري آمريكا و قدرداني از سوريه و اردن كه از "نفوذ تروريستها" به مرزهاي اسرائيل، بدليل "داشتن دولتهاي قدرتمند"، جلوگيري ميكنند.

 اعلام موضع نسبت به درگيري اسراي اردوگاه گرگان در بيانيه سازمان مجاهدين خلق و نيز اعلاميه پانزده صفحه اي اين سازمان در افشاگري ساير ضدانقلابيون خارج از كشور.

 ميرحسين موسوي نخست وزير در سمينار سفرا و كارداران: اهميت روابط خارجي بستگي به منافع اين روابط براي انقلاب اسلامي و آرمانهاي آن دارد.

01/08/64

عمليات عاشوراي 4.

01/08/65

اقدامات دشمن براي كاهش ضربه پذيري در مناطق شمالي (ديانا، كركوك، دوكان، دربنديخان و ...).

 نفوذ عوامل دشمن به حدفاصل پيرانشهر - سردشت و بوكان - سقز.

 درگيري گروههاي ضربت خودي با عناصر حزب دمكرات در حوالي بانه.

 ادعاي تركيه مبني بر تخليه دو دهكده تركيه بر اثر اصابت خمپاره از خاك ايران.

حمله نيروهاي اتحاديه ميهني كردستان عراق به چهار پايگاه دشمن در كركوك.

 حمله نيروهاي سازمان عمل اسلامي عراق به يك پايگاه جيش الشعبي در كربلا.

 برگزاري سمينار “لبيك يا امام” كارگران و كارمندان عضو بسيج پايگاه مالك اشتر سپاه در تهران.

 نامه فرمانده كل سپاه به رئيس جمهور درباره اجرا نشدن مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در خصوص سهميه رزمندگان در كنكور سراسري.

 مذاكره دكتر ولايتي و آقاي رفيق دوست با سرگرد جلود.

 جلود: در اين جنگ ايران بايد پيروز شود، زيرا اين پيروزي به منزله پيروزي تمام نيروهاي پيشرو است و پشتيباني از چنين ملتي يك وظيفه است.

 ايران درخواست پاپ براي برقراري يك آتش بس جهاني در روز دوشنبه آينده را رد كرد.

 مصاحبه سفير شوروي در امارات درباره مواضع شوروي در مورد جنگ: كمكهاي شوروي به عراق و اقدامات ديپلماتيك براي بهبود روابط سوريه و عراق.

 بررسي روابط ايران و شوروي و بهبود روابط سياسي و اقتصادي دو كشور در روزنامه واشنگتن تايمز.

 سخنگوي وزارت خارجه آمريكا ضمن تكذيب عرضه سلاح به طرفين جنگ گفت: آمريكا با انتقال اسلحه از هر منبعي به ايران مخالف است.

 سخنگوي وزارت خارجه امريكا: تحريم تجاري و نفتي ايران بخشي از كوششهاي آمريكا جهت خاتمه دادن به جنگ ايران و عراق است.

 برخي مقصد نهايي سلاحهاي فرانسوي را كه هم اكنون مذاكرات خريد آن بين سوريه و فرانسه ادامه دارد، ايران ميدانند.

 مصاحبه وزير نفت ايران درباره آخرين اجلاس اوپك و نحوه رسيدن به توافق.

 حملات هوايي گسترده دشمن به پالايشگاهها موجب كمبود فرآورده هاي نفتي و ايجاد مشكلات فراوان از جمله در استانهاي گيلان، آذربايجان، فارس و بوشهر شدهاست.

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo