شهید آوینی

ابتدای خلافت امیر مومنان علی(ع )براساس تقویم میلادی :

بنابر سال نگار های میلادی درچنین روزی درسال656 میلادی خلافت حضرت امیر مومنان علی(ع ) آغازگردید .
به نقل از كتاب: فروغ ولایت ص 366 تا 372 نویسنده: استاد جعفر سبحانى :
یاران رسول اكرم صلى الله علیه و آله و سلم به صورت دست جمعى رو به خانه على علیه السلام آوردند وبه آن حضرت گفتند كه براى خلافت‏ شخصى شایتسه تر از او نیست.ابو مخنف در كتاب «الجمل‏» مى‏نویسد: پس از قتلخلیفه سوم اجتماع عظیمى از مسلمانان در مسجد تشكیل شد، به نحوى كه مسجد لبریز از جمعیت گردید. هدف از اجتماع تعیین خلیفه بود.شخصیتهاى بزرگى از مهاجرین وانصار، مانند عمار یاسر وابوالهیثم بن التیهان ورفاعة بن رافع ومالك بن عجلان وابو ایوب انصارى و... نظر دادند كه با على ( ع ) بیعت كنند. بیش از همه عمار در باره على (ع ) سخن گفت واز آن جمله بود كه: على شایسته ترین فرد براى این كار است وهمگى از فضایل وسوابق او آگاهید. در این هنگام همه مردم یك صدا گفتند: ما به ولایت وخلافت او راضى هستیم.آن وقت همه از جا برخاستند وبه خانه‏على ریختند.امام علیه السلام خود نحوه ورود جمعیت را به خانه اش چنین توصیف كرده است: «فتداكوا علی تداك الابل الهیم یوم وردها وقد ارسلها راعیها و خلعت مثانیها حتى ظننت انهم قاتلی او بعضهم قاتل بعض لدی‏». آنان به سان ازدحام شتر تشنه‏اى كه ساربان عقال وریسمانش را باز كند ورهایش سازد بر من هجوم آوردند، كه گمان كردم كه مى‏خواهند مرا بكشند، یا بعضى از آنان مى‏خواهد بعضى دیگر را در حضور من بكشند.بارى، امام علیه السلام در پاسخ درخواست آنان فرمود:من مشاور شماباشم بهتر از آن است كه فرمانرواى شما گردم.آنان نپذیرفتند وگفتند: تا با تو بیعت نكنیم رهایت نمى‏كنیم.امام علیه السلام فرمود: اكنون كه اصرار دارید باید مراسم بیعت در مسجد انجام گیرد، چه بیعت‏با من نمى‏تواند پنهانى باشد وبدون رضایت توده مسلمانان صورت پذیرد. امام علیه السلام در پیشاپیش جمعیت‏به سوى مسجد حركت كرد ومهاجرین وانصار با او بیعت كردند.سپس گروههاى دیگر به آنان پیوستند. نخستین كسانى كه با او بیعت كردند طلحه وزبیر بودند. پس از آنان دیگران نیز یك به یك دست او را به عنوان بیعت فشردند وجز چند نفر، كه تعداد آنان از شماره انگشتان بالاتر نیست ، همه به خلافت وپیشوایى او راى دادند. بیعت مردم با امام علیه السلام در روز بیست وپنجم ماه ذى الحجه انجام گرفت.در تاریخ خلافت اسلامى هیچ خلیفه‏اى مانند على علیه السلام با اكثریت قریب به اتفاق آراء برگزید نشده وگزینش او بر آراء صحابه ونیكان از مهاجرین وانصار وفقها وقراء متكى نبوده است.این تنها امام على علیه السلام است كه خلافت را از این راه به دست آورد وبه عبارت بهتر زمامدارى از این راه به على علیه السلام رسید. امام علیه السلام دریكى از سخنان خود كیفیت ازدحام واستقبال بى سابقه مردم را براى بیعت‏با او چنین توصیف مى‏كند: «حتى انقطعت النعل وسقط الرداء و وطئ الضعیف و بلغ من سرور الناس ببیعتهم ایای ان ابتهج‏بها الصغیر و هدج الیها الكبیر وتحامل نحوها العلیل و حسرت الیها الكعاب‏» بند كفش بگسست وعبا از دوش بیفتاد وناتوان زیر پا ماند وشادى مردم از بیعت‏با من به حدى رسید كه كودك خشنود شد وپیر وناتوان به سوى بیعت آمد ودختران برا ى مشاهده منظره بیعت نقاب از چهره به عقب زدند.
تاریخ صحیح وسخنان امام علیه السلام حاكى است كه دربیعت مردم با آن حضرت كوچكترین اكراه واجبارى دركارنبوده است وبیعت كنندگان با كمال رضایت، هرچند با انگیزه هاى گوناگون، دست على علیه السلام را به عنوان زمامداراسلام مى‏فشردند. حتى طلحه وزبیر، كه خود را همتاى آن حضرت مى‏دانستند، به امید بهره‏گیرى از بیعت‏یا از ترس مخالفت‏با افكار عمومى، به همراه مهاجر وانصار با امام علیه السلام بیعت كردند.طبرى در مورد بیعت این دو نفر دو دسته روایت نقل مى‏كند، ولى آن گروه از روایات را كه حاكى از بیعت اختیارى آنان با امام است‏بیش از دسته دوم در تاریخ خود مى‏آورد وشاید همین كار حاكى از آن است كه این مورخ بزرگ به دسته نخست روایات بیش از دسته دوم اعتماد داشته است.سخنان امام علیه السلام در این مورد گروه نخست از روایات را به روشنى تایید مى‏كند.وقتى این دو نفر پیمان خود را شكستند وبزرگترین جرم را مرتكب شدند، در میان مردم شایع كردند كه آنان با میل ورغبت‏با على بیعت نكرده بودند. امام علیه السلام در پاسخ آن دو فرمود: زبیر فكر مى‏كند كه با دست‏خود بیعت كرد نه با قلب خویش، نه چنین نبوده است.او به بیعت اعتراف كرد وادعاى پیوند خویشاوندى نمود. او باید بر گفته خود دلیل وگواه بیاورد یا اینكه بار دیگر به بیعتى كه از آن بیرون رفته است‏بازگردد.

