بيانات در ديدار مردم مريوان

26/ 02/ 88

بسم ‏اللَّه‏ الرّحمن‏ الرّحيم‏

و الحمد للَّه ربّ العالمين و الصّلاة و السّلام على سيّدنا و نبيّنا ابى القاسم المصطفى محمّد و على اله الطّيّبين الطّاهرين و صحبه المنتجبين سيّما بقيّةاللَّه فى العالمين.‏
منطقه‏ى مريوان - اين شهر و اين مردم و اين مناظر و اين مناطق حساس - براى من يكى از خاطره‏انگيزترين مناطق كردستان و غرب كشور است. خداوند متعال را سپاسگزارم كه بار ديگر توفيق پيدا كردم به اين سرزمين سرشار از شكوه دلاورى و زيبائى طبيعى و مالامال از احساس محبت و وفادارى كه در گذشته هم من اينها را در اين منطقه تجربه كرده‏ام، بار ديگر سفر كنم.
جمع عزيزان مريوانى كه در اين ميدان حضور متراكم و صميمى را به وجود آورده‏ايد، بدانيد كه من اين شهر، اين منطقه و اين مجموعه‏ى عظيم مردمى را جزو نعمتهاى الهى و بركات الهى بر كشورمان و بر انقلابمان به حساب مى‏آورم.
از همان روزهاى دشوار سالهاى اول انقلاب كه دست بدخواه دشمنان، اين منطقه‏ى سرسبز و زيبا را تبديل به ميدان جنگ كرده بود و اين مردم مهربان و خونگرم و صميمى و مؤمن را درگير مشكلات روزمره‏ى درگيرى و نبرد و كمبود و بقيه‏ى مشكلات دوران جنگ قرار داده بود، خداى متعال اينجور مقدر كرد كه ما با اين منطقه رفت و آمد پيدا كنيم و از نزديك با آن آشنا شويم. غير از آنچه كه برادران مؤمن ما كه از نقاط ديگر كشور به اينجا آمده بودند درباره‏ى شما مردم عزيز، مهربان، وفادار و صميمى بيان ميكردند، خودِ ما هم از نزديك نمونه‏هائى را ديديم.
من فراموش نميكنم در سال 59 در اين شهر مريوان، با جمع مردم صميمىِ اينجا مواجه شدم و به يك واحد آموزش و پرورش - فكر ميكنم يك دبستان بود - رفتيم و با نوجوانان آنجا حرف زديم. آن نوجوانان امروز يقيناً مردان ميانسالى هستند. از اينجا با بعضى از افراد خودِ مريوان به مناطق دزلى و دركى - اگر درست يادم مانده باشد - رفتيم؛ مناطق بسيار حساس، بسيار مهم؛ از لحاظ طبيعت، بسيار زيبا؛ از لحاظ مردم، بسيار خونگرم؛ اما متأسفانه بر اثر جفاى دشمنان ملت ايران و دشمنان انقلاب اسلامى، همين مردم خوب، همين منطقه‏ى خوب، همين كوه‏هاى سر به فلك كشيده و سرسبز، همين دشتهاى خرم تبديل شده بود به جهنم درگيرى‏ها و دشمن توانسته بود از برخى مزدوران خود سوء استفاده كند و آنها را وسيله‏اى قرار دهد براى كوبيدن مردم و به طور بالواسطه و غير مستقيم، كوبيدن نظام اسلامى و تحقير ملت ايران.
من فراموش نميكنم در دزلى مردم با چهره‏ى باز از ما استقبال كردند. از دزلى با برادرها خارج شديم برويم به سمت ارتفاعات مشرف بر سرزمينهاى عراق - ارتفاعات «تته» - كه مزدوران بدخواهِ حقيرى در بين آن مردم نفوذ كرده بودند و حضور هيئت ما را به دشمن اطلاع دادند و دشمن هواپيماهايش را فرستاد. ما در بين راه كه طرف ارتفاعات ميرفتيم، ديديم هواپيماى دشمن عبور كرد؛ فهميديم حادثه‏اى براى دزلى پيش خواهند آورد. برگشتيم ديديم متأسفانه مردم غير نظامى، مردم كوچه و بازار را بمباران كردند؛ عده‏اى را زخمى كردند، عده‏اى را به قتل رساندند. و ما جنازه‏ى شهدا و بعضى از مجروحين را برداشتيم، آمديم مريوان.
اين خاطرات عبرت‏آموز است. آن روز همين نظامهاى جهانىِ مدعى حقوق بشر از همين صدام حسين دفاع ميكردند؛ از همين حركات وحشيانه دفاع ميكردند. نسل جوان امروز در كشور ما ميداند و بداند، آزمايشگاه دروغ و فريب، آزمايشگاه خطاهاى بزرگ و جبران‏ناپذيرِ دستگاه‏هاى مدعى حقوق بشر، همين كشور عزيز ما و همين مرزهاى غربى اين كشور از جمله منطقه‏ى كردستان بوده است.
در عمليات والفجر 4 كه جوانان رزمنده‏ى كرد و فارس و بقيه‏ى جوانان رزمنده رفتند براى اينكه آتش دشمن را خاموش كنند و مريوان را از زير آتش توپخانه‏ى دشمن بيرون بياورند، و اين كار را هم كردند، دشمن بعثى شهر مريوان را با توپخانه‏ى دوربرد خودش مرتب زير آتش قرار ميداد. اين جوانان مبارز، رزمندگان سپاه پاسداران و بسيج، متشكل از مردم مناطق مختلف از جمله دلاوران و جوانهاى كرد، عمليات والفجر 4 را سازماندهى كردند و آتش دشمن را خاموش كردند و دشمن را عقب راندند؛ حتّى شهر حلبچه‏ى عراق را هم توانستند از تصرف دشمن خارج كنند. دشمن به انتقام اين كار ميدانيد چه كرد؟ نميتوانست به اينجا نفوذ كند؛ چون دلاوران ما ضرب شصت به او نشان داده بودند. دشمن بعثى بى‏رحم دور از انسانيت، شهر حلبچه را بمباران شيميائى كرد، صدها و شايد هزارها نفر در آن بمباران شيميائى از مردم كرد حلبچه و آن مناطق از بين رفتند، به خاطر اينكه صدام حسين ميخواست از مردم كردى كه در مقابله‏ى با نيروهاى مؤمن جمهورى اسلامى مقاومت نكرده بودند و با آغوش باز آنها را پذيرفته بودند، انتقام بگيرد.
اين منطقه اين آزمايشهاى بزرگ را ديده است. من قصد ندارم از تاريخ بگويم. اينها را البته شما، بخصوص نسل جوان بايد بدانيد. بايد آزمونهاى بزرگى را كه جمهورى اسلامى گذرانده است، اين حركت عظيمى كه ملت ايران انجام داد و به اتكاء آحاد ملت ايران اين پيروزى بزرگ نصيبشان شد، اينها را بايد به صورت عبرتهاى بزرگ تاريخ، درسهاى آموزنده‏ى تاريخ، شما جوانها بدانيد، تا بفهميد وزن و مقدار تبليغاتى كه امروز ايادى استكبار در دنيا ميكنند، چقدر است. من نميخواهم تاريخ بگويم، من ميخواهم اين را بگويم: در سنندج در روز سه‏شنبه، من راجع به عزت ملى حرف زدم. يك ملت بايد خود را عزيز بداند و عزيز قرار دهد. بايد يك ملت از خوارى، از ذلت، به هر وسيله‏اى از سوى هر كسى مبارزه كند و خود را به نقطه‏ى عزت برساند. اين عزتى كه براى ملت ايران يك ضرورت است و به فضل الهى به وسيله‏ى انقلاب اسلامى زمينه‏ى كامل اين احساسِ عزت در ما مردم به وجود آمده است، يكى از عناصرش عبارت است از دلبسته و وابسته نبودن به بيگانگان، به دشمنان، به كسانى كه در سرنوشت پرشكوه يك ملت مثل ملت ما، آنها هيچگونه احساس سود نميكنند. بنابراين دنبال منافع خودشان هستند و اين منافع را در ذليل كردن، خوار كردن، به استضعاف كشاندن ملتها ميدانند. بايد به اينها دلبسته نشد.
شما جوانها، اداره كنندگان آينده‏ى اين كشوريد. اين كشور مال شماست، آينده متعلق به شماست. جوانان ما اين را بايد به صورت يك اصل كلى در ذهن داشته باشند كه براى اداره‏ى كشور، براى آينده‏ى كشور، نسخه‏هاى بيگانه‏نوشته را انتخاب نكنند. نسخه‏هاى اسلامى، نسخه‏هاى ملى، نسخه‏هاى بومى را انتخاب كنند. امروز و از سالها قبل، همه‏ى تلاش دولتهاى غربى و فعالان تمدن غربى، متوجه اين نقطه است كه فرهنگ خودشان، دانسته‏هاى خودشان، بافته‏ها و يافته‏هاى خودشان را بر ملتها، بر ذهنها تحميل كنند. ملت عزت‏طلب، ملتى كه ميخواهد مستقل باشد، بايد در مقابل اين حركت مقاومت كند.
امروز همه‏ى دنيا شاهدند كه سيستم سرمايه‏دارى غرب، چقدر در مقابله‏ى با حوادث و بحرانها توخالى و ناتوان است. خودِ اين سيستم بحران‏آفرين است و وقتى بحران به وجود مى‏آيد، از خودش نميتواند دفاع كند. اين سيستمِ اقتصادى غرب است كه همه‏ى افتخارشان به اين سيستم اقتصادى بوده است؛ اقتصاد سرمايه‏دارى. و سعى داشته‏اند اين سيستم را به هزار شيوه و هزار زبان، به عنوان نسخه‏ى منحصربه‏فردِ اقتصاد، به ملتها تحميل كنند.
من ميگويم ملت ما، جوانان ما، انديشمندان ما، دانشجويان ما، آينده‏سازان ما، ناتوانى شيوه‏هاى مديريت كشورهاى غربى را ببينند و ناتوانى آنها را در اداره‏ى اين مهمترين بخش مديريتشان يعنى اقتصاد را ببينند - فرهنگ به جاى خود، آداب انسانى به جاى خود، بى‏اعتنائى به حرمت بشر به جاى خود، تبعيض‏هائى كه در قلمرو قدرت خودشان انجام ميدهند به جاى خود؛ در همه‏ى اين موارد، تمدن غربى امتحان بدى پس داده است - و آنگاه ملت ما، مسئولين ما، جوانان ما بالخصوص، اين را محور فكر خودشان قرار بدهند و بر اساسِ اين تأمل كنند كه براى مديريت كشور، براى روشهاى گوناگون اداره‏ى اين ملت بزرگ، به فكر نسخه‏هاى خودى، به فكر نسخه‏هاى بومى باشيد. اين ايجاب ميكند به اسلام توجه دقيق‏ترى كنيد. اسلام نگاه روشن و روشنگرى به انسان و انسانيت و شيوه‏هاى انسانى دارد. از اسلام متحجر دفاع نميكنيم؛ از اسلامى كه با كمال تنگ‏نظرى به همه‏ى مسائل نگاه كند، مثل آنچه كه بعضى از مدعيان اسلام ميگويند، ما به او دعوت نميكنيم؛ اسلام ناب، اسلام هشدار دهنده‏ى انسان و توجه دهنده‏ى انسان به تعقل و تفكر و تدبر؛ اسلامِ قرآن، اسلامِ سنت، اسلامِ اهل‏بيت؛ اسلامى كه يك نمونه‏اش در كشور بزرگ ما با اين گرفتارى‏هاى فراوانِ چندين ده ساله‏ى دوران تسلط دشمن، توانست يك چنين حركتى را ساماندهى كند و اين آزادى و اين استقلال را از خود نشان دهد؛ ما به اين اسلام دعوت ميكنيم.
جوانهاى ما، اهل فكر ما، اهل فرهنگ ما تأمل كنند؛ مسئولين كشور به سمت سياستهاى اسلامى حركت كنند. اينى كه يا مسئولان ما، يا در دوره‏هاى انتخابات مثل وضع كنونى، نامزدهاى انتخاباتى ما براى جلب توجه ديگران حرفهاى غربى‏ها را تكرار كنند، اين هيچ امتيازى محسوب نميشود. امتياز اين نيست كه ما آن چيزى را بگوئيم كه غرب مى‏پسندد. اينها كسانى‏اند كه با فكر ايرانى، فكر اسلامى، هويت اسلامى و ايرانى مخالفند. خدا را سپاس ميگوئيم كه ملت ايران آن رشد و آگاهى لازم را به دست آورد تا توانست بر اين همه موانع فائق بيايد.
منطقه‏ى شما - منطقه‏ى كردستان - اين استان سرسبز، خرم، پراستعداد؛ چه استعداد انسانى، چه استعداد طبيعى، يكى از نقاط حساس كشور ماست. دشمنان از جمله‏ى كارهائى كه كردند، اين بود كه شايد بتوانند اين منطقه و بعضى از مناطق مشابه را با يك دره‏ى عميقى از بى‏اعتمادى و سوءتفاهم، از بقيه‏ى بخشهاى اين كشور بزرگ اسلامى جدا كنند يا فاصله بيندازند؛ اما موفق نشدند و نتوانستند. با ناامنى، با تبليغات سوء قادر نشدند كه اين ملت مؤمن و مسلمان را تكه تكه كنند و برادران و خواهران عزيز كرد ما در همه‏ى مناطق كردستان، وفادارى خودشان، ايستادگى خودشان، رشد خودشان، رشادت خودشان را در عرصه‏هاى گوناگون اين سالهاى متمادى نشان دادند؛ بخصوص شهر مريوان كه از همان دوران اول معروف بود به پايبندى به اصول و مبانى اسلام و مردم مؤمن و متعهد و مقيد؛ اين را بارها ميشنفتيم. خود برادران كرد ما ميگفتند مريوان، قمِ كردستان است؛ يعنى مركز دانش و مركز دين. مردمى با گرايش دينى و با علاقه‏ى به علم در اين منطقه جمع شده‏اند. خوشبختانه تجربيات سالهاى متمادى هم همين را نشان داد و تأكيد كرد.
امروز بحمداللَّه نظام اسلامى بر كار خود كاملاً مسلط است. نظام اسلامى، نظام جمهورى اسلامى نه فقط در داخل كشور، بلكه در منطقه و در سطح بين‏المللى خود را در نظر سياستها و سياست‏سازان و سياست‏مداران عالم تثبيت كرده است. دشمنان مجبور شده‏اند به ثبات جمهورى اسلامى و به اقتدار روزافزون جمهورى اسلامى اعتراف كنند و در مقابل آن تسليم شوند.
امروز بحمداللَّه جمهورى اسلامى اين فرصت را پيدا كرده است كه بر روى طرحهاى بلندمدت براى رفع كمبودها و نقيصه‏ها و تخريبهاى دورانهاى گذشته برنامه‏ريزى كند. چشم‏انداز بيست ساله يك سند بسيار معتبر و مهم است كه مسئولان كشور - چه در قوه‏ى مجريه، چه در قوه‏ى مقننه - و در بخشهاى مختلف موظف شده‏اند گام به گام اين سند چشم‏انداز را تعقيب كنند و به آن اهداف نزديك شوند. مردم هوشمند و جوانان بااستعداد در هر نقطه‏ى كشور مسئوليت بزرگى در اين زمينه بر دوش دارند. من به شما مردم عزيز و بخصوص به جوانان عرض ميكنم كه ساختن كشور، پيش بردن كشور يك وظيفه‏ى مشترك است؛ مشترك بين مسئولان و مردم؛ مردم هم داراى مسئوليتند. خيلى بايد مراقب باشيم كه دشمنان پيشرفت كشور نتوانند ذهن و حواس ما را به نقاط فرعى و درجه‏ى دوم منعطف كنند، تا همه با وحدت كامل بتوانيم به سمت اين هدفها حركت كنيم.
امروز من ميتوانم با قاطعيت بگويم مسئولين كشور، همه‏ى همت خودشان را به كار ميبندند براى اينكه بتوانند كمبودها را در همه‏ى مناطق جبران كنند. در اين سفر كردستان هم مسئولين، اعضاى هيئت وزيران در سنندج اجتماع كردند؛ مسائلى را كه بايد با اولويت، آنها را دنبال كنند، بررسى كردند؛ گزارش آن را به ما هم دادند. من از مسئولين دولت كه اين همت را كردند آمدند، تشكر ميكنم. مسائلى كه مورد توجه آنهاست، براى همه‏ى مناطق كردستان از جمله منطقه‏ى مريوان - همين منطقه‏ى شما - است و مسائلى كه مورد توجه آنها قرار گرفته است، مسائل دقيق و اساسى و حقيقى است. تصميم‏هاى خوبى هم گرفتند، اميدواريم كه اين تصميم‏ها عملى شود.
آنچه كه پشتوانه‏ى اين حركت است، ايستادگى ملت ايران و پايبندى به شعارهاى انقلاب است. شعارهاى انقلاب اسلامى است كه ميتواند پشتوانه‏ى قدرت ملت ايران و بزرگترين پشتيبان دولت براى پيشرفتها در ميدانهاى مختلف باشد.
در خصوص اين منطقه، يكى از چيزهائى كه بسيار مهم است، مسئله‏ى سرمايه‏گذارى است؛ سرمايه‏گذارى‏هاى صنعتى و سرمايه‏گذارى‏هاى كشاورزى كه ايجاد اشتغال كند. وقتى اشتغال به قدر كافى وجود نداشته باشد، راه‏هاى صحيح باز نباشد، آن وقت جوانان ما متأسفانه متوسل ميشوند به راه‏هاى غير صحيح؛ به قاچاق و امثال اينها. قاچاق يك بليه براى كشور و براى اقتصاد كشور يك درد است؛ يك ويروسِ بشدت فلج كننده است. جوانان ما نبايد در وضعى قرار بگيرند كه احساس كنند ناچار بايد به اين راه غير منطقى، غير قانونى و غير مشروع متوسل شوند. اين جزو همتهاى اصلى دولت است و دولت به اين همت گماشته است. شما هم بايد كمك كنيد؛ بايد در اين مسئله همكارى كنيد. قاچاقى كه انجام ميگيرد، درست است كه براى عامل آن، سود به همراه دارد، اما سود اصلى را كسانى ميبرند كه در پشت پرده‏ى اين حركتِ ظاهرى قرار دارند؛ افراد سوءاستفاده‏چى و فرصت‏طلبان بدون اينكه زحمتى متحمل شوند، بدون اينكه خطرى آنها را تهديد كند، بيشترين سود را ميبرند، آن وقت جوان مؤمن ما به خاطر استيصال يا به هر جهت ديگر خودش را در معرض خطر قرار ميدهد. اين باب بايستى مسدود شود و اين با سرمايه‏گذارى‏هاى درست و ايجاد اشتغال در همه‏ى مناطق كردستان، در همه‏ى بخشهاى شهرستانهاى كردستان، بخصوص شهرستانهائى كه نزديك مرزند مثل مريوان، اين معنا امكان‏پذير است و من ديدم مسئولين كشور، خوشبختانه به اين نكته توجه دارند، رو اين مسئله فكر كردند. بايد زمينه‏اى فراهم شود كه سرمايه‏گذارى‏هاى خوبى انجام بگيرد تا اشتغال ايجاد شود، تا جوان بتواند معيشت خود را از راه صحيح، از راه قانونى، از راه حلال تأمين كند.
البته شما بدانيد، چون دشمن ميداند كه شرط سرمايه‏گذارى و ايجاد ثروت، امنيت است و نميخواهند سرمايه‏گذارى و ايجاد ثروت در اين منطقه انجام بگيرد، لذا سعى خواهند كرد با امنيت مقابله كنند. سعى ميكنند امنيت را به هم بزنند. البته اين را هم با اطمينان كامل به شما بگويم كه نيروهاى مؤمن و وفادار جمهورى اسلامى به كمك همين مردم و همين جوانها با عوامل ناامنى بشدت برخورد خواهند كرد و هرگونه مجال ناامنى را به لطف الهى از آنها خواهند گرفت.
خدا را سپاسگزارم كه اين توفيق را به من داد كه بار ديگر شهر عزيز مريوان و شما مردم عزيز و مهربان و وفادار و مؤمن را از نزديك زيارت كنم. ما از ياد شما بيرون نميرويم؛ دلهاى مسئولين از محبت به شما مردم ميتپد و از عشق به مردم، مالامال و سرشار است؛ اين را بدانيد. و تلاشى كه مسئولين كشور دنبال آن هستند، تلاش براى پيشرفت مسائل عمده‏ى كشور و از جمله مسئله‏ى اقتصاد كشور است. خوشبختانه توفيقات هم زياد بوده است، كار هم زياد شده است، كارهاى زياد ديگرى هم بايد انجام بگيرد. اين سفر ما يكى از اهدافش اين است كه توجه مردم را از ساير نقاط كشور به اين منطقه جلب كند، تا ارتباطات عاطفى بين دلها روز به روز مستحكم‏تر شود. هم مردم كرد اين منطقه، هم مردم فارس يا ترك يا بلوچ يا ساير اقوام ايرانى در مناطق ديگر بوضوح احساس كنند كه همه، اندامهاى يك پيكره‏ى عظيم و پر شكوهى هستند به نام پيكره‏ى ملت ايران. و اين بحمداللَّه حاصل است.
من از محبت شما مردم، از استقبال شما، از اظهارات گرم و صميمانه‏ى شما مردم عزيز، صميمانه تشكر ميكنم و از خداوند ميخواهم الطاف و تفضلات خود را بر شما مردم عزيز نازل فرمايد و از خدا ميخواهم به مسئولين ما توفيق دهد و كمك كند كه وظائف خود را به نحو اتم و اكمل در قبال اين مردم عزيز انجام دهند. همه‏ى شما را به خداى بزرگ ميسپارم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

 
 
https://old.aviny.com/Bayanat/88/02_26.aspx?&mode=print
Copyright © 2003-2022 - AVINY.COM - All Rights Reserved