شهید آوینی

 

امروز سه شنبه هفدهم بهمن ماه سال1385 هجری شمسی ، مصادف است با هفده محرم الحرام سال 1428هجری قمری و برابراست با ششم فوریه سال 2007 میلادی .

 
وقایع انقلاب اسلامی  در هفدهمین روز از بهمن 1357:‌
امام خمینی در پیامی از کلیه کسانی که پس از بازگشت ایران تلگراف و نامه تبریک ، صادرکرده اند تشکر کردند . ایشان همچنین در جمع پرسنل نیروی دریایی ارتش در مدرسه علوی تهران با تشریح نقش انسانهای پاکدامن در بازسازی کشور ، در بخشی از سخنانشان تصریح کردند : از حالا به بعد در خدمت ملت باشید . ملت خودتان را خدمت بکنید . این آب و خاک مال شماست . اینجا مال خودتان باید باشد . دست اجانب باید کوتاه شود . چقدر آمریکا باید از این مملکت ببرد و بخورد یا انگلستان یا سایر جاها ؟ ما باید یک وقت هم زنده بشویم ، بیدار بشویم ، ملتفت بشویم ، آزادی را بگیریم . حق را باید گرفت  با سرنیزه با مسلسل باید حق را گرفت از اینها ، خودشان که نمی دهند . بایستید در مقابل اینها ...
امام خمینی هم چنین در مدرسه علوی تهران در جمع صادرکنندگان خشکبار و دانه های کشاورزی با تشریح کارنامه رژیم پهلوی ، غارت سرمایه های معنوی و مادی را از کارهای این رژیم دانستند .
ایشان همچنین در جمع  مدرسان و طلاب حوزه علمیه قم و کارکنان هواپیمایی ملی و شرکت نفت ، با تاکید بر وحدت کلمه و برادری شیعه و سنی ، رمز پیروزی را وحدت کلمه دانستند . ایشان در بخشی از بیاناتشان تصریح کردند : وحدت کلمه ایرانی ها - همه اقشار ایران - موجب شد که ابرقدرت ها را به زانو در آورد ، آن قدرت شیطانی را رفض کرد . قدرت های بزرگ شیطانی که پشت سر او بوده اند را همه را رفض کرد ، همه را کنار زد . این رمز وحدت کلمه است . این وحدت کلمه را باید حفظ کنید و با حفظ وحدت کلمه تا آخر انشاءالله خواهید رفت .

* مهدی بازرگان ، نخست وزیر دولت مو قت ایران با بردن وسایل ضروری از منزل خود به محل مدرسه علوی ( اقامتگاه امام خمینی ) عملا از آن جا به عنوان دفتر نخست وزیر استفاده کرد .

* ابوالحسن بنی صدر در سومین سخنرانی خود در باره اقتصاد ایران گفت : بر نامه ای که در ایران اجرا می کنیم باید خارج از
برنامه های قدرت های بزرگ که بر اساس  هدف های شش گانه آن ها طرح ریزی شده است  ، باشد . ابتدا باید از تعادل نا استوار روابط جهانی استفاده کنیم و بر اساس این تعادل ناپایدار از سلطه گران خارجی خلع ید کامل کنیم . ما باید که در یک دوران کوتاه از صورت صادر کننده نفت خام خارج شویم و برای این کار باید مردم کشور های نفت خیز دیگر جهان هم آگاه شوند و به سیاست اقتصاد مستقل بپیوندند .

* در تظاهرات مردم اصفهان به حمایت از بازرگان ، مردم به اتفاق خواستا رسرنگونی بختیار شدند .

* جبهه ملی از تمام ارگان های مملکتی خواست از تصمیم آیت الله خمینی مبنی بر ایجاد یک دولت موقت پشتیبانی کنند .

* کارکنان اعتصابی نخست وزیری دستگیر شدند .

*امام خمینی : اگر دولت کنار برود آشفتگی را حل می کنم .

* ستاد بزرگ ارتشتاران با صدور اطلاعیه ای تاکید کرد : هر کس در مقام تهدید یا تضعیف پرسنل نیروی مسلح شاهنشاهی بر آید یا با درج مطالب ناصحیح و غیر واقعی اهانت نماید تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت .

* قیمت نفت در بازارهای جهانی دو برابر افزایش یافت .
 
* در تهران به مناسبت تایید مهدی بازرگان تظاهرات وسیعی صورت گرفت .

*بنابر تقاضای خانواده همافران بازداشت شده کانون وکلای دادگستری با فرمانده نیروی هوایی وارد مذاکره شد و نتیجه مثبت به دست نیاورد .

* مطبوعات شوروی از نخست وزیری بازرگان استقبال کردند .

* سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد : شاپور بختیار باید تسلیم نظر اکثریت مردم ایران شود و اجازه دهد که حاکمیت آزاد مردم اجرا شود .

* نخست وزیر(بختیار ) به وزرا دستور داد فقط به کار مندانی حقوق بدهند که کار کرده اند .

* رهبر یمن از انقلاب ایران حمایت کرد .

* امام خمینی : ادامه نهضت یک تکلیف است .

*  ژنرال هویزر آمریکایی فرستاده ویژه   آمریکا پس از یک ماه توقف در تهران ایران را ترک کرد .

*امروز سیل جمعیت در کشور یکصدا فریاد می زد : بازرگان ، بازرگان - نخست وزیر ایران .

* با آن که اسامی وزرا اعلام نشده است ولی گفته می شود کسانی مثل دکتر ابراهیم یزدی  ، مهندس میناچی، نزیه و احمد صدر حاج سید جوادی در این دولت نقش خواهند داشت . در باره اعضای شورای انقلاب دو نظر متفاوت وجود دارد . به گفته برخی از نزدیکان به اعضای شورا، در حال حاضر حضور حجه الاسلام هاشمی رفسنجانی ، دکتر مفتح ، دکتر بهشتی یا مطهری به نمایندگی از روحانیت مترقی قطعی است .

* قذافی رهبر لیبی در مصاحبه ای با هفته نامه الکفاح العربی چاپ بیروت گفت : انقلاب ایران موازنه نیروها را به هم می زند . طبیعی است هر آتشفشانی با زمین لرزه ها و تکان های شدید همراه است و با ایجاد محورها و اتحاد ها نمی توان جلوی آن را گرفت و بدیهی است که مصر ، عربستان سعودی و بسیاری از کشور های هم مرز ایران در معرض تکان ها قرار خواهنند گرفت . .. انقلاب ایران یک پدیده مثبت و یک عنایت الهی است . نشان می دهد که حمایت آمریکا و متحدانش اندیشه باطلی بیش نیست . 

 * احمد میرفندرسکی وزیر امور خارجه(دولت غیر قانونی بختیار) در گفتگویی اعلام کرد : ایران از پیمان سنتو خارج می شود و این مساله ظرف چند روز آینده درهیئت دولت مطرح می شود . وی گفت ادامه حضور ایران در سنتو در چارچوب سیاست خارجی جدید ایران قابل توجیه نیست ... بر اساس این سیاست ایران در پشتیبانی از حقوق ملت مبارز و مظلوم فلسطین در روابط خود با اسراییل تجدید نظر اساسی خواهد کرد و نیز روابط ایران با آفریقای جنوبی در جهت حمایت از اکثریت سیاهپوست آن کشور تغییر خواهد کرد .

* خبرگزاری تاس خبر گزاری رسمی شوروی با سرعت چشمگیری خبر انتصاب مهدی بازرگان را به سمت نخست وزیر ایران از جانب امام خمینی منتشر کرد .

* در پی اعلام دولت ایران مبنی بر این که تصمیم دارد سفارش های هفت میلیارد دلاری خرید هواپیمای جنگی از آمریکا را لغو کند سهام صنایع هواپیما سازی در وال استریت تحت تاثیر قرار گرفت و ضربه سختی دید .

* کارشناسان و مقامام رسمی رژیم صهیونیستی اظهار نظر کرده اند که استقرار یک جمهوری اسلامی در ایران بر سرنوشت عراق که بیش از پنجاه در صد ازمردم آن  شیعه و تنها 35 در صد از آنها سنی هستند و با این حال سنیان قدرت دولتی و ارتش را در اختیار دارند ، تاثیر خواهد گذاشت . علاوه بر این امارات و خلیج فارس و حتی سوریه نیز از شمول چنین تاثیراتی معاف نخواهند ماند .

* ژنرال دیوید سی جونز رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا گفت که  وی از نحوه حراست از تجهیزات نظامی آمریکا در ایران که توسط نیروهای مسلح ایران صورت می گیرد راضی است .


تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام به فرمان امام خمینی ره :
درشرع مقدس، مصلحت  عبارت از اموری است که به حفظ دین، نفس، عقل، نسل و مال برمی‌گردد چراکه  این امور مایه‌ قوام زندگی دنیایی انسان‌ها هستند. از منظر  مکتب شیعه بر اساس مصالح و مفاسد واقعی، دو نوع حکم در شرع مقدس اسلام وجود دارند. یکی احکام ثابت، که بر اساس مصالح و مفاسد تغییرناپذیر وضع شده‌اند، مانند نماز و روزه، و دیگری احکام متغیر یا احکام حکومتی یا ثانویه ، که بر حسب مقتضیات زمان و بنا به منافع عمومی تغییرپذیر بوده و از ناحیه دولت اسلامی وضع می‌شوند. بر این اساس، درجامعه اسلامی ما نیز قانون اساسی ، مرجع تشخیص این امور در جامعه را “مجمع تشخیص مصلحت نظام” معرفی کرده  است.در سال های 1360 تا 1361 قانون اراضی شهری و قانون کار مصوب مجلس شورای  اسلامی مورد اشکال شورای نگهبان قرار گرفت و مجلس تصویب این قانون را ضروری دانست . در این میان هیچ یک نیز به عقب نشینی از موضع خود اعتقادی نداشتند . بعدها مباحثی در باره لایحه قانون کار میان شورای نگهبان و مجلس صورت گرفت و در این باردیگر ضرورت رفع مشکلی این چنین مطرح شد . سرانجام در اواسط بهمن 1366 نامه ای از سوی رییس جمهور ، رییس مجلس ، رییس دیوان عالی کشور ، نخست وزیر  و مرحوم حاج سید احمد آقا  به محضر امام ره نگاشته شد و از ایشان خواسته شد که اختلافات را به طریقی حل کنند . امام ره در پاسخ به این نامه مرقوم فرمودند : گرچه به نظر اینجانب پس از طی این مراحل زیر نظر کارشناسان که در تشخیص این امور مرجع هستند ، احتیاج به این مرحله نیست لیکن برای رعایت  احتیاط در صورتی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان شرعا و قانونا توافق حاصل نشد مجمعی مرکب از فقهای محترم شورای نگهبان و حضرات حجج اسلام خامنه ای ، هاشمی ، اردبیلی ، توسلی ، موسوی خوئینی ها و جناب آقای میر حسین موسوی و وزیر مربط برای تشخیص مصلحت نظام اسلامی تشکیل گردد . در صورت لزوم از کارشناسان دیگری هم دعوت به عمل آید وپس از مشورتهای لازم   رای اکثریت اعضای حاضر این مجمع مورد عمل قرار گیرد . احمد در این مجمع شرکت می نماید تا گزارش جلسات به این جانب سریع تر برسد ...
مجمع تشخیص مصلحت نظام که صرفا بر اساس  دستور امام ره ایجاد شد در اواخر سال 1366 آینن نامه داخلی خود را تنظیم کرد و پس از اصلاحاتی که به دستور امام در برخی از مواد آن به عمل آورد مورد تایید آن حضرت قرار گرفت و رسما کارخود را شروع کرد . مجمع تشخیص مصلحت نظام در تجدید نظری  که به فرمان امام راحل در قانون اساسی به عمل آمد به عنوان نهادی خاص در آن لحاظ شد . در حال حاضر بر اساس اصل یکصدودوازدهم قانون اساسی وظیفه دارد در مواردی که شورای نگهبان مصوبه مجلس شورای اسلامی را خلاف موازین شرع یا قانون اساسی بداند و مجلس با در نظر گرفتن مصلحت نظام، نظر شورای نگهبان را تامین نکند، مصوبه مزبور بر اساس آیین نامه داخلی مجمع رسیدگی و اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان را حل و فصل کند. از سوی دیگر، مطابق بند دوم اصل یکصدو دهم  قانون اساسی، نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام، جزو وظایف و اختیارات رهبری شمرده شده است  ودر حال حاضر این امر به  مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شده و این مجمع نیز در صدد تهیه  آیین نامه ای در باره  « سیاستهای کلی نظام» است .
در حال حاضر رییس این نهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی و دبیر آن آقای محسن رضایی است .  

ابقای قوام :
درچنین روزی در سال 1321 ه ش مجلس شورای ملی قوام را مجددا  برای نخست وزیر ابقا کرد . عملا پس از استعفای ده وزیر قوام دولت او باید د سقوط می کرد اما مجلس دوباره او را در مسند قدرت نگهداشت . 

درگذشت  ابراهیم  فخرایی :  
درچنین روزی در سال 1366هجری شمسی ،  ابراهیم فخرایی محقق و نویسنده برجسته ایرانی دیده ازجهان فروبست. او آثار گرانسنگی از خود به جای نهاده است که از میان آنها می توان به تاریخ ایران، سردارجنگل و گیلان درجنبش مشروطیت اشاره کرد . فخرایی در نهضت جنگل نیز حضور داشت.

درگذشت آیت الله حسین قمی :
درچنین روزی در سال 1325 ه ش آیت الله قمی دار فانی را وداع گفت . حسین دربیست وهشتم رجب المرجب سال 1282هجری ق. دیده به جهان گشود. ایشان پس ازطی تحصیلات مقدماتی برای کسب معارف عالی تر به تهران آمد و پس از آن به عراق مهاجرت کرد و در نجف سکنی گزید . آن عالم ربانی اما در عراق ماندگار نشد و  پس از آن به تهران آمد . وی در طول فراگیری  علوم آل محمد( ص ) ،  از محضر استادانی چون  ‌ میرزا ابوالحسن جلوه  ، میرزا هاشم رشتی ، ‌ شیخ فضل الله نوری  و میرزا محمد حسن آشتیانی ،  میرزا حبیب الله رشتی ،‌ آخوند محمدکاظم خراسانی و  سید محمد کاظم یزدی کسب فیض کرد . ایشان پس از آن به تربیت شاگردان بسیار در حوزه  همت گمارد که از میان آ ن ها می توان به  میرزا حسن بجنوردی،  شیخ فاضل قفقازی، حاج آقا بزرگ اشرفی شاهرودی، میرزا مهدی حکیم، سید محمد موسوی لنکرانی، سید حسین موسوی نسل، شیخ حسینعلی راشد تربتی و.. اشاره کرد . ایشان به دلیل مزاحمت های رضا خان در حوزه های علمیه ترک دیار کرد و در صدد احیای حوزه علمیه کربلا بر آمد  . آیة الله قمی پس از درگذشت آیة الله سید ابوالحسن اصفهانی،  راهی نجف اشرف شد.ایشان از خود آثار گرانبهایی به جای نهاد ه است که حاشیه بر عروة‌ الوثقی (از اول مسائل تقلید تا بخشی از احکام نماز)،‌ حاشیه بر رساله ارث و نفقات،‌ حاشیه بر رساله ربائیه رضاعیه، حاشیه بر صحة‌المعاملات، حاشیه بر مجمع المسائل، الذخیرة الباقیة فی العبادات و المعاملات، مختصر الاحکام، طریق النجاة، منتخب الاحکام، مناسک حج، ذخیرة العباد، هدایة الانام فی المسائل الحلال و الحرام رساله الحکام از جمله آنها ست . آیت اله قمی در دوره رضا خان به روش های مختلف با مذهب ستیزی رضا خان به مبارزه پرداخت و عملا راه او را در خراسان سد کرد . دراین زمینه قیام گوهر شاد نمونه کاملی است بر مبارزات   شیخ حسین قمی با توطئه ضد مذهبی رضا خانی که در قالب جمهوریت برای مردم ایران عرضه شده بود .

کشف گاز کربنیک :
 در چنین روزی در سال 1757 میلادی گاز کربنیک  توسط" ژوزف بلاک "شیمیدان و فیزیکدان  انگلیسی کشف شد . وی آن را ازمخلوط کردن  آهک با منیزی بدست آورده بود .گاز کربنیک از سوختن مواد آلی و تجزیه آنها ایجاد می گردد . انسان و حیوانات در اثر تنفس از طریق ریه گاز کربنیک خارج می نمایند . مقدار گاز کربنیک در هوا خیلی کم است و اگر مقدار آن در هوای تنفسی به ده درصد برسد ایجاد علائم شدید و  خفگی می نماید . ازدحام در اطاقهای در بسته و پر دود ،  محلهای شلوغ با پنجره های بسته ایجاد این نوع مسمومیت می نماید علائم مسمومیت آن عبارتند از سردرد شدید , ریزش عرق , تار شدن چشمها , سرگیجه , لرزو بالاخره اغما و مرگ .

 جنگ روسیه وژاپن :
در چنین روزی در سال  1904 جنگ  روسیه و ژاپن آغاز شد . این جنگ با حمله ژاپنی ها به بندر پرت آرتو آغاز گشت . 
در این جنگ نیروی نظامی روس ها بر ژاپنی هاچیرگی داشت اما با این حال ژاپنی ها به پیروزی دست یافتند . نهایتا در سال بعد در این خصوص پیمان صلحی میان دو کشور به امضا رسید
 
تحدید تسلیحات در یایی
:
در  چنین روزی در سال 1922 میلادی کشور های آمریکا ، فرانسه ، انگلستان ، ایتالیا و ژاپن معاهده تحدید سلاحهای در یایی را امضا کردند .   از مهمترین تصمیمات این کنفرانس منع استعمال گازهای سمی بود 

د ر گدشت احمد الملط :
در چنین روزی در سال  سال 1415 هجری قمری   احمد الملط  قائم مقام رهبر اخوان المسلمین  درگذشت. وی  سالها در مقابل رژیم صهیونیستی به مبارزه پرداخت . او همچنین  در کشور خود در برابر   انگلیسی هامبارزات سختی را رقم زد .  

 دو معاهده با آمریکا : 
 در چنین روزی در سال 1778 میلادی دولت فرانسه با انعقاد دو معاهده با ایالات متحده آمریکا این کشور را به رسمیت شناخت . 
این دو معاهده ،  معاهدات  دوستی و تجارت بودند .

صلح بین آمریکاو اسپانیا :
در چنین روزی در سال 1899 میلادی سنای آمریکا صلح منعقده  میان  دو کشور اسپانیا و آمریکا را  تایید کرد . همچنین در  چنین روزی در سال 1900 میلادی سنای هلند معاهده صلح 1899 با آمریکا را مورد تایید قرار داد  .

واگذاری قدرت به ملک عبد الله :
در چنین روزی در سال 1999 میلادی شاه حسین تمامی قدرت خود را به بزرگترین  پسر خود یعنی عبدالله بن انتوانیت گارد نر مشهور به  ملک عبد الله واگذار کرد . وی فردای چنین روزی  بر اثر بیماری سرطان در گذشت .  

 سرد ترین نقطه جهان :
 در چنین روزی در سال  1936 یک هیات از دانشمندان سه کشور آلمان ،انگلستان و فرانسه  پس از شور و آزمایش های فراوان منطقه  ورخویانسک  در شرق سیبری  را به عنوان سر ترین نقطه جهان معرفی کردند .


تبادل آتش میان اریتره و اتیوپی :
در چنین روزی در سال 1999 میلادی تبادل آتش سنگین میان دو کشور اتیوپی و اریتره صورت گرفت .

تسخیر گروزنی :
در چنین روزی در سال 2000 میلادی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اعلام  کرد که نیروهای این کشور گروزنی را در چچن به تسخیر خویش در آورده اند . البته پایتخت این کشور هنوز در دست  چچنی ها بود .

فاجعه  در هلند :
 در چنین روزی در سال  1953 میلادی بر اثر شکستن   سدها  در هلند دو هزار نفر جان خود را از دست دادند . ماجرا از این قرار بود که به دلیل وقوع سیلی بنیان کن آب در یا طغیان کرد و کشور هلند که برای در اختیار داشتن زمینهای بیشتر سیاست ایجاد سد در مقابل دریا و استفاده از زمین در یا را پیشه ساخته است ، در مقابل این طغیان بی دفاع باقی ماند و نهایتا بیش از دو هزار نفر جان خود را از دست دادند .

نخستین رییس جمهورزن در فنلاند :
در چنین روزی در سال 2000 میلادی تراجا هالونن وزیر امور خارجه فنلاند ،   نخستین زنی بود که در این کشور به عنوان رییس جمهور انتخاب شد .

تولد کریستوفر مارلو :
در چنین روزی در سال 1564 میلادی مارلو شاعر و نمایشنامه نویس انگلیسی به دنیا آمد . "دکتر فاستوس "عنوان مهمترین اثر اوست . دکتر فاستوس وی سالها به عنوان متن نمایشی در  تئاتر های کشور های مختلف جهان به روی صحنه رفته است .  

تولد کارولی کیش فولدی : 
 در چنین روزی در سال 1788 میلادی کیش فولدی شاعر رومانتیک مجارستانی به دنیا آمد . "تاتارها در مجارستان " عنوان مهمترین  اثر اوست .

تولد فرانسوا تروفو :
در چنین روزی در سال 1932 میلادی تروفو فیلسماز بر جسته فرانسوی به دنیا آمند . " ژولز و جیم" و" فارنهایت 451 " عناوین مهمترین آثار اویند . تروفو یکی از فیلمسازان نوگرای فرانسه است و آثار او در میان منتقدان فرانسوی و به ویژه نویسندگان کایه دو سینما از ار ج و قرب بالایی بر خوردار است .
   
در گذشت جوزف پریستلی :
در چنین روزی در سال 1804 میلادی جوزف پریستلی فیلسوف ، شیمیدان و متاله انگلیسی دار فانی را وداع گفت . وی به هنگام مرگ هفتاد سال داشت .

در گذشت محمد ابن القطابی عبدالکریم  :
 عبدالکریم در چنین روزی در سال 1963 میلادی در گذشت.  وی از رهبران مخالفین استعمار  در مراکش بو د.

اتحاد انگلستان و هلند :
در چنین روزی در سال 1716 میلادی انگلستان و هلند اتحاد  خود را از نو برقرار ساختند .

جنگ علیه فرانسه :
در چنین روزی در سال 1778 میلادی انگلستان علیه کشور فرانسه اعلان جنگ کرد .

بزرگترین موج :
در چنین روزی در سال 1933 میلادی بزرگترین موج در یایی به وجود آمد . بلندی  این موج به ارتفاع 34 متر در نزدیکی مانیل دراقیانوس آرام در دفتر ثبت رکوردها ثبت شده است .

تسخیر بنغازی :
در چنین روزی در سال 1941 میلاید گروههای نظامی انگلیسی بنغازی در لیبی را به تسخیر خویش در آوردند .

نخستین هواییمای کنترل از راه دور :
در چنین روزی در سال 1948 میلادی نخستین هواپیمایی که از راه دور با  بی سیم کنترل می شد به پرواز در آمد .

روز استقلال نیوزلند
نیوزلند در چنین روزی در سال 1840 میلادی به استقلال دست یافت . همه ساله چنین روزی به عنوان روزاستقلال  این کشور گرامی داشته می شود . زلاند نو کشوری است نیمه کوهستانی در منطقه معتدله جنوبی شامل دو جزیره بزرگ شمالی و جنوبی و چندین جزیره کوچک در جنوب شرقی استرالیا . نژاد مردم این کشور سفید ، سیاه ، زرد و دو رگه است و عموم مردم آن از مذهب پروتستان پیروی می کنند . اهالی این کشور به زبان انگلیسی تکلم می کنند و نوع حکومت آن فرمانداری کل است . . این کشور در سال 1907 از انگلستان مستقل شد و در تاریخ بیست و چهارم اکتبر سال 1945 به عضویت سازمان ملل متحد در آمد .

استقلال غنا :
در چنین روزی در سال 1957 میلادی ،   کشور غنا از استعمار  انگلستان رهایی یافت . کشور غنا بابیش از دویست هزار  کیلومتر مربع وسعت ،  در نیمکره شمالی ،  درغرب قاره آفریقا، درکنار اقیانوس اطلس و در همسایگی کشورهای ساحل عاج در غرب، ولتای علیا در شمال و توگو در شرق واقع شده است. این کشور در قرن پانزدهم  به ساحل طلا مشهور بود  به همین منظور ابتدا  پرتغالیها و سپس  انگلیسی ها بر این کشور چنگ انداختند . در دهه پنجاه قرن بیستم   تمایلات استقلال طلبانه مردم ساحل طلا منجر به چند شورش ملی شد. در سال1951 بریتانیا قانون اساسی تازه ای بر ای  این مستعمره نوشت که برطبق آن، نوعی استقلال  در امور داخلی به این مستعمره داده شد و پس از آن نخستین  انتخابات عمومی برگزار شد. ابتدا قوام نکرومه حکومت را در این کشور به دست گرفت . پس از وی  در سال 1966 ، نظامیان با کودتایی  قدرت را در دست گرفتند وشورا به ریاست ژنرال ژوزف آنکرا بر کشور حاکم شد. پس از استعفای آنکرا  ژنرال آکواسی  به قدرت رسید. پس از او  ادواردآکوف آدوی حقوقدان به حکومت رسید، ودر سال 1972سرهنگ آچیمپونگ با یک کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت. او این روز را روز رهایی در این کشور نام نهاد .

تعطیلی بانک های آمریکایی :
در چنین روزی در سال 1933 میلادی  روزولت رییس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا ، به مدت ده روز با نک های کشورش را تعطیل اعلام کرد . این تعطیلی به علت رکود اقتصادی شدید در این کشور بود .

منبع: خبرگزاری مهر

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo