شهید آوینی

 

امروز دوشنبه بیست و هشتم آذر سال 1384 هجری شمسی، مصادف است با شانزدهم ذیقعده الحرام سال 1426هجری قمری و برابر است با نوزدهم دسامبر سال 2005 میلادی.
 

تولد صاحب بن عباد:
در چنین روزی در سال 326 هجری قمری صاحب بن عباد وزیر معروف آل بویه درخاندانی ایرانی در طالقان بدنیا آمد.
ابوالقاسم‌ اسماعیل‌بن‌حسن‌ بن‌ عباد ط‌القانی‌، مشهور ‌به ‌صاحب‌ بن‌عباد، وزیر دانشور و صاحب‌ نام‌ آل‌بویه‌ و از چهره‌های ‌درخشان ‌‌ایران‌‌ است‌. او را به بزرگی "صاحب‌" می خواندند چرا که شخصیت‌ بلند ایشان ، مایه‌ آبروی‌ مقام‌ وزارت آل بویه ‌شد. کتابخانه‌ عظ‌یم‌ صاحب‌ در تاریخ ‌شهرت بسیار دارد و در آن بیش از دویست هزار جلد کتاب نگهداری می شد. آرامگاه‌ صاحب‌ در ‏‏‏شهر ‏اصفهان‌، ‏ ‏‏حرم ‌و ‏ضریح ‌و ‏گنبد ‏دارد ‏و زیارتگاه‌ دوستداران علم و دانش است‌. ‌او در ترویج ‌تشیع‌، خاصه‌ درمیان مردم ‌اصفهان‌، کوشش بسیار کرد. صاحب‌ بن‌عباد، علاوه ‌بر تصدی‌ مهمترین‌ مقام ‌سیاسی‌ در دستگاه ‌فخرالدوله‌ دیلمی‌، در فضل‌ و ادب ‌نیز دستی ‌بلند داشت‌. دیوان اشعار، کتاب المحیط، اسماء الله تعالی وصفاته و الذکره فی اصول الخمسه از جمله آثار اوست.

نخستین حمله موشکی به دزفول:

درچنین روزی درسال 1361 ه.ش رژیم صدام حسین برای نخستین بارشهر قهرمان پروردزفول را آماج حملات موشکی خود قرار داد. شهر مقاوم دزفول بعدها به عنوان یکی از شهرهایی که بیش ازسایرشهرهای ایران، مورد اصابت بمب وموشک دشمن بعثی قرارگرفت، شناخته شد.

شهادت صادق گنجی:
درچنین روزی درسال 1369 ه.ش صادق گنجی مسوول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درلاهورپاکستان به درجه رفیع شهادت نایل آمد. وی درآخرین روزهای فعالیت خود دراین کشور، درمراسم تودیعی که شخصیت‎های فرهنگی لاهور برگزارکرده بودند، به دست عوامل افراطی وتروریست سپاه صحابه این کشوربه شهادت رسید. گنجی نزدیک به چهارسال مسوول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران درلاهور پاکستان بود.

آزاد سازی وجوهات در برابر آزادی گروگان ها:
درچنین روزی درسال1358 (1980 میلادی)، جمهوری اسلامی ایران درپاسخ به تقاضای مقامات آمریکایی مبنی برآزادی تمامی گروگان های آمریکایی (مربوط به واقعه سیزدهم آبان تصرف لانه جاسوسی)، ازمسوولان این کشورخواست، مبلغ 24 بیلیون از درآمدهای بلوکه شده ایران را که توسط دولت آمریکا به طورنامشروع بلوکه شده، آزاد سازد.

تولد بیژن کامکار:
در چنین روزی در سال 1328 ه.ش بیژن کامکار تک نواز دف، خواننده و هم نواز تار در گروه کامکارها متولد شد. گروه کامکار ها هم اکنون به عنوان یکی از گروههای فعال موسیقی در ایران آثار زیبایی از موسیقی سنتی را (با ترکیب موسیقی مقامی) به دوستداران این گونه موسیقی ارایه کرده است.

درگذشت عباس یمینی شریف:
درچنین روزی در سال 1368 ه.ش استاد عباس یمینی شریف، شاعرو داستان پرداز ایرانی دارفانی را وداع گفت. یمینی شریف یکی ازشاعران به نام ادبیات فارسی است. او درحوزه ادبیات کودک و نوجوان آثارگرانبهایی را از خود به جای نهاده است.

قیام مردم اسپانیا علیه فیلیپ پنجم:
در چنین روزی در سال 1706 میلادی قیام بزرگ مردم اسپانیا علیه فلیپ پنجم پادشاه این کشور آغازشد. مردم با این کار قصد ساقط کردن فیلیپ از سلطنت را داشتند. این قیام ابتدا به خروج فیلیپ ازمادرید منجر شد اما بعد از چند روز فیلیپ پنجم باردیگر به مادرید بازگشت و قیام کنندگان را به شدت سرکوب کرد.

تولد لئونید برژنف:

در چنین روزی درسال 1906 میلادی لئونید برژنف به دنیا آمد. برژنف درسال 1957 به عضویت دفتر سیاسی حزب کمونیست شوروی در آمد و به سال 1960 پس از ورشیلف صدر هیات رییسه شد. بعد از سقوط خروشچف در سال 1964 دبیر کل حزب کمونیست شد و با تغییر قانون اساسی هر دو مقام را توامان عهده دار گردید. برژنف ضمن این که در مدت طولانی دوران زمامداری خود انعطاف و نرمش را در سیاست خارجی شوروی به کار می بست هرجا منافع حیاتی کشورش را در خطر می دید پایداری سختی از خود نشان می داد. در چنین روزی در سال 1982 میلادی لئونید برژنف رهبر اتحاد جماهیر شوروی بر اثر حمله قلبی در گذشت. وی به هنگام مرگ 75 سال داشت.

تولد ژان ژنه:
در چنین روزی در سال 1910 میلادی ژان ژنه دیده به جهان گشود. ژان ژنه یکی از بزرگترین شاعران و نمایشنامه نویسان فرانسوی است. وی در سال 1910 میلادی در یک زایشگاه عمومی (مربوط به افراد بدون پدر مشخص) متولد شد. وی کودکی خوبی نداشت و دایم در دوران کودکی و نوجوانی خود به خاطر نداشتن پدر و مادر و فقر مالی دزدی می کرد. ژنه پس از مدتی وارد ارتش شد اما آنجا نیز دوام نیاورد و شروع به جهانگردی کرد. وی در این مدت از کشور های اسپانیا، ایتالیا، آلبانی، یوگسلاوی، اتریش، چکسلواکی، لهستان و آلمان دیدار کرد. "خاطرات یک دزد" ، "کلفت ها" ، "سیاها" و "بالکن" عناوین مهمترین آثار اویند.

پادشاهی هنری دوم:
در چنین روزی در سال 1154 میلادی هنری دوم پادشاه انگلستان شد.

نبرد دروکس:
در چنین روزی در سال 1562 میلادی نبرد دروکس بین پروتستان ها و کاتولیک های فرانسه آغاز شد. مورخان این جنگ را آغاز جنگ مذاهب در فرانسه خوانده اند.

اختراع مقوا:
در چنین روزی در سال 1871 مقوا بوسیله آلبرت ال جونز اختراع شد.

اخراج ایند یرا گاندی از مجلس:

در چنین روزی در سال 1978 میلادی ایند یرا گاندی از مجلس شورای این کشور با نام لاک سبها به منظور تحقیر وی، اخراج شد و پس از آن به زندان افتاد.

تد هیوز، ملک الشعرا:
در چنین روزی در سال 1984 میلادی تد هیوز به عنو ان ملک الشعرای انگلستان شناخته شد.

بازگشت هنگ کنگ به حاکمیت چین:
در چنین روزی در سال 1984 میلادی، بریتانیا وچین توافقی را امضا کردند که طی آن هنگ کنگ تحت حاکمیت چین در اول جولای 1997 میلادی بازمی گشت. این قرارداد مبان ژائو زیانگ و مارگارت تاچر امضا شد. اکنون هنگ کنگ تحت اختیارچین است.

اشغال پاناما از سوی آمریکا:

در چنین روزی در سال 1989 میلادی نیروهای آمریکایی، پاناما را به منظورساقط کردن رژیم ژنرال نوریگا اشغال کردند. در این حمله سه هزار نفر از پانامایی ها کشته شدند. این حمله به عنوان یکی دیگر از دخالت های نظامی آمریکا در کشور های خارجی شناخته شده است. حمله به این بهانه صورت گرفت که نوریگا در قاچاق مواد مخدر دست دارد در نتیجه نوریگا به آمریکا برده شد و اکنون در این کشور زندانی است.

پایان بمباران چهار روزه عراق:
در چنین روزی در سال 1998 میلادی، چهار روز بمباران سنگین عراق از سوی نیروهای بریتانیا و آمریکا پایان یافت.

تحریم های جدید علیه افغانستان:

در چنین روزی در سال 2000 میلادی شورا ی امنیت سازمان ملل متحد تحریم های جدید را علیه رژیم طالبان در افغانستان رقم زد. این تحریم ها به منظور مسدود ساختن تمامی راههای فرار تروریست ها در این کشور بود.

آغاز به کار رییس جمهور برزیل:
در چنین روزی در سال 1950 میلادی ژتولیووارگاس از مشهورترین سیاستمداران و دولتمردان آمریکای لاتین برای دومین بار کار خود را به عنوان رییس جمهوری برزیل آغاز کرد.

سیرالئون ضمیمه انگلستان شد:

در چنین روزی در سال 1787 میلادی سیرالئون ضمیمه انگلستان شد. سیرالئون کشوری است نیمه جلگه ای در غرب آفریقای استوایی و ساحل شمالی خلیج گینه. مردم این کشور از نژاد سیاه بانتو و عده قلیلی نیز از آنان سفید پوستند . مردم این کشور بیشتر به زبان انگلیسی و محلی تکلم می کنند. اهالی این سرزمین پیرو دین اسلام و مسحیت و برخی از آنان نیز بت پرستند.
سیرالئون را داسینترو کاشف پرتغالی کشف کرد و پس از آغاز سلطه استعماری انگلیس تا سال1961میلادی دراسارت این کشور ماند. درسال1961میلادی سیرالئون به استقلال رسید و حکومت فرمانداری کل درآن برپاشد.

استقلال ایرلند:
درچنین روزی در سال1921میلادی، ایرلند استقلال یافت. ایرلند جزیره ای است در مغرب بریتانیا و شمال غربی اروپا. مردم آن از نژاد لاتین هستند و به زبانهای ایرلندی و انگلیسی صحبت می کنند. اکثریت آنان پیرو مذهب کاتولیک اند. ایرلند در سال 1921 میلادی از انگلستان مجزا و به نام ایرلند خوانده شد. این کشور هفت قرن مستعمره بریتانیا بود. مردم ایرلند نیز در این مدت همواره با حکومت انگلیسی‎ها بر کشورشان مبارزه می ‎کردند. ایرلند درسال1949میلادی براساس قانون اساسی بطوررسمی جمهوری ایرلند نام گرفت و در تاریخ چهاردهم دسامبر سال 1955 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد.

کودتای نظامی در بولیوی:
در چنین روزی در سال 1943 میلادی کودتای نظامی در بولیوی رخ داد.

ایجاد دوباره جمهوری اطریش:
در چنین روزی در سال 1945 میلادی جمهوری اطریش دوباره ایجاد شد.

پیروزی مارشال دو گل:

درچنین روزی درسال 1965 میلادی مارشال دوگل برای باردوم درانتخابات فرانسه پیروز شد. در این انتخابات فرانسوا میتران با چهل و پنج در صد مجموع آراء شکست خورد.

قهرمانی گری کاسپاروف:
در چنین روزی در سال 1987 میلادی گری کاسپاروف قهرمان شطرنج جهان شد.

تولد سو تونگ پو:
در چنین روزی در سال 1036 میلادی پو شاعرمشهور و معروف چینی متولد شد. او علاوه بر شعردرنثرونقاشی نیزصاحب مهارت بود.

تولد آلبرت میکلسون:
میکلسون فیزیکدان بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1852 میلادی به دنیا آمد. وی در سال 1907 میلادی جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد.

تولد اف اس فلینت:
در چنین روزی در سال 1885 میلادی فلینت، شاعر و مترجم انگلیسی به دنیا آمد. "حرکت تصویر گرا" عنوان مهمترین اثر اوست.

منبع: خبرگزاری مهر

 

 

 

 

28/9/58

موجی از بمب‌گذاریها در راه‌آهن، صنعت نفت و ... مناطق نظامی در خوزستان.

28/9/59

عملیات محدود خودی در سر پل ذهاب و تحرك متقابل جزیی خودی و دشمن در مریوان. حمله ضد انقلاب به مراكز ارتش در سردشت.

آمار متفاوت كشتههای عراقی از قول سفارت عراق در لندن و خبرگزاری انگلیسی رویتر. وظایف و اختیارات شورای عالی دفاع، عدم دخالت این شورا در فرماندهی جنگ و توصیه به پرهیز از تعرض مسئولان به یكدیگر در بیانات امام جمعه تهران (آیت ا … خامنه ای).

اعلام آخرین موضعگیری ایران درباره گروگانها در مطبوعات داخلی از قول نخست وزیر (محمدعلی رجائی) و تصریح آزادی نزدیك گروگان ها به شرط حل مسأله تضمینات مالی كه ایران از امریكا خواسته است.

28/9/61

حمله موشكی دشمن به شهر قهرمان پرور دزفول

28/9/65

استفاده عراق از ... و جنگنده میراژ فرانسوی مجهز به بمبهای هدایت شونده در حمله به ایران.

28/9/66

فرماندهی استراتژیك هوایی: امریكا هواپیماهای خود را برای مقابله با هرگونه تهدیدی در خلیج فارس به موشكهای غیراتمی كروز مجهز می‌كند.

ورنون والترز: شورای امنیت در صدد اقدام بر علیه ایران به علت عدم پذیرش قطعنامه آتش‌بس از جانب این كشور می‌باشد.
Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo