شهید آوینی

 

امروز یکشنبه بیست و هشتم فروردین سال 1384 هجری شمسی مقارن است با هشتم ربیع الاول سال 1426 هجری قمری و برابر است با هفدهم آوریل سال 2005 میلادی

شهادت امام حسن عسگری (ع ) :

درچنین روزی درسال 260 ه ق حضرت امام حسن عسگری ( ع ) به شهادت نایل آمدند . حضرت ابومحمد حسن بن علی، یازدهمین امام شیعیان جهان درربیع الاول یا ریبع الثانی سال 231 یا 232 ه ق دیده به جهان گشودند. پدربزرگوارشان امام هادی (ع) و مادرارجمند شان  سوسن یا حدیثه یا سلیل نام داشت . ازمشهورترین القاب دیگرحضرت، «نقى‏» و «زکى‏»  وکینه‏اش «ابو محمد» است. ایشان بیست و دو ساله  بودند  که پدرارجمندش به شهادت رسیدند. دوران امامت آن امام همام برابر بود با سختگیری و ظلم بیش ازحدعباسیان علیه علویان چنانکه دردوران امامت آن حضرت دوتن ازسادات علوی به نام های عیسی بن محمد و علی بن زید در کوفه  علیه حکومت وقت دست به طغیان زدند . حکام وقت با درک موقعیت بر جسته علمی و سیاسی   آن امام همام هرچه بیشتر سعی خود را بر محدود کردن آن امام قرار دادند  چنانکه آن حضرت زمان بسیاری از عمر گرانقدر خویش را در محدودیت به سر می بردند  .  از آنجا که پیشواى یازدهم به دستور خلیفه عباسى در سامراء ،و  در محله «عسکر» سکونت اجبارى یافته بودند ، به همین جهت «عسکرى‏» نامیده مى‏شود.  مدت امامتشان شش سال و عمر شریفشان بیست و هشت  سال بود. معتمد عباسى که همواره از محبوبیت و نفوذ معنوى امام در جامعه نگران بود، چون می دید توجه مردم به امام روز به روز بیشتر مى‏شود و زندان و اختناق و مراقبت تاثیر معکوس دارد، سرانجام به همان شیوه مزورانه دیرینه متوسل شد و امام را پنهانى مسموم ساخت.   وقتى خبر درگذشت آن حضرت پخش شد، سامراء به حرکت در آمد و سراپا فریاد و ناله گردید و بازارها تعطیل و مغازه‏ها بسته شد. چنانکه در میان دانشمندان شیعه مشهور است، حضرت مهدى-عج-به طور خصوصى بر جنازه پدر بزرگوارش، امام عسکرى-علیه السلام-نماز گزارد. ایشان را  در خانه خود در سامراء در کنار مرقد پدرش به خاک سپردند .حضرت امام حسن عسگری ( ع ) در طول عمر پر بر کت خویش شاگردان بسیاری تربیت کردند .  سمعانى در انساب نوشته است: ابومحمد احمد بن ابراهیم بن هاشم طوسى بلاذرى حافظ قرآن و واعظ، در مکه از امام اهل بیت ابومحمد حسن بن على بن محمد بن على بن موسى رضا (ع) روایت نقل کرده است. ابن شهر آشوب در مناقب گوید: از یاران موثق او على بن جعفر قیم ابوالحسن (ع) و ابوهاشم داود بن قاسم جعفرى که پنج تن از امامان را درک کرده بود، و داود بن ابوزید نیشابورى و محمد بن على بن بلال و عبدالله بن جعفر حمیرى قمى و ابوعمر و عثمان بن سعید عمرى، زیات و سمان و اسحاق بن ربیع کوفى و ابوالقاسم جابر بن یزید فارسى و ابراهیم بن عبیدالله بن ابراهیم نیشابورى و از وکلاى آن حضرت محمد بن احمد بن جعفر و جعفر بن سهیل صیقل، این دو امامت پدر امام حسن عسکرى را نیز درک کرده بودند، و از اصحابش محمد بن حسن صفار و عبدوس عطا و سندى بن نیشابورى و ابوطالب حسن بن جعفر فأفاء و ابوالبخترى مودب ولد الحاج و دربان آن حضرت حسین بن روح نوبختى از آن حضرت روایت نقل کرده‏اند.
از گفتار آن  حضرت است :
علامات مومن پنج چیز است : پنجاه و یک رکعت نماز گذاشتن در هر شب و روز ( که مراد 17 رکعت فریضه و 34 رکعت نافله است ، زیارت اربعین کردن ، انگشتر در دست راست کردن ، جبین را در سجده برخاک گذاشتن و بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.

اعلام استقلال سوریه:

درچنین روزی درسال 1946 میلادی سوریه ازفرانسه استقلال یافت . درهمین روزآخرین گروههای نظامی فرانسه کشور سوریه را ترک گفتند . جمهورى سوریه با 185180 کیلومتر مربع، درجنوب غربى آسیا و شرق دیاى مدیترانه واقع شده است. این کشورازشمال به ترکیه، ازشرق وجنوب به عراق ازجنوب غربى به فلسطین و ازغرب به لبنان وازجنوب به اردن محدود می شود . پس  از تجزیه دولت روم ، سوریه  یا شام  جزو قلمرو امپراطورى روم شرقى (بیزانس) قرار گرفت . در قرن هفتم میلادى (سال سیزدهم هجرى) با فتح خالد بن ولید   ، سوریه در زمره کشور های  اسلامی در آمد .  دمشق از سال 41.ق مرکز خلافت امویان بود و کاخ سبز معاویه در این شهر مشهور است . پس از آن پادشاهان مختلف بر سوریه  حکمرانی کردند . این کشور در تاریخ جدید خود از سال 1920  تحت استعمار  فرانسه درآمد. فرانسه از همان ابتدا به مبارزه با گروههای استقلال طلب در این کشور پرداخت  و در  سال 1925میلادی  دمشق را بمباران کرد .  فرانسه باردیگر یعنی در سال 1945م قیام مردم این کشور را با بمباران دمشق سرکوب نمود اما  سرانجام در هفدهم  آوریل 1946م آخرین سرباز فرانسوى خاک سوریه را ترک گفت . در سال 1949م پس از  کودتاى ارتش، حکومت  ملى‏گراها  پایان گرفت  و حکومت‏ نظامیان در این کشور آغاز ‏شد .  پس از این دوره  نیروهاى چپ در این کشور قدرت را در دست گرفتند .  از سال 1963 م تا 1966 م حکومت‏سوریه در دست جناح راستگراى حزب بعث قرار گرفت  که بعد از آن با کودتایى جناح چپ دوباره روى کار آمد. حافظ ‏اسد در سال 1970 م با کودتایى قدرت را به دست گرفت . پس از او بشار اسد با اکثریت مطلق آراء به ریاست جمهوری سوریه رسید .

نمایش نخستین فیلم ناطق جهان :
در چنین روزی در سال 1923 میلادی نخستین فیلم ناطق جهان به نمایش در آمد . این فیلم «نگهبان گیج »   نام داشت که در شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا به نمایش عمومی گذاشته شد . 

نخستین حق رای :
در چنین روزی در سال  1889 برای نخستین بار در دنیا  زنان نیوزلند حق رای در یافت کردند . البته این امر هم نوعی پلیلتیک مردان به حساب می آمد چرا که در این کشور زنان  نسبت به مردان کمتر بودند و حاکمان این کشور قصد داشتند با این طرفند سیاسی  شمار زیادی از زنان جهان را به نیوزلند دعوت کنند . 
 
تولد نیکیتا خروشچف :
در چنین روزی در سال 1894 میلادی نیکیتا خروشچف نخستین دبیر کل حزب در اتحاد جماهیر شوروی به دنیا آمند . وی بین سالهای 1953 تا 1964 رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود .

پایان جنگ میان چین و ژاپن :
در چنین روزی در سال  1895 معاهده مهم" سیمونوزوکی "میان دو کشور چین و ژاپن  امضا شد . این قرار داد جنگ تاریخی این دو کشور را بر مالکیت شبه جزیره کره پایان می داد .
 
اشغال یوگسلاوی :
در چنین روزی در  سال   1941 آلمان نازی یوگسلاوی  را اشغال کرد  . آزاد سازی یوگسلاوی از دست آلمان ها سالها به طول انجامید .

پایان بردگی در حبشه :
در چنین روزی در سال 1932 میلادی امپرا طورهایل سلاسی امپراطور اتیوپی نظام بر دگی را در این کشور پایان داد . حبشه یا اتیوپی از گذشته های دور به عنوان مرکز برده داری و برده فروشی در جهان به شمار می آمد .

قرار داد ضد نازیسم : 
در  چنین روزی در سال 1939 میلادی سه کشور بر یتانیا ، فرانسه و  روسیه با یکدیگر قرار ضد نازیسم را به امضا رساندند .

گریز از دستگیری :
در چنین روزی در  سال 1945 میلادی موسولینی از شهر سال به میلان گریخت .موسولینی پس از پیروزی های مکرر ارتش  متفقین در جبهه های مختلف فرار را بر قرار ترجیح داد .

جمهوری در بنگلادش : 
در چنین روزی در سال 1971 میلادی جمهوری بنگلادش تحت رهبری شیخ مجیب الرحمان در  این کشور شکل گرفت .

هجوم به پنوم پن :
در چنین روزی در سال 1975 میلادی خمر های سرخ شهر پنوم پن را به اشغال خود در آوردند با این اشغال پس از پنج سال جنگ های داخلی در کامبوج پایان گرفت . خمر های سرخ  در کامبوج به رهبری پول پوت به ایراد فجایع بسیاری دست یازیدند که نمونه های آن را کمتر می توان در دوران معاصر مثال زد .  

نخستین مگابایت :
درچنین روزی درسال 1986 میلادی شرکت رایانه ای آی بی ام نخستین چیپ با ظرفیت مگابایت را به جهان رایانه عرضه کرد . 

درگذشت پروکلوس :
درچنین روزی درسال 485 میلادی پروکلوس» فیلسوف ، نویسنده و ریاضیدان مشهوریونانی درگذشت . وی پیرو فلسفه افلاطونی بود . از او بر خی آثار به زبان لاتین به جای مانده است .

روز حمایت از کودکان   :
همه ساله چنین روزی در ژاپن به عنوان رو زحمایت از کودکان در ژاپن گرامی داشته می شود .

 

58/01/28

 

Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved
logo