انتقال حضرت امام خمینی (ره) از زندان به بازداشتگاه :

در چنین روزی در سال 1342 ه ش و پس از وقایع خونبار 15 خرداد سال 1342 ه ش ، عمال رژیم پهلوی حضرت امام خمینی ( ره) را از زندان به بازداشتگاه پادگان عشرت آباد تهران منتقل كردند .پس از آنكه رژیم پهلوی نتوانست حضرت امام خمینی ره را از تبلیغ اصول دین اسلام و احیای اندیشه حكومت اسلامی بازدارد تصمیم گرفت كه ایشان را تبعید كند . به همین دلیل پس از قیام 15 خرداد 1342 رژیم به دنبال بهانه ای برای حذف شخصیت حضرت امام خمینی ره می گشت ، غافل از اینكه اندیشه های آن حضرت در دل و جان مردم نفوذ یافته بود . به نظر تصمیم گیران رژیم پهلوی در این حوزه تنهاگزینه ای كه معقول به نظر می رسید ، تبعید حضرت امام خمینی ره بود ، چراكه شخصیت آن حضرت به حدی بزرگ و شناخته شده در میان آحاد مردم بود كه آنان حتی نمی توانستند اجازه تصور حذف فیزیكیآن حضرت رابه خود بدهند. براین اساس بود كه در شب سیزدهم 1343 ه ش صدها كماندو چتر باز مسلح به همراه ماموران ساواك به سرپرستی سرهنگ مولوی رییس ساواك تهران ، بیت آن حضرت را محاصره كردند و از بام و دیوار واردمنزل امام ره شدند وپس از ضرب و شتم حاضران در منزل ، امام خمینی ره را دستگیر كردند و ایشان را به تهران انتقال دادند . رژیم فردای آن روز نیز امام خمینی ره را از فرودگاه تهران به تركیه تبعیدكرد . ساواك به همین مناسبت در اطلاعیه ای اعلام داشت :" طبق اطلاع موثق و شواهد كافی چون رویه روح الله موسوی خمینی وتحریكات مشارالیه علیه منافع ملت و امنیت و استقلال و تمامیت ارضی تشخیص داده شد لذا در تاریخ 13 آبان 1343 از ایران تبعید گردید." جرم امام خمینی ره در آن روزگارتنها پایداری و حمایت از استقلال و آزادی ملت مسلمان ایران، مخالفتبا اصلاحات ارضی شاه - كه بیشتر یك مانور سیاسی در جهت تحمیق توده ها بود -، مبارزه با احیای كاپیتولاسیون ومبارزه با انحرافات سیاسیرژیم بود . پس از انتشارخبر تبعید امام تظاهرات وسیعی درنقاط گوناگون ایران به نشانه اعتراض به این عمل شاه برپا شد

بمباران جنوب لبنان :
در چنین روزی در سال 1361 ه ش صهیونیست ها بطور وحشیانه ای منطقه جنوب لبنان را آماج بمب های خویش قرار دادند . در این حمله شماری از مسلمانان به در جه رفیع شهادت نایلآمدند .

اولین جمهوری در فرانسه :
در چنین روزی در سال 1793 میلادی نخستین جمهوری در فرانسه و اولین قانون اساسی مبتنی بر جمهوریت در این كشور به تصویب رسید .

المپیك جدید:

در چنین روزی در سال 1894 میلادی تصمیم بر این گرفته شد كه المپیك جدید هر چهار سال یكبار در این كشور برگزار شود .

كودتا در تایلند :
در چنین روزی در سال 1932 میلادی بر اثر یك كودتای نظامی ، نظام سلطنتی در این كشور سقوط كرد .

محاصره برلین :
در چنین روزی در سال 1948 میلادی و پس از جنگ جهانی دوم ، اتحاد جماهیر شوروی سابقاشغال ومحاصره شهر برلین را آغاز كرد .

تصرف تونس :
در چنین روزی در سال1535 میلادی اروپایی ها تونس را به اشغال خویش در آوردند .

استقلال اسكاتلند :
در چنین روزی در سال 1314 میلادی اسكاتلند ، استقلال خود را از انگلستان اعلام كرد . اعلام استقلال پس از پیروزی اسكاتلند برانگلیسی ها بود .

منبع: خبرگزاری مهر

31/4/04

رادیو بغداد: ایران چه در گذشته و چه در حال بزرگترین خطری است كه عربیت خلیج و استقلال سیاسی و اقتصادی‌اش را تهدید می‌كند.

اعلام وحدت دو كشور روسیه و عراق در كنار وحدت دو حزب بعث سوریه و عراق (این وحدت در زمان حسن البكر صورت گرفت توسط صدام.)

اطلاعیه فرمانداری خرمشهر دربارة تقویق مهاجرت روحانیون شهر در اعتراض به اقدامات ضد انقلاب و سفر نماینده ستاد امام خمینی به خرمشهر جهت رفع نگرانی از روحانیون .

آزادی 200 تن از بازداشت شدگان حوادث اخیر خرمشهر ؛ حمله به پاسگاه دوربند ؛ حمله با آر پی جی به پاسگاه دریایی خرمشهر ؛ پرتاب نارنجك به خانه حجت الاسلام جمی از روحانیون مبارز آبادان ؛ آتش زدن كتابفروشی ارانی در آبادان .

تظاهرات در آبادان به طرفداری از شبیر خاقانی و علیه مدنی و آیت الله خلخالی ، صدور قطعنامه 9 ماده‌ای و درخواست رعایت حقوق ملت‌ها در قانون اساسی ، آزادی زندانیان عرب ، شناسایی و مجازات مسببین وقایع خرمشهر ، رفع سانسور از رسانه‌ها ، گزارش جهت‌دار سازمان كمونیستی “ رزمندگان طبقه كارگر ” از این تظاهرات .

گروهی با عنوان “ هواداران كانون فرهنگی خلق عرب خرمشهر ” خواستار توجه دولت به آرمان‌های اعراب ایرانی شدند . گزارش رادیو لندن از نامة شیخ شبیر به مهندس بازرگان مبنی بر اینكه اعراب ایرانی اعتماد خود را نسبت به دولت مركزی از دست داده‌اند .

بروز درگیری‌های ارضی در كردستان و استفاده گروه‌ها از آن در جهت اهداف خود ؛ زد و خورد افراد حزب دمكرات با افراد ایل منگور در اطراف پیرانشهر ؛ اطلاعیه حزب دمكرات و اطلاعیه عزالدین حسینی درباره تسلیح مالكان و رؤسای عشایر منطقه توسط پاسداران انقلاب اسلامی ارومیه .

پیام اعتراض‌آمیز مفتی‌زاده به آیت الله العظمی مرعشی نجفی به خاطر اعلام نظر ایشان مبنی بر لزوم تصریح بر شیعه اثنی‌عشری در قانون اساسی .

سخنرانی دكتر محمد جواد باهنر ( از بنیانگذاران حزب جمهوری اسلامی ) در دانشگاه علوم و فنون ارتش درباره پیش‌نویس قانون اساسی ، چگونگی تشكیل مجلس خبرگان و تعداد نمایندگان آن و عملكرد گروه‌های مخالف نظام در برابر انقلاب اسلامی .

صدام حسین معاون ریاست جمهوری عراق در اجلاس سندیكای پزشكان عراق و سوریه : برای مقابله با خطر حركت نوین اسلام ، سوریه و عراق برای تقویت ناسیونالیسم عرب ، خواهان اتحاد دو حزب بعث هستند .

وزیر اطلاعات عراق : هیچ عربی نمی‌تواند ادعاهای ایران را مبنی بر مالكیت بحرین و سه جزیره عربی خلیج عرب بپذیرد .

61/04/04
گزارش قرارگاه كربلا از اوضاع كلی جبهه های جنوب با توجه به عقبن شینی های اخیر عراق در محورهای كوشك، طلائیه، سابله، چمسری، موسیان تا فكه.

گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی و قرارگاه كربلا از گلوله باران شهر آبادان، تجاوز هوایی عراق به استان ایلام، شهر آبادان، منطقه عینخوش. درگیری سپاه با عناصر حزب دمكرات در میاندوآب و سلماس. نیروهای خودی چندین روستا را در مناطق كامیاران، سنندج و دیواندره پاكسازی كردند.

سخنان دادستان كل انقلاب، دربارة هدف سازمان مجاهدین خلق از اقدامات مسلحانه، علت رویكرد سازمان به ترور افراد عادی جامعه و وضعیت اعضا و هواداران دستگیر شدة گروهها و سازمانهای مسلح محارب.

بازدید "طه یاسین رمضان" فرمانده ارتش خلقی عراق، از اردوگاه آموزش داوطلبان عرب در بغداد؛ به گزارش خبرگزاری عراق، در این اردوگاه داوطلبان ده كشور عربی مشغول فراگیری فنون نظامی هستند.

گزارش هفته نامه "اكسپرس" و روزنامه "فرانكفورتر الگمانیه" درباره احتمال بركناری صدام حسین و ناآرامیها در نجف و بغداد. به گفتة كیسینجر، خطر اصلی برای كشورهای منطقه خلیج فارس، ایران است نه شوروی.

64/04/04
عملیات قدس 2
66/04/04
اقدام ایران بر مین‌گذاری در خطوط كشتیرانی منتهی به پایانه نفتی الاحمدی كویتی

بیانیه مشترك جامعه اقتصادی اروپا و شورای همكاری خلیج فارس مبنی بر آزادی كشتی‌رانی در خلیج فارس.

استقرار نیروهای ویژه ایران در جزیره استراتژیك ابوموسی
67/04/04
طه یاسین رمضان: شوروی مخالف مجازات علیه ایران براساس قطعنامه 598 است حال آنكه امریكا خواستار اجرای این مجازات می‌باشد.

تك عراق به جزیره مجنون

نزارحمدون وزیر مشاور در امور خارجی عراق: عراق از این پس تصمیم ندارد تمامی مساعی خود را در صحنه دیپلماتیك متمركز كند ما به فشار خود به ایران ادامه خواهیم داد.

لوكتیدین دوپاری: بدنبال شكست نظامی اخیر ایران و ظهور اختلافاتی میان مسئولین رفسنجانی هم اكنون تحت حمایت ارتش ایران است زیرا كه از خطرات ناشی از پاسداران (امام) خمینی بیمناك است.

ولایتی در ارتباط با عملیات اخیر عراق در فاو و شلمچه: چنین تحركاتی چیزی را در سرنوشت جنگ تغییر نمی‌دهد.

حمله عراق به جزایر مجنون.

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo